2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kitu kampu

*print*

Archyvas :: Lietuvių kalbos draugija: Išrinkti žurnalistai – kalbos bičiuliai

2021-05-07
 
2021 metais Lietuvių kalbos draugijos Kalbos tvarkytojų skyriaus iniciatyva pirmą kartą surengti Žurnalisto - kalbos bičiulio - rinkimai.
Siūlymus teikė Lietuvių kalbos draugijos nariai ir savivaldybių kalbos tvarkytojai. Pateiktas kandidatūras vertino komisija: Klaipėdos r. kalbos tvarkytoja Daiva Beliokaitė, Kalbos ir kultūros instituto „Lingua Lituanica" direktorė prof. dr. Irena Kruopienė, Kėdainių r. kalbos tvarkytoja Rūta Švedienė, „Gimtosios kalbos" žurnalo vyr. redaktorė Rita Urnėžiūtė, Alytaus m. kalbos tvarkytoja Dalytė Žukaitienė.
Žurnalisto - kalbos bičiulio - rinkimų nugalėtojais komisija nutarė paskelbti
• portalo „Mano kraštas" redaktorę GENOVAITĘ PAULIKAITĘ ir padėkoti jai už profesionalų domėjimąsi kalbos aktualijomis ir įvairių sričių kalbos tyrimais bei asmenines kalbos populiarinimo iniciatyvas;
• Kelmės r. laikraščio „Bičiulis" redaktorę ONĄ JAUTAKIENĘ ir padėkoti jai už meninio žodžio sklaidą, nuolatinį dėmesį kalbos aktualijoms ir visa savo veikla atliekamą šviečiamąją, ugdomąją, lavinamąją misiją;
• Telšiuose leidžiamo laikraščio „Kalvotoji Žemaitija" redaktorių STEPONĄ ALGIRDĄ DAČKEVIČIŲ ir padėkoti jam už paramą lituanistinėms iniciatyvoms bei turiningus kultūrinius šviečiamuosius projektus.
Rinkimų nugalėtojams - Genovaitei Paulikaitei, Onai Jautakienei ir Steponui Algirdui Dačkevičiui - bus išsiųsti reljefinės grafikos paveikslai ir Lietuvių kalbos draugijos padėkos.
Lietuvių kalbos draugijos padėkomis ir Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro leidiniais taip pat bus apdovanoti „Telšių žinių" žurnalistė AURELIJA SERVIENĖ ir teatro kritikas, publicistas VAIDAS JAUNIŠKIS.
Sveikiname pirmą kartą išrinktus žunalistus - kalbos bičiulius!
Vaizdo įrašas, kuriame pristatomi rinkimų nugalėtojai ir prizininkai, skelbiamas Lietuvių kalbos draugijos feisbuko paskyroje ir Kalbos ir kultūros instituto „Lingua Lituanica" svetainėje.

Lietuvių kalbos draugija

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-05-07 09:23
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Juozas Stasinas

2021-05-20 18:56

Labai apsidžiaugiau sužinojęs, kad yra tokia Lietuvių kalbos draugija. Pirmiausia, žinoma, sveikinu lietuvių kalbos grynuolius-žurnalistus, antra, norėčiau "garsesnės" šios Draugijos veiklos.Kalba - aktuali tema, didelė ir labai skaudi šių dienų mūsų Tautos problema, todėl begalo prasminga tokios rganizacijos veikla. Sėkmės.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Ipolitas Skridla

2021-05-07 12:42

Sveikinu žurnalistus-kalbos bičiulius, Ačiū už pagarbą lietuvių kalbai ir raštui

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Vytautas Žeimantas

2021-05-07 09:34

Nuoširdžiai sveikinu koleges ir kolegas.
Dėkoju ir Lietuvių kalbos draugijai už dėmesį žurnalistų darbui.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media