2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: Kiek viešoje erdvėje yra “bydlų”? Manau, kad pernelyg daug

2014-02-12
 
LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

 

Dainius Radzevičius

 

Šias mintis užrašiau Palangoje vykusiame seminare, kuriame kartu su prokurorais, advokatas, teisėjais žurnalistai ir redaktoriai dalinosi patirtimi ir problemomis dėl informacijos šaltinio apsaugos, viešai reiškiamos nuomonės ir skleidžiamos informacijos bei atsakomybės už tai.

Šiame kontekste teko pripažinti, kad šiandien viešoje erdvėje bendravimo kultūra ir būdai iš tiesų labai skiriasi priklausomai nuo to, kas, kodėl ir ką sako.

Kartais profesionalius žurnalistus nuo jais apsimetusių viešoje erdvėje sunku atskirti. Bet profesionali žurnalistų bendruomenė tikrai žino tuos, kurie daro gėda profesijai ir dergia gerą profesionalių žurnalistų vardą.

Todėl skaitydamas Godos Juocevičiūtės komentarą apie šių laikų chamus "bydlas", pagalvojau, kad gal ir viešoje erdvėje besireiškiančius apsišaukėlius chamus tikrai verta vadinti "bydlomis". Štai kaip tokį asmenį portale 15min.lt apibūdina G. Juocevičiūtė:

„Bydla" - universalesnė sąvoka, apimanti visas per šimtmečius žagrę stumiančiai bandai būdingas savybes. Bene pagrindinės jų - egoizmas, įžūlumas ir gebėjimas nesvyruojant lipti per kitų galvas. Tai tam tikro socialinio šiurkštumo apraiška.

Na o artėjančių politinių rinkimų kontekste norisi pacituoti G. Juocevičiūtės ypatingą dėmesį tiems "bydloms", kurių reikėtų saugotis mums visiems:

Būna, jog asmeniniu įvaizdžiu labiau susirūpinę vidutinybės, prasibrovę iki valdžios lovio, už valstybės lėšas konsultacijoms pasisamdo TV ekranuose šmėžuojančius pseudostilistus ir vestuvių fotografus dėl tinkamo aprangos dydžio, spalvų ir odekolono kvapo, pozavimo rakurso.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-12 11:06
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

žagrę stumiančiai bandai?

2014-02-13 11:38

Tai ka, zemdirbiai? Tai ne zemdirbiai. Ar kartais „Bydla" ne lenkiskas zodis kuris vartojamas tautoms kirsinti? Tarp lietuviu tokio zodzio negirdejau. Girdejau "Zurnaliugas". Tie tikrai parazituoja, "Lipdami per galvas" t.y. nurodineja, negerbia, pastato pasnekova ar salia esanti zmogu i nepatogia padeti, jauciasi nebaudziami ir jei ne pasaulio valdytojais tai didziauisiais kritikais ir apkalbinetojais-gandonesiais. Tokie zurnalistai daznai, lipdami karjeros laiptais uzlipa i nezurnalistu vietas ir patampa vyr. specialistais kur nors seime. Tada ju liezuviai patampa galingi. O gandai kaip nuodai plinta zaibo greitumu. Sou versle jie pirmieji skalambija apie kokia nesamone. Politikoje juos galetu vadinti politikieriais, bet jie atrodo solidziai ir ju vadinti taip del ju ivaizdzio ir itakos, nedrasu.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media