2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininku paskirtas E. Vaitiekūnas, pirmininko pavaduotoju – J. Korenka

2015-03-26
 
 Edmundas Vaitiekūnas

Edmundas Vaitiekūnas

 

Seimas, vadovaudamasis Visuomenės informavimo įstatymu, nutarė ketverių metų laikotarpiui Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininku skirti Edmundą Vaitekūną, pirmininko pavaduotoju - Joną Korenką (Seimo nutarimo projektas Nr. XIIP-2860).

Po slapto balsavimo už E. Vaitiekūno kandidatūrą balsavo 44 Seimo nariai, prieš - 19 parlamentarų, susilaikė 18 parlamentarų. Atvirame balsavime už siūlymą skirti E. Korenką komisijos pirmininko pavaduotuoju balsavo 60 Seimo narių, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 18 parlamentarų.

E. Vaitiekūnas nuo 2013 m. balandžio 23 d. eina Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininko pareigas, 1991-2011 metais ėjo Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros generalinio direktoriaus pareigas.

J. Korenka nuo 2011 m. eina Naujosios Vilnios kultūros centro direktoriaus pavaduotojo pareigas. 2005-2011 m. buvo Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinio direktoriaus pavaduotoju, 2000-2004 m. - Seimo nariu.

Visuomenės informavimo įstatymas nustato, kad komisijos pirmininką ir jo pavaduotoją bendru Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto teikimu iš komisijos narių ketverių metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija - nepriklausoma Seimui atskaitinga Lietuvos Respublikos jurisdikcijai priklausančių radijo ir (ar) televizijos programų transliuotojų, retransliuotojų ir užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjų veiklą reguliuojanti ir kontroliuojanti institucija. Komisija dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką. Ji yra Seimo ir Vyriausybės ekspertė radijo, televizijos programų transliavimo ir retransliavimo bei užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų klausimais. Komisija, atlikdama savo funkcijas ir priimdama sprendimus jos kompetencijai priklausančiais klausimais, yra nepriklausoma.

 

Kontaktinis asmuo

Rimas Rudaitis

Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyrius

Lietuvos Respublikos Seimas

(8 5) 239 6132

rimas.rudaitis@lrs.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-03-26 15:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media