2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas

 

2013-11-09Kvietimas žurnalistams: “Kokia bus „Dainų dainelė“ 2014-aisiais?”

Jau greitai LRT eteryje – jubiliejinė, 40-metį švenčianti „Dainų dainelė“. Pirmadienį, lapkričio 11 d. 12.15 val. LRT klube bus pasirašoma sutartis dėl konkurso transliavimo per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją. Kokia bus „Dainų dainelė“ 2014-aisiais?

2013-11-07Lietuvos nacionalinis muziejus kviečia dalyvauti Atviruko ir plakato konkurse, skirtame Lietuvos valstybės atkūrimo dienai – Vasario 16-ajai paminėti

Lietuvos nacionalinio muziejaus filialas Signatarų namai septintą kartą rengia mokinių meninės kūrybos konkursą, skirtą Vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, paminėti. Konkursas skiriamas integruotoms istorijos ir dailės pamokoms.

2013-11-06Žurnalo „National Geographic“ lapkričio mėnesio numeryje - pirmą kartą žurnalo istorijoje spausdinamas Lietuvos autorių straipsnis ir fotografijos (1)

Žurnalo „National Geographic“ lapkričio mėnesio numeris lietuviams - ypatingas. Jame pirmą kartą žurnalo istorijoje spausdinamas Lietuvos autorių straipsnis bei fotografijos. Žilvinas Vasiliauskas, Berta Tilmantaitė ir Giedrius Dagys pasakoja apie vieną iš rečiausiai apgyvendintų planetos sausumos paviršių - Evenkiją (Sibiras, Krasnojarsko sritis ties poliaračiu) ir per ją nusidriekiantį ledo kelią „zimniką

2013-11-04Žurnalistai kviečiami į konferenciją Rytų ir Vidurio Europai “Pažangūs keliai ekonomikos augimo ir socialinės sanglaudos link”  (2)

Konferencija įvyks 2013 lapkričio 11 dieną Vilniuje, viešbutyje “BEST WESTERN” (Konstitucijos pr. 14) Į konferenciją kviečiami žurnalistai ir visi besidomintys Rytų ir Vidurio Europos politinėmis, ekonominėmis ir socialinėmis problemomis. Dalyvių registracija vyks nuo 9 val.

2013-10-23LRT administracinės komisijos pirmininku išrinktas Linas Gusarovas

Antradienį posėdžiavusiai LRT tarybai prisistatė naujai suformuotos nacionalinio transliuotojo patariančios institucijos – LRT Administracinės komisijos – nariai: finansininkai Ieva Augustinavičienė, Linas Gusarovas, Rimas Kanevičius, vadybos specialistas Tadas Šarapovas ir rašytojas bei leidėjas Valentinas Sventickas. Administracinės komisijos pirmininku išrinktas Linas Gusarovas

2013-10-14Diskusiją tema: „ Kaip ginamas Konstitucijos 25 straipsnis?“.

Atsižvelgiant į pastarojo meto įvykius, kuomet buvo sureaguota į paskleistą dezinformaciją apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, Spalio 16 d. Parlamentinė grupė ,,Už istorinę atmintį ir teisingumą“ Seime rengia diskusiją tema: „ Kaip ginamas Konstitucijos 25 straipsnis?“.

2013-10-14Kultūros ministerija skelbia dokumentų priėmimą ministerijos įsteigtoms 2013 metų premijoms gauti

Kultūros ministerija skelbia dokumentų priėmimą ministerijos įsteigtoms 2013 metų premijoms gauti. Pretendentus premijoms prašome siūlyti iki 2013 m. lapkričio 15 d. Dokumentų, kuriuos reikia pateikti kartu su pasiūlymais, sąrašai - premijų nuostatuose.

2013-10-12Kultūros ministras Š.Birutis: PBK parodyta laida žeidžia mūsų valstybę ir turime užtikrinti, kad ateityje būtų užkirstas kelias tokiam turiniui

Kultūros ministras Šarūnas Birutis susitiko su Lietuvos radijo ir televizijos komisijos vadovu Edmundu Vaitiekūnu, kuris ministrą supažindino su komisijos sprendimu dėl PBK.„Turime užtikrinti, kad ateityje būtų užkirstas kelias tokiam turiniui“, - sako ministras Šarūnas Birutis

2013-10-10Komisija laikinai sustabdė ne Europos Sąjungoje pagamintų „PBK Lithuania“ laidų retransliavimą Lietuvoje (1)

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (Komisija) spalio 9 d. svarstė televizijos programoje „PBK Lithuania“ (Pervij Baltijskij kanal - PBK) spalio 4 d. transliuotą laidą „Žmogus ir įstatymas“, kurioje buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas. Komisija, remdamasi Visuomenės informavimo įstatymu, draudžiančiu tokios informacijos skelbimą, nusprendė įpareigoti Lietuvos jurisdikcijai priklausančius retransliuotojus laikinai 3 mėn. sustabdyti PBK programą sudarančių ne Europos Sąjungos šalių laidų retransliavimą Lietuvoje.

