2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2019-04-15Žurnalistai kviečiami į diskusiją „Tarp eilučių: kinas ir politika“

Maloniai kviečiame žurnalistus į diskusiją „Tarp eilučių: kinas ir politika“, kuri vyks balandžio 30 d., 16:30 – 19:00 val. Nacionalinėje dailės galerijoje (Konstitucijos pr. 22, Vilnius). „Tarp eilučių“ – tai Kultūros ministerijos organizuojamas diskusijų ciklas, kviečiantis pažvelgti į įvairias kultūros sritis per medijų ir informacinio raštingumo (toliau MIR) prizmę. Šiuo renginių ciklų ministerija tęsia MIR bei kritinio mąstymo ugdymą kultūros srityse bei skatina į diskusiją įsitraukti platesnę auditoriją.

2019-04-02Visuomenės informavimo etikos komisija paskelbė 2018 m. veiklos ataskaitą (2)

Visuomenės informavimo etikos komisija 2018 metais daugiausia skundų sulaukė dėl publikacijų interneto žiniasklaidoje (116 atvejų) ir spaudoje (76). Didžiausią susirūpinimą visuomenei kėlė nacionalinių interneto portalų ir regioninės spaudos etiškumas. Visuomenės informavimo etikos komisija 2018 m. gavo ir išnagrinėjo daugiausia skundų per ketverių metų veikos laikotarpį. Kasmet didėjantis skundų skaičius rodo augantį pasitikėjimą Komisija ir jos sprendimų svarbą vertinant visuomenės informavimo priemonių pateikiamos informacijos kokybę, žurnalistų profesionalumą ir etiškumą.

2019-03-24Seminaras regioninei žiniasklaidai balandžio 12-13 d. Kviečiame registruotis

Kviečiame regioninės žiniasklaidos žurnalistus, redaktorius ir leidėjus registruotis į dviejų dienų seminarą, kurį organizuoja Europos Parlamento biuras Lietuvoje, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje ir Lietuvos žurnalistų sąjunga. Renginys vyks Balandžio 12-13 d. Vilniuje, Europos namuose (Gedimino pr. 16, įėjimas iš Vilniaus g.).

2019-03-21Asociacijos “Nacionalinė spauda” ir Lietuvos žurnalistų sąjungos KREIPIMASIS į Lietuvą atstovaujančius Europos Parlamento narius dėl Autorių teisių skaitmeninėje erdvėje direktyvos

2019 m kovo 20 dieną Asociacija “Nacionalinė spauda” ir Lietuvos žurnalistų sąjunga paskelbė KREIPIMASIS į Lietuvą atstovaujančius Europos Parlamento narius dėl Autorių teisių skaitmeninėje erdvėje direktyvos.

2019-03-01Skaidrumas Bažnyčioje: žurnalistės patarimai

Vasario 23 dieną, po pietų susitikimo dėl nepilnamečių apsaugos dalyviams kalbėjo meksikietė žurnalistė Valentina Alazraki. Nuo 1974 m. ji yra Meksikos televizijos korespondentė Vatikane; dalyvavo daugiau kaip šimte popiežiaus Jono Pauliaus II apaštališkųjų kelionių ir visose kelionėse lydėjo Benediktą XVI ir Pranciškų. Valentina Alazraki davė vyskupams tris patarimus: kovoje su nepilnamečių seksualiniu išnaudojimu visada pirmenybę skirti nukentėjusiems asmenims; nevengti patarimų, sukurti vietiniu mastu patariamąsias struktūras ir pasirūpinti profesionalia komunikacija.

