2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

LŽS ir NŽKA pirmininkas

*print*

Archyvas :: O jei Lietuvoje būtų rodomas kanalas “Дождь”? Labai laukiu

2014-02-07
 
LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

LŽS ir NŽKA pirmininkas Dainius Radzevičius

 

Dainius Radzevičius

 

Vienas kolega Facebook tinkle iškėlė paprastą klausimą - jei daugelis Lietuvos televizijų nuolat rodo paprastą vizualų televizinį šlamštą, tai kodėl į kabelinius tinklus nepasiūlius Rusijos televizijos kanalo "Дождь" (Lietus) programos? Tęsdamas kolegos mintį drįsčiau pasvarstyti, ar nevertėtų tokio kanalo transliuoti nemokamai ir eteryje. Būtų puikus sprendimas.

Šią kolegos idėja iš tiesų verta palaikyti bent dėl kelių priežasčių. Jas puikiai nurodė jis pats:

"Rastųsi trigubas užtaisas: parama demokratinei/altertyviai Rusijos žiniasklaidai, mažiau propagandinio ir kitokio mėšlo lietuviams į smegenis, taip pat galbūt geras pavyzdys kitiems ES operatoriams, kurie šio kanalo transliaciją užsakytų ir padėtų jam išlikti."

 

Iš tiesų, didieji skaitmeninės kabelinės televizijos tiekėjai savo standartiniame pakete nesiūlo programos "Дождь". O daugelis lietuvių su skaitmenine antžemine antena nemokamai gali matyti vos keliolika kanalų, iš kurių tik vienas yra iš užsienio - tai TV Polonia. Iki šiol nemokamai eteryje buvo galima žiūrėti ir "BBC World", bet šio kanalo valdytojai paprašė TEO kanalą koduoti ir tokiu būdu po Lietuvos radijo ir televizijos komisijos patvirtinimo jis tapo prieinamas tik tiems, kas naudojasi kabelinių televizijų paketais ar naujomis technologijomis moka pasižiūrėti BBC programas.

Tačiau šiandien Lietuvoje kabeliniuose tinkluose gausu ir televizijos produkcijos, kuri atkeliauja iš kaimyninės Rusijos. Žinoma, didžioji dalis jų yra persmelkta ir dabartinei Rusijos valdžiai lojaliu turiniu. Kaip parodė kai kurie pavyzdžiai - net ir priešiško Lietuvai turinio. Kitaip tariant, nedaug įvairovės ir dar mažiau padoraus turinio. O štai mano minėtas "Дождь" galėtų būti puikia alternatyva Lietuvos eteryje. Tad tereikia kam nors iš Lietuvos susisiekti su šios kompanijos komercijos direktore Polina Kozlovskaja ir reikalas gal pajudėtų. 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-07 10:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media