2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2022-09-06Galimybė vykti į Europos Parlamento sesiją Strasbūre rugsėjo 12-15 d.

Europos Parlamentas suteikia galimybę žurnalistams vykti į plenarinę sesiją, kuri rugsėjo 12-15 dienomis rengiama Strasbūre. Oficialų kvietimą gavusiems žurnalistams Parlamentas kompensuoja kelionės ir nakvynės (daugiausia 3 naktims) išlaidas. Esant poreikiui, suteikiama galimybė naudotis EP televizijos ir radijo studijomis Strasbūre.

2022-09-01Grikpėdžiai - Atminimo lenta žinomam žurnalistui Broniui Nainiui (3)

Rugsėjo 3 d. 11 val. Grikpėdžių kaime (Pakruojo r.) prasidės iškilmės, kurių metu bus atidengta atminimo lenta Pakruojo rajono Garbės piliečiui, JAV lietuvių visuomenės veikėjui, buvusiam Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkui, žurnalistui Broniui Nainiui (1920-2016). Žymaus kraštiečio įamžinimą inicijavo Grikpėdžių kaimo bendruomenė, Pakruojo rajono savivaldybė ir JAV gyvenančios B. Nainio dukterys Laima Nainytė-Garbonkienė bei Rūta Nainytė-Sušinskienė.

2022-08-26Kviečiame į seminarą „Finansavimas iš LATGA fondų“

Labai džiaugiamės galėdami jus pagaliau pakviesti į „gyvą“ seminarą. Seminaras „Finansavimas iš LATGA fondų“ vyks rugpjūčio 29 d. 13 val. mūsų būstinėje Vilniuje, J.Basanavičiaus g. 4B.

2022-08-12Vyriausioji rinkimų komisija primena viešosios informacijos skleidėjams apie politinės reklamos įkainių pateikimą

Artėjant Savivaldybių tarybų ir merų rinkimams Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad viešosios informacijos skleidėjai turėtų pateikti VRK politinės reklamos skleidimo įkainius.

2022-08-09Kvietimas Lietuvos žurnalistams apsilankyti Palestinoje

Europos Sąjungos atstovo Jeruzalėje biuras rugsėjo 18-24 dienomis organizuoja žurnalistų vizitą į Palestiną. Dokumentus prašoma pateikti iki rugpjūčio 18 d.

2022-08-04Kviečiame kandidatuoti Jaunųjų žurnalistų premijai

Šiais metais Tarptautinis Romo Sakadolskio akademinis žurnalistikos forumas pasipildys dar viena nominacija – premija, skirta jauniesiems žurnalistams. Apdovanojimą inicijuoja Vilniaus universiteto Jaunųjų žurnalistų draugija (VU JŽD), o premijos prizinį fondą įsteigė Lietuvos žurnalistų sąjunga. Straipsnius konkursui gali teikti 18-23 m. asmenys, gyvenantys Lietuvoje arba užsienyje.

2022-07-31Arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas: melskimės už žurnalistus, paaukojusius gyvybes už tiesą (6)

Arkivyskupas taip pat paminėjo kaip tik šiomis dienomis paskelbtą informaciją apie Ukrainoje žuvusius žurnalistus: per 154 dienas Ukrainoje jau žuvo 37 žiniasklaidos darbuotojai. Arkivyskupas prisipažino, kad jį sukrėtė žinia, kad Ukrainoje nuo rusų kulkų, bombų ar raketų kas ketvirtą dieną žūsta po vieną žurnalistą.

2022-07-18Broniaus Raguočio plunksnakotis - Ivetai Danieliūtei

Jau tradicija tapęs geriausių Vilniaus universiteto žurnalistikos bakalauro programos studijų baigiamųjų darbų įvertinimas - žurnalistikos pedagogo ir kultūrologo Broniaus Raguočio plunksnakočio prizas šiemet įteiktas žurnalistikos studijų absolventei Ivetai Danieliūtei.

2022-07-13Į Rusijos nelaisvę paimtas pirmojo nepriklausomo radijo „Hromadske Radio" įkūrėjas Ukrainoje žurnalistas Maksimas Butkevičius

Žymus Ukrainos žmogaus teisių gynėjas, žurnalistas, vienas iš pirmojo nepriklausomo radijo „Hromadske Radio" įkūrėjas Maksimas Butkevičius, dabar tarnaujantis Ukrainos ginkluotosiose pajėgose, pateko į Rusijos okupantų nelaisvę.

