2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Klaipėdos žurnalistų tradicija – sodinti mišką

2015-05-06
 
Klaipėdos žurnalistai Šernų miške pasodino apie 2000 maumedžių.Eugenijaus Maciaus nuotrauka

Klaipėdos žurnalistai Šernų miške pasodino apie 2000 maumedžių.Eugenijaus Maciaus nuotrauka

 

Pavasarinį medžių sodinimą Šernų girininkijoje užbaigė Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyriaus žurnalistai, Šernų miške pasodinę apie 1,2 ha maumedžių giraitę - iš viso beveik 2000 medelių.

Klaipėdos žurnalistai jau ne pirmą kartą su savo šeimomis ir bičiuliais talkina girininkijai - prieš keletą metų pasodinome apie 3000 vienetų pušaičių ir eglaičių. Uostamiesčio žurnalistai juokauja, kad prie Klaipėdos jau iš viso turi pasisodinę apie pustrečio hektaro „savo"  miško.  Šernų girininkijos girininkas Arūnas Samoška džiaugiasi talkininkais, nors jam tenka aukoti ir savo poilsio dienas. O po to dar jis turi peržiūrėti vagas, ar neįgudę talkininkai gerai susodino medelius.. Kadangi girininkas daug klaidų nerado, Klaipėdos žurnalistus jis nuoširdžiai kvietė atvykti sodinti medžių ir kitais metais.

Smagu, kad į mišką pasidarbuoti noriai važiuoja ir žurnalistų šeimų nariai su savo atžalėlėmis.  Štai maumedžių sodinimo talkoje dalyvavo net 7 vaikai nuo 4 iki 15 metų amžiaus.  Taip nuo mažens vaikai mokosi mylėti gamtą, ją tausoti.

LŽS Klaipėdos skyrius dėkoja Kretingos urėdijos urėdui Antanui Baranauskui ir Šernų girininkui Arūnui Samoškai už bičiulystę ir suteiktą galimybę ne vienerius metus dalyvauti prasmingoje veikloje - sodinti mišką.

LŽS Klaipėdos skyriaus pirmininkė Jolanta Beniušytė
Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-05-07 07:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media