2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2015-08-25Visuomenės informavimo etikos komisijos 2015 m. rugpjūčio 31 d. posėdžio darbotvarkė

Visuomenės informavimo etikos komisijos 2015 m. rugpjūčio 31 d. posėdžio darbotvarkėje - 5 skundai.

2015-08-15Visuomenės informavimo etikos komisijos 2015 m. rugpjūčio 17 d. posėdžio darbotvarkė

Visuomenės informavimo etikos komisijos 2015 m. rugpjūčio 17 d. posėdžio darbotvarkėje - 8 skundai.

2015-08-13Lietuvos žurnalistai pasauliniame esperantininkų kongrese

2000 metais Europos kultūros sostine buvusiame šiaurės Prancūzijos Lilio mieste baigėsi 100-asis Pasaulio esperantininkų kongresas. Dalyvių net 2695 iš 82 šalių. Lietuvių – 33. Keturi jų, Lietuvos žurnalistai.

2015-08-04Šiemet

Laba diena, gerbiamieji žurnalistai, rašytojai, Lietuvai pagražinti draugijos nariai ir visi kiti geri žmonės, norime iš anksto Jus informuoti, kad šiųmetinis respublikinis renginys- "Vaižgantinės" Juozo Tumo-Vaižganto gimtajame Malaišių kaime ( Anykščių rajono Svėdasų seniūnija) vyks rugsėjo 19 d., šeštadienį. Tikslią valandą ir renginio išsamesnę programą atsiųsime vėliau. Dabar iš anksto tiktai pranešame "Vaižgantinių" datą, kad žinotumėte ir galėtumėte atitinkamai planuoti savo veiklą.

2015-07-29Britų reguliuotojas įvertino „NTV Mir Lithuania“ laidas

Š. m. liepos mėn. Jungtinės Karalystės audiovizualinės žiniasklaidos reguliuotojas OFCOM savo leidžiamame buklete „Ofcom Broadcast Bulletin“ pateikė Lietuvoje retransliuojamos televizijos programos „NTV Mir Lithuania“ kai kurių laidų turinio vertinimą. Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) prašymu atlikęs šios programos laidų išsamų tyrimą, britų reguliuotojas priėmė sprendimą, kad šią programą rengiantis ir transliuojantis jo licencijuotas televizijos transliuotojas „Baltic Media Alliance Ltd.“ dokumentinėje aktualijų laidoje „Profesija reporteris“ ir dviejose žinių laidose „Šiandien“ pažeidė britų Transliuotojų kodeksą dėl šališkai pateiktos informacijos apie padėtį Ukrainoje.

2015-07-16Viešas kreipimasis į II pasaulinio karo valstybių nugalėtojų vyriausybes dėl 1945 m. potsdamo konferencijoje priimto įsipareigojimo sušaukti taikos konferenciją įvykdymo (1)

Gerbiamieji, prieš 70 metų, 1945 m. liepos 17–rugpjūčio 2 dienomis sugriauto Berlyno prieigose, Potsdame, II pasaulinio karo valstybės nugalėtojos – SSRS, JAV ir Didžioji Britanija – pasirašė susitarimą, numatantį Königsbergo ir dalies Rytprūsių teritorijos (dab. Rusijos Federacijos Kaliningrado sritis) perdavimą Sovietų Sąjungai laikinam administravimui, iki tuo reikalu įvyks taikos konferencija. Atsižvelgus į šį Europai ir pasauliui istorinį susitarimą bei įvertinus šiandienai itin svarbaus Europos regiono naują militarizavimo pavojų, kviečiame įvykdyti II pasaulinio karo valstybių nugalėtojų įsipareigojimą, pareikštą prieš 70 metų bei sušaukti numatytą Taikos konferenciją. Gerbiamieji, stiprinkime šiandienos ir ateities Europos valstybių taikų sambūvį.

2015-07-02Seminarai žurnalistams Vokietijoje (1)

Paraiškas teikti gali žurnalistės ir žurnalistai iš Vidurio ir Rytų Europos, kurie paraiškos teikimo dieną yra ne vyresni nei 40 metų. Sąlygos: patirtis žiniasklaidoje ir geros vokiečių kalbos žinios. Kelionės, maitinimo ir apgyvendinimo išlaidas padengs Saksonijos žiniasklaidos švietimo fondas. Daugiau informacijos apie programą ir dalyvavimo sąlygas rasite internete adresu www.ssm-seminar.de. Paraiškas galite teikti iki 2015 m. rugpjūčio 14 d.

2015-06-25Juozas Stasinas: Vizualinės informacijos gamtosaugos ženklų sistema – svarbi visuomenės ekologinio švietimo priemonė (3)

Mintis sukurti Lietuvoje Vizualinės informacijos gamtosaugos ženklų sistemą gimė šių eilučių autoriui apie 80 -uosius praėjusio šimtmečio metus, kuomet dirbau Lietuvos gamtos apsaugos draugijos Respublikinės tarybos pirmininko pavaduotoju. Iškeltai idėjai pritarė ir po Lietuvos gamtos apsaugos draugijos vėliava besiburiantys mokslininkai, gamtosaugininkai, saugomų gamtinių teritorijų darbuotojai, miškininkai. Pripažinę idėjos svarbą gamtosaugai, nedelsiant kibome į darbą Vizualinės informacijos gamtosaugos ženklų sistemai sukurti.

