2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2015-05-08Gerbiami kolegos žurnalistai – rinkime Nacionalinę žuvį (10)

Gegužės 8 dieną Aplinkos ministerijoje įvyko spaudos pusryčiui - projekto „Išrink nacionalinę žuvį" pristatymas. Jame dalyvavo aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas, viceministras Linas Jonauskas ir vienas pagrindinių idėjos autorių - žurnalistas, televizijos laidų vedėjas ir kūrėjas Henrikas Vaitiekūnas. Kviečiame ir primename, kad balsuoti už nacionalinę žuvį galite GRYNAS.lt portale.

2015-05-06Klaipėdos žurnalistų tradicija – sodinti mišką

Klaipėdos žurnalistai jau ne pirmą kartą su savo šeimomis ir bičiuliais talkina girininkijai – prieš keletą metų pasodinome apie 3000 vienetų pušaičių ir eglaičių. Uostamiesčio žurnalistai juokauja, kad prie Klaipėdos jau iš viso turi pasisodinę apie pustrečio hektaro „savo“ miško. Šernų girininkijos girininkas Arūnas Samoška džiaugiasi talkininkais, nors jam tenka aukoti ir savo poilsio dienas. O po to dar jis turi peržiūrėti vagas, ar neįgudę talkininkai gerai susodino medelius.. Kadangi girininkas daug klaidų nerado, Klaipėdos žurnalistus jis nuoširdžiai kvietė atvykti sodinti medžių ir kitais metais.

2015-05-05Dailininkų paroda-konkursas „Laisva spauda-laisvas aš!“

Lietuvos žurnalistų sąjungos organizuojamoje dailininkų parodoje - konkurse „Laisva spauda- laisvas aš!” skirtoje Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai dalyvauja Lietuvos dailininkų sąjungos, Lietuvos tautodailininkų sąjungos nariai, Savicko dailės mokyklos, Justino Vienožinskio dailės mokyklos absolventai, Lietuvos edukologijos universiteto dailės katedros studentai, laisvi menininkai. Yra ir LŽS narių. Parodos atidarymas - š.m. gegužės 8 d. LR Seime Vitražo galerijoje 14.30 val.

2015-05-04„Druskininkai“ nusileido: iš Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo atsiimtas skundas, Žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimas dėl leidinio „Mano Druskininkai“ įsigalioja

Š. m. balandžio 28 d. Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme gautas leidinio „Mano Druskininkai“ leidėjų – Druskininkų savivaldybės tarybos, Druskininkų savivaldybės administracijos direktoriaus, Druskininkų savivaldybės administracijos ir Druskininkų švietimo centro – atsisakymas nuo 2014 metais teismui pateiktų skundų. Atsižvelgdamas į gautus prašymus Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas administracinę byla nutraukė. Tai reiškia, kad įsigalioja žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimas dėl leidinio „Mano Druskininkai“.

2015-05-03ES investicijos – ilgalaikei sparčiojo interneto infrastruktūrai

Lietuva, kaip ir kitos Europos Sąjungos (ES) valstybės narės, įsipareigojusi pasiekti, kad iki 2020 m. visi europiečiai galėtų naudotis sparčiuoju 30 Mb/s ir didesnės spartos interneto ryšiu, taip pat ne mažiau kaip 50 proc. namų ūkių būtų užsisakę itin spartų – 100 Mb/s ir didesnės spartos interneto ryšį. „Susisiekimo ministerija, prieš pradėdama konkrečias veiklas šiems tikslams pasiekti, planuoja, kad bus rengiamas investicinis projektas, kuriame bus išsamiai išanalizuota esama ir planuojama statyti naujos kartos prieigos tinklų infrastruktūra ir teikiami pasiūlymai dėl sprendimų, optimaliausiai padėsiančių pasiekti ES iškeltus tikslus“, – artimiausiais planais dalijasi Susisiekimo ministerijos kancleris Tomas Karpavičius.

2015-04-20LŽS valdybos posėdis. Svarbūs kasdienos ir švenčių klausimai

Šiandien, 2015-ųjų balandžio 18-ąją, Vilniaus žurnalistų namuose buvo surengtas LŽS valdybos posėdis, kuriame dalyvavo ir svečiai – Pramonės profesinių sąjungų federacijos pirmininkas Juozas Neverauskas, taip pat Lietuvos miško ir miško pramonės darbuotojų profesinių sąjungų vadovė Inga Ruginienė. Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius pažymėjo, kad skirtingų šakinių profesinių sąjungų vadovus dabar jaudina tas pats klausimas – būsimasis Darbo kodeksas. Naujas socialinis modelis turėtų rūpėti ir visiems profesinių sąjungų nariams.

2015-04-18Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia dalyvauti parodoje - konkurse „Laisva spauda - laisvas aš!“

Lietuvos žurnalistų sąjunga kviečia dalyvauti parodoje - konkurse „Laisva spauda - laisvas aš!“, kuris skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai. Parodoje – konkurse kviečiami dalyvauti profesionalūs Lietuvos menininkai, Lietuvos aukštųjų mokyklų ir kolegijų, meno mokyklų studentai (studijuojantys ir baigę vizualinius menus), nepriklausantys menininkai bei tapantys žurnalistai. Meno kūrinius pristatyti adresu: Lietuvos žurnalistų sąjunga. Žurnalistų namai, Jogailos g. 11 (III a.), LT-01116, Vilnius Meno kūriniai bus registruojami iki gegužės 1 d. Dėl kūrinių priėmimo tartis iš anksto pasiskambinus į Lietuvos žurnalistų sąjungą.

