2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2019-01-11Aida Vėželienė: edukacija „Kūrybiškumo ugdymas“

Sausio 16 d. 17 val. (Kino salė, V aukštas) kviečiame į paskaitą, kurioje pateiksime teorinių patarimų, kaip lavinti kūrybiškumą, ir suteiksime galimybę praktiškai išbandyti save kaip kūrėją. Edukaciją ves Nacionalinės bibliotekos Rinkodaros ir intelektinių paslaugų skyriaus vyriausioji redaktorė LŽS narė Aida Vėželienė.

2018-12-23Žurnalistams už aštrią plunksną – konkurso „Žmogus ir aplinka“ laurai (1)

Aplinkos ministerijoje paskelbti ir apdovanoti tradicinio žurnalistų kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“ laimėtojai. Juos pasveikino aplinkos ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) pirmininkas Dainius Radzevičius. Šį konkursą Aplinkos ministerija ir LŽS surengė jau šešioliktąjį kartą. Šiemet varžėsi 17 autorių su 42 darbais. Tai spaudoje ir internetinėje žiniasklaidoje skelbti straipsniai, televizijos ir radijo laidos.

2018-12-10Vladui Braziūniui - Antano Baranausko premija. Sveikiname! (1)

Anykščių rajono savivaldybės L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje įvyko Anykščių rajono savivaldybės Antano Baranausko literatūrinės premijos įteikimo ceremonija. Už knygą „Lėtojo laiko aky“ premija įteikta Vladui Braziūnui.

2018-12-09Seime aptartas reklamos žymėjimas televizijos programose rinkiminės kampanijos metu

Artėjant savivaldybių tarybų (2019 m. kovo 3 d.), Respublikos Prezidento (2019 m. gegužės 12 d.) ir Europos Parlamento (2019 m. gegužės 26 d.) rinkimams Lietuvos radijo ir televizijos komisija drauge su Vyriausiąja rinkimų komisija 2018 m. gruodžio 7 d. Seime surengė susitikimą su televizijos transliuotojais ir kitais suinteresuotais asmenimis.

2018-12-07LRTK aptartos priemonės neteisėtam televizijos programų priėmimui užkirsti

2018 m. gruodžio 6 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (toliau – LRTK) iniciatyva įvyko diskusija dėl priemonių neteisėtam televizijos programų priėmimo užkirtimui Lietuvos teritorijoje. Diskusijoje, be LRTK atstovų, taip pat dalyvavo Muitinės departamento, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos atstovai.

2018-12-05Kolegei Vidai Girininkienei - respublikinė Lauryno Ivinskio premija. Sveikiname!

Gruodžio 12 dieną 12 valandą Kuršėnuose vyks Lietuviško kalendoriaus šventė. Jos metu už geriausią metų kalendorių-knygą „Simonui Daukantui 225“ jos sudarytojai ir tekstų autorei, LŽS Vilniaus skyriaus narei Vidai Girininkienei bus įteikta Respublikinė Lauryno Ivinskio premija. šventės metu veiks mūsų kolegės parengta paroda „Simonas Daukantas: Laikas ir asmenybė.“ Kviečiame dalyvauti.

2018-11-29Lietuvos radijo ir televizijos komisija: nuspręsta taikyti administracinę atsakomybę

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK), 2018 m. lapkričio 28 d. posėdyje išnagrinėjusi Ūkio subjektų veiklos priežiūros skyriaus atliktų planinių ir neplaninių patikrinimų rezultatus, svarstė klausimus dėl nuobaudų taikymo keletui jos reguliuojamų ūkio subjektų ir kai kuriems iš jų nusprendė taikyti administracinę atsakomybę.

2018-11-28UNESCO siūlosi tarpininkauti diskusijoje dėl LRT

Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija UNESCO yra pasirengusi tarpininkauti ir konsultuoti, ieškant geriausio sprendimo žiniasklaidos reguliavimo klausimais Lietuvoje.

2018-11-22LŽS suvažiavimo metu veiks žurnalistų kūrybos knygynėlis

Mieli kolegos, Lietuvos žurnalistų sąjungos suvažiavimo metu veiks žurnalistų kūrybos knygynėlis. Norintys pateikti savo knygas jas turi atsinešti į Suvažiavimą. Knygynėlį prižiūrės žurnalistas Jeronimas Laucius. Apie dalyvavimą knygynėlyje praneškite el. p. JeronimasL@gmail.com, tel. 8 687 75147. Kūrybinės sėkmės.