2013-10-05Kultūros ministerija kviečia teikti paraiškas pagal 2009–2014 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą „Kultūros ir gamtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas“

Kultūros ministerija kviečia teikti paraiškas pagal 2009–2014 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programą „Kultūros ir gFinansuojamos veiklos: Nekilnojamojo kultūros paveldo restauravimas, pritaikymas. Mokymų organizavimas nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos specialistams, restauratoriams, tradicinių amatų meistrams ar jais siekiantiems tapti asmenims. Mokymų, skirtų kultūros paveldo verčių išaiškinimui, visuomenės švietimui apie kultūros paveldo išsaugojimo būtinybę ir galimybes, organizavimas. Veiklos, susijusios su taikomųjų kultūros paveldo centrų steigimu ar vystymu nekilnojamojo kultūros paveldo statiniuose. amtos paveldo išsaugojimas ir atgaivinimas“

2013-10-01Pirmasis 2013 m. pusmetis: aktyvėja atakos per mobiliuosius įrenginius ir socialinius tinklus  (2)

Pasauliniai saugumo ekspertai perspėja apie pasikeitusią kibernetinių nusikaltėlių taktiką. Per pirmąjį šių metų pusmetį pastebima tendencija kombinuotoms atakoms, vienu metu naudojant mobiliuosius įrenginius ir socialinius tinklus. Didelį nerimą kelią didelio masto atakos, vykdomos suaktyvėjusių sukčių iš Rusijos ir Rytų Europos šalių.

2013-09-28Susisiekimo ministras R. Sinkevičius: lietuvių kalba ir kultūra turi gyvuoti ir skaitmeninėje erdvėje  (1)

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros ir Informacinės visuomenės plėtros komitetų pirmininkų susitikime pabrėžė lietuvių kalbos ir kultūros tolesnio puoselėjimo visomis informacinių ryšių technologijomis svarbą. Susitikime buvo nagrinėjami aktualūs Europos kalbų ir kultūrų raidos klausimai ir valstybes vienijantys politiniai bei socialiniai aspektai.

2013-09-21Aptarti aktualūs TV programų retransliavimo veiklos reguliavimo klausimai

Š. m. rugsėjo 19 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (Komisijos) patalpose įvyko Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos (LKTA) iniciatyva surengta apskritojo stalo diskusija, kurioje buvo svarstomi aktualūs televizijos programų retransliavimo veiklos reguliavimo klausimai.

2013-09-21Išjungus analoginę TV, sparčiausiai populiarėja interaktyvioji televizija  (2)

Praėjus mažiau nei metams po analoginės televizijos išjungimo, tarp mokamos skaitmeninės TV vartotojų populiariausia tapo interneto tinklais teikiamos interaktyviosios skaitmeninės televizijos technologija. Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos paskelbta antrojo metų ketvirčio ataskaita parodė, kad skaitmeninės interaktyviosios TV žiūrovų per metus padaugėjo daugiau nei penktadaliu (21 proc.), nors bendrai mokamos televizijos abonentų padaugėjo tik 6,7 procento

2013-09-19DELFI pristato savo etikos kodeksą (3)

Rugsėjo 18 diena DELFI redakcijai – ypatinga diena: sau ir skaitytojams pristatome DELFI etikos kodeksą. Tai bendras mūsų darbo ir audringų diskusijų rezultatas. Nes interneto tinklalapio darbo greitis, kokybė bei įvairovė, taip pat atsakomybė prieš tikrai milžinišką skaitytojų auditoriją neišvengiamai verčia mus diskutuoti apie mūsų darbo standartus. Būtent šios diskusijos vaisiai ir nugulė į mūsų etikos kodekso puslapius.

2013-09-16Oficialus atsakymas į Aidos Veželienės straipsnį “Skelbiu kultūrinę revoliuciją!” (4)

Laba diena, Jūsų internetiniame laikraštyje pastebėjome tokią naujieną/aktualiją: http://www.lzs.lt/lt/naujienos/aktualijos_354/skelbiu_kulturine_revoliucija.html Primename, kad senatvės pensijų apskaičiavimo tvarka, valstybinio socialinio draudimo įmokų dydis nustatomas Seimo priimamais įstatymais.

2013-09-12Atviras laiškas Aidai Vėželienei (6)

Žurnalistų interneto svetainėje išspausdintas (2013-08-08) straipsnis „Skelbiu kultūrinę revoliuciją“ negalėjo palikti abejingų. Straipsnyje žurnalistės A. Vėželienės pateikti faktai neatitinka tikrovės, priekaištai „Sodrai“ nėra teisingi ir pagrįsti. Žurnalistė piktinasi, kad jai, „ daugiau nei dvidešimt metų nuolat dirbusiai televizijos rinkoje, šiai dienai priskaičiuota pensijos (prognozuojama pensija – L.P.) 396 litai. Iš tų dvidešimt metų devynis metus darbo pagal autorines sutartis „Sodra“ prie stažo iš viso neskaičiuoja. Jų tarsi nebuvo.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media