2015-04-17LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai - Kipre

LŽS Kelionių ir pramogų klubo nariai G.Statinis, O.Nosevičienė ir K.Stalnionytė neseniai sugrįžo iš info turo po Kiprą. Tai labai įdomi sala visais aspektais, ji nuo seniausių laikų buvo Bizantijos ir Osmanų imperijų sferoje, čia nuo seno gyvena graikai ir turkai.

2015-04-12Įsibėgėja „ Lietuvos žiniasklaidos enciklopedija“ (5)

Žurnalistų namuose įvyko Enciklopedijos rengėjų gamybinis pasitarimas, kuriame buvo aptarti tolesni „Lietuvos žiniasklaidos enciklopedijos” ruošimo ir leidimo klausimai. Šio pasitarimo sušaukimą paskatino paskutiniajame LŽS Tarybos posėdyje priimtas sprendimas aktyvinti šios Enciklopedijos rengimo darbus. „Lietuvos žiniasklaidos enciklopediją“ prieš keletą metų nutarė leisti Lietuvos žurnalistų sąjunga ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija. Buvo paskirti ir trys redaktoriai-sudarytojai: Genovaitė Burneikienė, Vytas Urbonas ir Vytautas Žeimantas.

2015-04-10Teismas: „Lietuvos rytas“ publikacijoje apie S. V. Freakley peržengė žodžio laisvės ribas

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė dienraščio „Lietuvos rytas“ skundą Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijai dėl sprendimo dalies, kuria buvo pripažinta, kad dienraštis publikacijoje apie „Snoro“ banko laikinąjį administratorių Simoną Vincentą Freakley pažeidė Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksą.

2015-04-10Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas svarstė Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo pakeitimo projektą

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas (SRDK). balandžio 8 d. svarstė Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo Nr. I-549 54 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą Nr. XIIP-1869(3), kuriuo siūloma Lietuvos muzikų sąjungos, Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos architektų sąjungos narių kūrybinės veiklos laikotarpius iki 1991 m. birželio 1 d. prilyginti valstybinio socialinio pensijų draudimo stažui.

2015-04-10Lietuvos kultūros taryba skelbia trečiąjį paraiškų teikimo etapą

Lietuvos kultūros taryba (LKT), toliau vykdydama kultūros rėmimo fondo (KRF) administravimo funkcijas, skelbia jau trečiąjį 2015 metų projektų finansavimo konkurso etapą. LKT informuoja, jog šiame projektų teikimo etape vienas juridinis asmuo gali pateikti iki 3 paraiškų. Paraiškos priimamos iki balandžio 27 d.

2015-03-29Visuomenės informavimo etikos komisijos kovo 30 d. darbotvarkė

1. I.Valatkienės, S.Gervienės, R.Budvytytės skundai dėl "Lietuvos rytas" publikacijos"Vienuolės nebaus dėl nudaigoto šuns“ (autorius V. Trainys). Papildomas nagrinėjimas. 2. K.Komskio skundas dėl informacijos, paskelbtos 2014-11-11 UAB "Laisvas nepriklausomas kanalas" LNK televizijoje transliuotoje UAB "Be tabu ir Ko" laidoje "KK2 " . 3. K.Komskio skundas ir dėl informacijos, paskelbtos 2014-11-14 UAB "Laisvas nepriklausomas kanalas" LNK televizijoje transliuotoje UAB "Be tabu ir Ko" laidoje "KK2 penktadienis".

2015-03-26Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininku paskirtas E. Vaitiekūnas, pirmininko pavaduotoju – J. Korenka

Seimas, vadovaudamasis Visuomenės informavimo įstatymu, nutarė ketverių metų laikotarpiui Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininku skirti Edmundą Vaitekūną, pirmininko pavaduotoju – Joną Korenką (Seimo nutarimo projektas Nr. XIIP-2860).

2015-03-17Žurnalistų etikos inspektorės tarnyba vasario mėnesį gavo 20 skundų (1)

Žurnalistų etikos inspektorės tarnyba vasario mėnesį gavo 20 skundų. 11 skundų gauta iš fizinių asmenų. Žurnalistų etikos inspektorės patarėjas Deividas Velkas teikia konsultacijas telefonu (8 5) 223 7313 ir e-paštu deividas.velkas@lrs.lt

2015-03-05LRT kviečia teikti paraiškas programų konkursui

Viešoji įstaiga Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kviečia teikti paraiškas TV programų konkursui. Laukiama programų, skirtų socialinės tematikos analizei bei demokratiškai, pilietiškai visuomenei ugdyti, nacionalinei kultūrai, etnokultūrai ir kalbos kultūrai puoselėti ir populiarinti. Taip pat priimami pasiūlymai dėl laidų vaikams ir jaunimui, tautų sambūviui ir integracijai, emigracijos problemoms, mokslo populiarinimui, ekologijai, sveikatai ir kt. Paraiškos priimamos iki kovo 18 dienos 15 valandos. Tarp LRT pageidaujamos produkcijos – ir programos bei filmai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo 100-osioms metinėms. Paraiškos priimamos iki kovo 19 dienos 14 valandos.

2015-03-02Dvylikai kūrėjų paskirtos vyriausybės kultūros ir meno premijos

Vyriausybė vasario 25 d. posėdyje nutarė skirti dvylika Vyriausybės kultūros ir meno premijų. Vyriausybės kultūros ir meno premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių (12 920 eurų). Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media