2022-06-24Kviečiame į kalbos forumą „Keiksmažodžiai, pertarai, makaronizmai – kas tai? Kalbos šiukšlės, prieskonis ar emocinė iškrova?“

Apie keiksmažodžius ir kitus įpročius šnekamojoje kalboje Valstybinė lietuvių kalbos komisija birželio 29 d. 15 val. per Teams programą rengia kalbos forumą „Keiksmažodžiai, pertarai, makaronizmai – kas tai? Kalbos šiukšlės, prieskonis ar emocinė iškrova?“, kuris bus transliuojamas ir VLKK jutubo kanalu. Forume į šį kalbinį gaivalą bus pažvelgta ne tik iš lingvistinės, bet ir iš psichologinės, socialinės, kultūrinės ir net politinės pusės.

2022-06-18Alytaus žurnalistai Metų žmogumi išrinko Klementiną Gruzdienę

Alytaus miesto gimtadienio šventės atidarymo oficialiame renginyje Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyrius simboline Auksine plunksna apdovanojo 2022-ųjų Metų žmogumi išrinktą Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ vadovę Klementiną Gruzdienę.

2022-06-16Lietuvos informacinei erdvei ir tautinių bendrijų žiniasklaidai stiprinti skirta 500 tūkst. eurų

Vyriausybė pritarė Kultūros ministerijos prašymui dar šiais metais iš Vyriausybės rezervo papildomai skirti 500 tūkst. eurų Lietuvos informacinei erdvei ir šalies žiniasklaidos tautinių mažumų kalbomis pajėgumams stiprinti.

2022-06-06Kultūros žurnalo „Literatūra ir menas“ vyr. redaktore tapo Lina Laura Švedaitė (8)

Iš pareigų pasitraukus kultūros žurnalo „Literatūra ir menas“ vyr. redaktoriui Gyčiui Norvilui nuo birželio 6 d. vyr. redaktore tampa Lina Laura Švedaitė.

2022-06-04Kviečiame į Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos organizuojamą seminarą „Asmens duomenų apsaugos ir informacijos bei saviraiškos laisvės derinimas“

Mykolo Romerio universitetas (MRU) kartu su Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba (ŽEIT) organizuoja seminarą „Asmens duomenų apsaugos ir informacijos bei saviraiškos laisvės derinimas“. Seminaras vyks š. m. birželio 16 d. nuo 13:00 val. iki 17.00 val., Mykolo Romerio universitetas (Ateities g. 20, Vilnius), 1 rūmai, I-414 auditorija

2022-05-28Kolega Rytis Zemkauskas: šiemet gautą Petro Babicko premiją paaukojau Ukrainai (1)

"Šiemet Lietuvos žurnalistų sąjunga mane apdovanojo Petro Babicko premija. Esu labai dėkingas kolegoms už įvertinimą. Pinigai šiai premijai yra skiriami iš nario mokesčio, tad tokiu būdu kolegos apdovanoja kolegas. Jau atsiimdamas premijos diplomą sakiau, kad pačią piniginę premiją paskirsiu Ukrainai. Šiandien tai ir darau". - sako kolega Rytis Zemkauskas.

2022-05-24Išrinktas Mato Šalčiaus premijos konkurso nugalėtojas. Juo tapo LŽS narys, fotožurnalistas Leonardas Skirpstas (11)

Žymaus Lietuvos visuomenės veikėjo, rašytojo, žurnalisto, keliautojo ir idealisto, kraštiečio Mato Šalčiaus premijos steigėja nuo 2017 m. yra Prienų rajono savivaldybė. Konkursas ir apdovanojimo renginys rengiami kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga. Šiemet vertinimo komisijos sprendimu Mato Šalčiaus premijos konkurso nugalėtoju tapo fotožurnalistas, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Leonardas Skirpstas.

2022-05-15Bačkonyse - seminaras žurnalistams, kalbos redaktoriams (1)

Gegužės 13-14 d. Kaišiadorių rajone, Bačkonyse, vyko seminaras žurnalistams, kalbos redaktoriams iš visos Lietuvos, kurį surengė Valstybinė lietuvių kalbos komisija
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media