2015-06-22Žurnalistams pristatyti gamtosaugos projekto rezultatai

Žurnalistams ir visuomenės informavimo specialistams pristatyti Aplinkos ministerijos vykdomo projekto „Retų rūšių apsaugos ir invazinių rūšių gausos reguliavimo priemonių įgyvendinimas“ rezultatai. Šis projektas, bendrai finansuotas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšomis, buvo skirtas įgyvendinti 23 rūšių apsaugos ir 7 invazinių rūšių gausos reguliavimo priemones.

2015-06-20Visuomenės informavimo etikos komisijos 2015 m. birželio 22 d. posėdžio darbotvarkė

Visuomenės informavimo etikos komisijos 2015 m. birželio 22 d. posėdžio darbotvarkėje - septyni skundai.

2015-06-18Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė - žurnalistikos etikos inspektorė

Lietuvos Seimas atisžvelgdamas į Visuomenės informavimos etikos asociacijos teikimą birželio 16 dieną paskyrė Gražiną Ramanauskaitę-Tiumenevienę žurnalistikos etikos inspektore.

2015-06-09Ukrainiečio žurnalisto Romano Skrypino paskaita „Pilietinė žurnalistika – versus sistema“

Birželio 16 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks susitikimas su Ukrainos žurnalistu, vienu „Hromadzka TV“ kūrėjų Romanu Skrypinu. Romanas Skrypinas skaitys paskaitą „Pilietinė žurnalistika – versus sistema“.

2015-05-29Lietuvoje antrą kartą bus renkami geriausi metų keliautojai

Antrą kartą Lietuvoje skelbiamas nacionalinis geriausių keliautojų konkursas „Kolumbas LT“. Jis skirtas pagerbti Lietuvos žmones, entuziastus, kurie keliaudami užfiksuoja įdomias patirtis ir jomis dalinasi su kitais, kurie keliaudami atskleidžia savo šalies grožį kitiems, įprasmina Lietuvos istorijos momentus. Konkurso metu bus išaiškinti labiausiai motyvuoti keliaujantys žmonės, nebijantys iššūkių ir atradimų, kaupiantys dvasines vertybes ir ieškantys tikslingo pasaulio pažinimo. Konkurse kviečiami dalyvauti tiek keliautojai-entuziastai, pašventę tam savo gyvenimą, tiek visi Lietuvos žmonės bei užsienyje gyvenantys lietuviai.

2015-05-27Žurnalistai kviečiami į seminarą „Kaip analizuoti neapdorotus duomenis ir juose rasti istorijas?“

“Transparency International” Lietuvos skyrius kviečia į praktinį seminarą „Kaip analizuoti neapdorotus duomenis ir juose rasti istorijas?“, kurį ves duomenų analitikė iš Nyderlandų Hille Van Der Kaa. Birželio 4 d. seminaras vyks Alytuje, birželio 5 d. - Kaune, birželio 6 d. - Vilniuje. Lietuvoje viešasis sektorius atveria vis daugiau duomenų - kokias istorijas šie duomenys gali papasakoti ir kaip jas surasti?

2015-05-26Skelbiamas trečiasis Nacionalinis vaikų literatūros konkursas 2015 (1)

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, kurio steigėjai yra Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis, bendradarbiaudamas su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi, kurios pirmininkas yra Kęstutis Urba ir kartu su Lietuvos Rašytojų sąjunga, kurios pirmininkas yra Antanas Jonynas, skelbia trečiąjį Nacionalinį vaikų literatūros konkursą 2015.

2015-05-18Žurnalistų desantas Klaipėdoje irgi rinko nacionalinę žuvį. Juo tapo lynas! (4)

Kelionė į Klaipėdą ne artima, todėl prie Aplinkos ministerijos rinkomės tik saulei subrėškus. Žurnalistų, nebijančių tolimesnių kelionių ir geidžiančiu naujų įspūdžių dar yra apstu. Todėl ir susirinko smagus būrelis, kurio pagrindą sudarė klubo A (aplinkosauga) nariai. Aplinkos ministerijos Gamtos apsaugos skyriaus vedėjo Vilmanto Graičiūno svetingai pakviesti netrukus jau važiavome pro mieguisto Vilniaus gatves. Važiavome į Klaipėdą padalyvauti neeiliniame įvykyje - Nacionalinės žuvies rinkimo šventėje.

2015-05-08Gerbiami kolegos žurnalistai – rinkime Nacionalinę žuvį (10)

Gegužės 8 dieną Aplinkos ministerijoje įvyko spaudos pusryčiui - projekto „Išrink nacionalinę žuvį" pristatymas. Jame dalyvavo aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, viceministras Linas Jonauskas ir vienas pagrindinių idėjos autorių - žurnalistas, televizijos laidų vedėjas ir kūrėjas Henrikas Vaitiekūnas. Kviečiame ir primename, kad balsuoti už nacionalinę žuvį galite GRYNAS.lt portale.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media