2018-11-20Žurnalistus kviečiame į konferenciją “Žiniasklaidos teisė, šiandienos problemos ir lūkesčiai”

Konferencija vyks 2018 m. lapkričio 26 d., 10.00 val.Lietuvos Respublikos Seime (Konstitucijos salė (I rūmai, 3 aukštas). Registracija galima iki lapkričio 23 d. 14 val.

2018-11-19Kaip žurnalistų kolektyve įsteigti profesinę sąjungą

Steigiant profesinę sąjungą būtina suburti ne mažiau kaip 20 steigėjų – įmonėje, įstaigoje, organizacijoje, kad jie sudarytų ne mažiau kaip 1/10 dalį visų darbuotojų, bet ne mažiau kaip 3 darbuotojai.

2018-11-15Žurnaliastai kviečiami į diskusiją "Pakalbėkime apie VIP'ą - kaip investuojame į infrastruktūrą?"

Lapkričio 21 d. (trečiadienį) 10.30 val. maloniai kviečiame žurnalistus į “Transparency International” Lietuvos skyriaus (TILS) rengiamą diskusiją „Pakalbėkime apie VIP'ą - kaip investuojame į infrastruktūrą?“. Vieta: ISM Inovacijų bazė, Arklių g. 18, Vilnius. Renginio metu TILS pristatys savo ir organizacijos „Infrastructure Transparency Initiative“ ruošiamą studiją apie Valstybės investicijų programą.

2018-11-15Kviečiame žurnalistus į Tilžės akto 100-mečio minėjimo renginį Seime

Istorinio Tilžės Akto 100-mečiui skirta Konferencija prasidės 2018 m. lapkričio 16 d. 13:00 LR Seimo III rūmų Europos informacijos salėje. Įėjimas (nuo Mažvydo bibliotekos pusės) laisvas, be leidimų. Džiugu, kad net trys pranešėjai yra LŽS nariai –V. Šilas, A. Matulevičius ir A.Liekis.

2018-11-12LŽS organizuoja viešą diskusiją su panevėžiečiais tema „KOKIO VISUOMENINIO TRANSLIUOTOJO (LRT) NORIME?“.

Kviečiame panevėžiečius į viešą diskusiją, kurioje dalyvaus LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, jo pavaduotojas, žurnalistas Darius Lukoševičius, LRT vadovai – LRT tarybos pirmininkas Liudvikas Gadeikis ir LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė – Budrienė, etnomuzikologė televizijos, radijo laidų ir renginių vedėja Zita Kelmickaitė, Panevėžio žurnalistai ir visuomenės atstovai. Diskusiją moderuos žurnalistė Brigita Sabaliauskaitė, buvusi dienraščio „Sekundė“ ir savaitraščio „Panevėžio balsas“ vyriausioji redaktorė. Diskusijos laikas: Lapkričio 13 d. 17.15 val. Diskusijos vieta: Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos konferencijų salė, Respublikos g.14, Panevėžys

2018-11-09Vyriausioji rinkimų komisija: veikia politinės Reklamos gaudyklė

Vyriausioji rinkimų komisija, siekdama paskatinti pilietiškų žmonių dalyvavimą užtikrinant skaidrius ir sąžiningus rinkimus, kviečia visus geros valios visuomenės atstovus pranešti apie pastebėtą politinę reklamą internetinėje erdvėje: naujienų portaluose, įstaigų ir įmonių bei organizacijų internetinėse svetainėse, socialiniuose tinkluose.

2018-10-31Geriausią filmą apie gamtą renka komisija ir internautai

Lapkričio 9 dieną paaiškės, kuriam filmui apie Lietuvos gamtą atiteko šių metų Petro Abukevičiaus vardo premija. Savo sprendimą tądien praneš P. Abukevičiaus konkurso komisija. Kartu bus paskelbta, kuriam filmui skiriamas publikos simpatijų apdovanojimas – kūrinį išrinks portalo LRT.LT skaitytojai. Balsuoti už kūrinius pagal jų ištraukas galima iki lapkričio 6 d. 12 val.

2018-10-25Naujos kartos plačiajuostis interneto ryšys pasieks dar daugiau Lietuvos vietovių

Lietuva, viena pirmaujančių pasaulyje pagal plačiajuosčio ryšio skvarbą, tęsia interneto infrastruktūros plėtrą ir siekia, kad visoje šalies teritorijoje būtų prieinamas naujos kartos interneto ryšys, užtikrinantis 30 Mbps ir didesnį duomenų perdavimo greitį. Tokią galimybę suteiks pradedamas įgyvendinti Naujos kartos interneto prieigos infrastruktūros plėtros projektas, kuriam susisiekimo ministro Roko Masiulio įsakymu skirta 34,88 mln. eurų Europos regioninės plėtros fondo investicijų.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media