2019-02-202019 m. pirmą kartą bus įteikta Kazickų šeimos fondo Petro Būtėno premija. Kviečiame siūlyti pretendentus (1)

Lietuvių kalbos draugija, sveikindama visus Tarptautinės gimtosios kalbos dienos proga, kviečia siūlyti pretendentus, vertus apdovanoti Kazickų šeimos fondo Petro Būtėno premija. Šią premiją 2018 metais įsteigė Kazickų šeimos fondas ir Lietuvių kalbos draugija. Premija siekiama įamžinti kalbininko, pedagogo, tautosakinininko, kraštotyrininko Petro Būtėno (1896–1980) ir jo mokinės, kultūrinės ir lituanistinės veiklos mecenatės, Aleksandros Kalvėnaitės-Kazickienės (1920–2011) atminimą. Premija skiriama už reikšmingus mokslo ir mokslo populiarinamuosius bei mokomuosius darbus, atitinkančius pagrindines Petro Būtėno veiklos sritis (akcentologija, dialektologija, leksikologija ir leksikografija, tautosaka, kraštotyra, mokyklinė lituanistika), ir lituanistinės veiklos organizavimą. Pretendentų kandidatūros teikiamos iki gegužės 1 dienos el. paštu lkdraugija@gmail.com.

2019-02-20Žurnalistė Julijana Sejavičienė – Akmenės rajono Garbės pilietė. Sveikiname!

Rajono savivaldybės taryba už reikšmingą indėlį Akmenės rajonui, už Akmenės krašto žmonių telkimą įtaigiu ir menišku žodžiu Garbės pilietės vardą suteikė aktyviai visuomenės veikėjai, ilgametei „Vienybės“ laikraščio redaktoriaus pavaduotojai ir redaktorei Julijanai Sejavičienei. Žurnalistė pagerbta Vasario 16-osios iškilmingame minėjime, įvykusiame Naujosios Akmenės kultūros rūmuose. Garbės pilietės regalijas jai įteikė Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas.

2019-02-07Skelbiamas konkursas Mato Šalčiaus vardo premijai gauti (2)

Žymaus Lietuvos visuomenės veikėjo, rašytojo, žurnalisto, keliautojo ir idealisto, kraštiečio Mato Šalčiaus premijos steigėja yra Prienų rajono savivaldybė. Konkursas ir apdovanojimo renginys rengiami kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga. Konkursas premijai gauti organizuojamas kiekvienais metais. 1000 eurų premija skiriama žurnalistui (-ams) už pasaulio pažinimo skatinimą bei brandžius ir išsamius spaudos, radijo, fotografijos, televizijos, interneto žiniasklaidos autorinius darbus kelionių tematika, paskelbtus per kalendorinius metus. Kandidatų dokumentai iki 2019 m. balandžio 30 d. pateikiami Prienų rajono savivaldybės administracijos Kultūros, sporto ir jaunimo skyriui (225 kab.) adresu Laisvės a. 12, 59126 Prienai.

2019-02-04Žurnalistų dėmesiui: Sovietų kariuomenės nusikaltimai Lietuvoje: prieš ir po okupacijos

Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras internetinėje svetainėje www.kgbveikla.lt baigė publikuoti dokumentus apie nusikalstamą Raudonosios armijos veiklą Lietuvoje 1939-1949 m. Baigiamajame etape atskleidžiami Raudonosios armijos nusikaltimai prieš Lietuvos okupaciją ir iškart po jos. Ši informacija gali būti naudinga žurnalistams, besidomintiems šią tematika.

2019-02-01Įvertinti darbuotojų saugos ir sveikatos prevencijoje pasižymėję žurnalistai

Apdovanoti Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Valstybinės darbo inspekcijos organizuoto konkurso žurnalistams „Dirbančiųjų sauga ir sveikata“ nugalėtojai ir aptarti jų darbai. Konkursas buvo organizuotas siekiant skatinti žurnalistus viešinti darbuotojų saugos ir sveikatos aktualijas, opiausias problemas, atskleisti darbdavių ir darbuotojų dialogą (arba – jo trūkumus) saugant sveikatą ir gyvybę darbe bei ugdant saugos darbe kultūrą.

2019-01-31Paskelbtas geriausių radijo ir televizijos laidų konkursas „Pragiedruliai“

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) paskelbė geriausių 2018 m. radijo ir televizijos laidų konkursą „Pragiedruliai“. Šiuo konkursu LRTK, kaip visuomet, siekia paskatinti radijo ir televizijos laidų kūrėjus kurti kokybiškesnio ir įvairesnio turinio laidas. Šiais metais LRTK paskelbė šį seniai jau tapusį tradiciniu konkursą septynioliktąjį kartą. Konkurse bus renkamos geriausios praėjusiais (2018-aisiais) metais pirmą kartą transliuotos radijo ir televizijos laidos.

