2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2013-12-16Kultūros ministerija skelbia dokumentų priėmimą knygos meno konkursui

Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, siekdama išrinkti geriausias meninio apipavidalinimo ir poligrafinio atlikimo požiūriu Lietuvos leidyklų 2013 metais išleistas knygas, skelbia knygos meno konkursą.Knygos pateikiamos po vieną egzempliorių Kultūros ministerijos Kultūros politikos departamento Informacinės visuomenės plėtros skyriui, 411 kab. (J. Basanavičiaus g. 5, LT-01118, Vilnius) iki 2014 m. sausio 17 d. 12.00 val.

2013-12-12Dažniausiai prenumeruojami leidiniai – nacionaliniai dienraščiai

Iki metų pabaigos likus vos trims savaitėms, gyventojai skuba užsiprenumeruoti leidinius ateinantiems metams. Lietuvos paštas skaičiuoja, kad šiuo metu daugiausia prenumeruojama nacionaliniai dienraščiai.

2013-12-11Žurnalistai kviečiami į Lietuvos verslo konfederacijos organizuojamą renginį “Metų paslauga 2013"

Š. m. gruodžio 12 d. 15 val. kviečiame jus į Lietuvos verslo konfederacijos organizuojamą renginį “Metų paslauga 2013", kuriame bus paskelbtos ir apdovanotos verslo įmonės. Apdovanojimus teiks ūkio ministras Evaldas Gustas. Renginio metu savo įžvalgomis apie paslaugų sektorių dalinsis ekonomistas Gitanas Nausėda. Renginys vyks Ūkio ministerijoje, Didžiojoje salėje (212), Gedimino pr. 38.

2013-12-10Bronio Savukyno premija - savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiajam redaktoriui Kornelijui Plateliui  (1)

Bronio Savukyno premiją šiemet pelnė rašytojas, savaitraščio „Literatūra ir menas“ vyriausiasis redaktorius Kornelijus Platelis, įvertintas už nuoseklų darbą kultūrinės leidybos baruose, kultūrinės spaudos telkimą ir sklaidą Lietuvos visuomenėje. Premija bus įteikta gruodžio 16 d., pirmadienį, 15 val. Kultūros ministerijos Baltojoje salėje.

2013-12-03Dėl nepriklausomos žiniasklaidos padėties Druskininkuose

Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija atkreipia dėmesį į susidariusią nenormalią padėtį Druskininkuose. Visuomenės informavimo įstatymo 22 str. 6 d. skelbia, jog valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos (išskyrus mokslo ir mokymo įstaigas) negali būti viešosios informacijos rengėjais ir (ar) jų dalyviais. Druskininkų savivaldybė, pasinaudodama įstatyme esančia išlyga dėl mokslo ir mokymo įstaigų, per VšĮ ,,Druskininkų švietimo centras“ (kurios steigėja yra Druskininkų savivaldybė) įsteigė už biudžeto pinigus laikraštį, kurį nemokamai platina savivaldybės gyventojams.

2013-12-03Skelbiamas kandidatų gauti Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją sąrašas

Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija skelbia kandidatų gauti Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją sąrašą (pavardės išdėstytos abėcėline tvarka).Iš šių kandidatų komisija gruodžio 9 d. išrinks 6 laureatus, kurie bus paskelbti spaudos konferencijoje gruodžio 9 d. 13 val.

2013-12-03BNS: teismas apgynė žiniasklaidos laisvę

Naujienų agentūra BNS Vilniaus apygardos teismo sprendimą laiko svarbiu precedentu ginant žiniasklaidos laisvę Lietuvoje. Žurnalisto teisė išsaugoti informacijos šaltinio paslaptį yra viena iš žiniasklaidos laisvės garantijų. Ši teisė buvo šiurkščiai pažeista prokuroro prašymu ikiteisminio tyrimo teisėjui įpareigojus žurnalistę atskleisti informacijos šaltinį ir sankcionavus kratas jos namuose, garaže ir automobilyje.

2013-12-02Žurnalistai, dalyvavę seminare apie religijų įvairovę Lietuvoje, sužinojo daug naujo (1)

Birštone įvyko Naujųjų religijų tyrimų ir informacijos centro (NRTIC) kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga suorganizuotas dviejų dienų partnerystės kūrimo seminaras „Religinės įvairovės pažinimas ir sklaida Lietuvoje".

2013-11-29Konsultacijos paraiškų teikėjams 2014 m. projektų finansavimui

Siekdama efektyvios informacijos sklaidos, Lietuvos kultūros taryba kartu su Kultūros ministerija organizuoja susitikimus-konsultacijas, planuojantiems teikti projektų paraiškas Lietuvos kultūros tarybos skelbiamiems konkursams daliniam finansavimui gauti. Susitikimų metu Lietuvos kultūros tarybos ir Kultūros ministerijos atstovai atsakys į klausimus, susijusius su projektų paraiškų pildymu.

