2024 m. gegužes 2 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė - žurnalistikos etikos inspektorė

2015-06-18
 
Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė

Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė

 

Lietuvos Seimas atisžvelgdamas į Visuomenės informavimos etikos asociacijos teikimą birželio 16 dieną paskyrė Gražiną Ramanauskaitę-Tiumenevienę žurnalistikos etikos inspektore.

„Mano Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos vizija gali būti apibūdinama keliais žodžiais: nepriklausomumas ir profesionalumas, aktyvumas ir institucinis atvirumas, teisingas ir principingas reguliavimas. Aš taip pat tikiu keliomis pamatinėmis vertybėmis - piliečių ir jų vaikų teise būti apsaugotiems nuo propagandos, smurto, pornografijos ir jų teise į privatumą. Taip pat tikiu žiniasklaidos laisve ir nepriklausomybe", - prisistatydama Seimui sakė Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė.

Po slapto balsavimo už Seimo nutarimą dėl naujosios žurnalistų etikos inspektorės paskyrimo (projektas Nr. XIIP-3190(2) balsavo 63 Seimo nariai, prieš - 38, susilaikė 14 parlamentarų.

Gražina Ramanauskaitė-Tiumenevienė gimė 1971 m. birželio 10 dieną. Iki paskyrimo  nuo 1998 metų dirbo Lietuvos naujienų agentūroje ELTA, nuo 2007 metų -  ELTA generalinė direktorė.

 Išsilavinimas - lietuvių filologijos magistrė (Vilniaus universitetas).

Visuomenės informavimos etikos asociacija, rekomendavusią Gražiną Ramanauskaitę-Tiumenevienę žurnalistikos etikos inspektore, įsteigė Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos žurnalistų draugija, Interneto žiniasklaidos asociacija, Lietuvos radijo ir televizijos asociacija, Regioninių televizijų asociacija, Lietuvos kabelinės televizijos asociacija  ir Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacija.

Iki šiol žurnalistų etikos inspektoriais buvo Danielius Mušinskas (1996-2001), Romas Gudaitis (2001-2009) ir Zita Zamžickienė (2009-2015).

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-07-08 13:04
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media