2019-01-31LRTK pradės teisinę procedūrą dėl „PBK Lietuva“ ir „NTV Mir Lithuania“ programose išplatintos draudžiamos informacijos

2019 m. sausio 30 d. vykusio posėdžio metu Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau –LRTK) siekė įvertinti ar rusų kalba Lietuvoje retransliuojamose televizijos programose „Pirmais Baltijas Kanals Lietuva“ ir „NTV Mir Lietuva“ paskleista informacija pažeidė Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo (toliau – VIĮ) nuostatas dėl draudžiamos skleisti informacijos.

2019-01-26Petras Cidzikas: Lietuvos dvasinio atgimimo šauklys

Į XXI amžiaus pradžią atėjusi Lietuva lieka taip ir nesupratusi mūsų dvasinio amžininko Petro Cidziko fenomeno. 1998 m. rugpjūčio 21 d. P. Cidzikas iš išrinktojo Lietuvos prezidento rankų gavo Vyčio kryžiaus ordino Komandoro kryžių, bet tuo Lietuvos vadovų dėmesys jam baigėsi. Nė viena nepriklausomos Lietuvos Vyriausybė dar nėra tinkamai įvertinusi ir pagerbusi jo, Nepriklausomybės atgavimo metais plačiai žinomo, o dabar valdžios palikto ir didžiosios žiniasklaidos (pvz. Lietuvos Radijo) ignoruojamo, politinio kalinio, rezistento. O mes imkim ir, nepaisydami tylėjimo suokalbio, pakalbėkime apie Petrą Cidžiką.

2019-01-22LRT žurnalistai vadovausis naujai sukurtu profesinės etikos kodeksu

LRT žurnalistai nuo šiol vadovausis naujai sukurtu Žurnalistų etikos kodeksu, kuris visuomeniniam transliuotojui padės siekti aukščiausių profesinių standartų ir papildys Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodeksą. Kodeksą kūrė pati LRT žurnalistų bendruomenė, projektui vadovavo LRT RADIJO žurnalistas Edvardas Kubilius.

2019-01-16Žurnalistai kviečiami į “Žiniasklaidos teisės vadovo” pristatymą ir diskusiją

Lietuvos žurnalistikos centras kartu su Stokholmo ekonomikos mokykla Rygoje ir Šiaurės šalių ministrų taryba parengė glaustą kiekvieno žurnalisto darbo stalo knygą „Žiniasklaidos teisės vadovas“. Kviečiame į šio leidinio pristatymo renginį, kuris vyks Lietuvos žurnalistikos centre (Didžioji g. 5, 4 aukštas) sausio 23 d. 17.30 val. Kartu su naujos žurnalistų darbo stalo knygos pristatymu vyks ir diskusija su autoriais „Kokios visuomenės informavimo politikos reikia Lietuvoje?“

2019-01-14Žurnalistai kviečiami į konferenciją "Kaip išsaugoti Europą?"

Sausio 16 dieną (trečiadienį), 17.30 val. Lietuvos mokslų akademijos Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 3) Vilniaus forumas organizuoja konferenciją „Kaip išsaugoti Europą?“. Pranešimus skaitys filosofai prof. Vytautas Radžvilas, dr. Vytautas Rubavičius, dr. Mindaugas Stoškus, politologai Vytautas Sinica ir Dovilas Petkus, Lietuvos žemės ūkio rūmų pirmininkas Arūnas Svitojus ir Martynas Katelynas.

2019-01-11Žurnalistai kviečiami dalyvauti diskusijoje “Kaip nepasiklysti melo lauke? Informaciniai ginklai prieš 30 metų ir šiandien“

Klaipėdos universitetas ir Klaipėdos miesto savivaldybė kviečia į diskusiją „Kaip nepasiklysti melo lauke? Informaciniai ginklai prieš 30 metų ir šiandien“. Diskusija vyks 2019 m. sausio 20 d., sekmadienį, 16.00 val. kūrybiniame inkubatoriuje „Kultūros fabrikas“, Bangų g. 5A, Klaipėda.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media