2013-11-29LRT – Lietuvą su pasauliu jungianti arterija

Nacionalinis transliuotojas per visą savo 87 metų istoriją dar nėra dirbęs tokiomis apsukomis, kaip šiomis dienomis, Vilniuje vykstant Rytų partnerystės viršūnių susitikimui, į kurį akredituota per 1000 žurnalistų – daugiausia Lietuvos istorijoje. Svarbiausią šio pusmečio Europos Sąjungos renginį tiesiogiai Europai ir pasauliui transliuojantis Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija vien ketvirtadienį (11.28) perdavė beveik 100 tiesioginių reportažų į užsienį.

2013-11-2615min.lt žurnalistei Laurynai Vireliūnaitei – asmeninė aplinkos ministro Valentino Mazuronio padėka  (1)

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis 15min.lt žurnalistei Laurynai Vireliūnaitei paskyrė asmenišką padėką. Žurnalistė išsiaiškino, kad Aplinkos ministerijai siūlytą įsigyti „Volkswagen Phaeton“ Susisiekimo ministerija nusipirko daug pigiau, o tai padėjo akyliau įvertinti pasiūlymą ir atsisakyti neekonomiško pasiūlymo.

2013-11-25DISKUSIJA "TRAUMA IR ŽURNALISTIKA" (1)

Šiuolaikinių medijų atstovai, dažnai savo veikloje susiduria su traumomis, katastrofomis ir nelaimėmis. Žurnalistai, rengiantys reportažus apie sukrečiančius įvykius, gali patirti psichologinių sukrėtimų, jų parengta vaizdinė ar garso medžiaga, gali turėti stiprų emocinį poveikį žiūrovui arba klausytojui. Diskusija vyks 2013 m. lapkričio 28 d. 11 val. Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Konferencijų salėje (Universiteto g. 9 - 201) anglų kalba.

2013-11-25Žurnalistai kviečiami į mokslinę-praktinę konferenciją „MENO ĮTAKA ŽMOGAUS SVEIKATAI"

Rytoj, lapkričio 26 d., antradienį, 14 val. Vilniaus Mokytojų namuose (Vilniaus g. 39, Didžioji s.) prasidės mokslinė-praktinė konferencija „MENO ĮTAKA ŽMOGAUS SVEIKATAI", skirta šeimos gydytojams, vidaus ligų gydytojams, vaikų ligų gydytojams, gydytojams psichiatrams, bendrosios praktikos slaugytojams, bendruomenės slaugytojams, psichikos sveikatos slaugytojams.

2013-11-15Europos žurnalistų federacija pasmerkė STT veiksmus prieš Lietuvos žiniasklaidą  (2)

Europos žurnalistų federacija sukritikavo Lietuvos Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) reidą BNS redakcijoje, pavadindama tai politiniais bandymais užčiaupti spaudą. „Mes stipriai smerkiame diktatorišką reidą BNS redakcijoje ir Lietuvos teismo įsakymą žurnalistams atskleisti savo konfidencialius informacijos šaltinius“, – pranešime teigia federacijos prezidentas Mogensas Blicheris Bjerregardas.

2013-11-15Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacijos pareiškimas: Už žodžio ir informacijos laisvę – solidariai!

Nacionalinė rajonų ir miestų laikraščių leidėjų asociacija (NRMLL) yra sunerimusi šiomis dienomis stebėdama kolegų situaciją iš naujienų agentūros BNS. Palaikome Lietuvos žurnalistų sąjungos paskelbtą poziciją, kad minėtos agentūros žurnalistai, siekdami ginti viešą interesą, informavo Lietuvos visuomenę apie galimas grėsmes jai ir tokiu būdu padarė milžinišką paslaugą visuomenei.

2013-11-13Tomas Venclova apdovanotas aukščiausiu Lenkijos Respublikos apdovanojimu – Didžiuoju kryžiaus ordinu

Lenkijos Nepriklausomybės dienos proga Lenkijos Respublikos Prezidentas Bronislawas Komorowskis už nepaprastus nuopelnus stiprinant tarpkultūrinį dialogą, humanizmo idėjų sklaidą ir kultūrinio Lenkijos paveldo populiarinimą Didžiojo kryžiaus ordinu apdovanojo rašytoją, vertėją, publicistą Tomą Venclovą.

2013-11-09Kvietimas žurnalistams: “Kokia bus „Dainų dainelė“ 2014-aisiais?”

Jau greitai LRT eteryje – jubiliejinė, 40-metį švenčianti „Dainų dainelė“. Pirmadienį, lapkričio 11 d. 12.15 val. LRT klube bus pasirašoma sutartis dėl konkurso transliavimo per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją. Kokia bus „Dainų dainelė“ 2014-aisiais?
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media