2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Dėl LŽS atstovų Žurnalistų teisių gynimo ir stebėsenos, Bendradarbiavimo ir kolektyvinio atstovavimo bei Profesinio meistriškumo komitetuose

2019-03-29
 
Mieli kolegos, praėjusiame kovo mėnesio LŽS Valdybos posėdyje nutarėme įkurti Žurnalistų teisių gynimo ir stebėsenos komitetą.
Būtų gerai, jei jau balandį toks komitetas galėtų pradėti veiklą. Nusprendėme, kad komitete galėtų dirbti bent septyni kolegos.
Todėl prašau Jūsų, pasisiūlyti patiems arba pateikti atsakingus, aktyvius ir motyvuotus kolegas, kurie galėtų nuolat stebėti situaciją su teisės aktais (Seimas, teismai, kitos valdžios bei savivaldos institucijos), kurie galimai riboja žurnalistų teises. Taip pat šie kolegos galėtų reaguoti į kolegų pranešimus apie jų teisų pažeidimus įvairiuose lygmenyse. O svarbiausia, toks komitetas teiktų pasiūlymus, kaip reikia spręsti problemas bei pats aktyviai dalyvautų talkinant kolegoms ir ginant jų teises.
Planuoju jau kitai savaitei parengti preliminarų komiteto darbo reglamentą, tipinę pranešimams skirtą formą, sukursime ir specialų elektroninio pašto adresą tokiems pranešimams fiksuoti ir t.t.
Taip pat, kaip žinia, esame įkūrę ir dar du komitetus - Bendradarbiavimo ir kolektyvinio atstovavimo komitetas ir Profesinio meistriškumo komitetas. Jiems taip pat reikia kandidatų. Ten taip pat planuojama po septynis žmones. Dar geriau, jei atstovai būtų tie žmonės, kurie yra skyrių deleguoti į LŽS Tarybą ir/ar aktyviai dirba skirtinguose regionuose.

Dainius Radzevičius
Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas

"Žurnalistų namai"
Jogailos g. 11, LT-01116 Vilnius
Tel. 8-5-2122805, 8-612-63838
Faks. 8-5-2121571
e. paštas pirmininkas@lzs.lt, skype dainius.radzevicius
www.lzs.lt
http://dainius.org/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-29 11:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media