2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Žurnalas VALSTYBĖ rengia ekonomikos konferenciją „Lietuvos Davosas 2020“. Kviečiame

2020-09-18
 
Žurnalas VALSTYBĖ jau tryliktus metus iš eilės rengs aukščiausio lygio renginį, skirtą Lietuvos verslo ir politikos lyderiams - Lietuvos ekonomikos konferenciją, kuri vyks Radisson BLU Lietuva konferencijų centre.
Šiais metais renginys tęsia kasmetę tradiciją su atnaujintu pavadinimu „Lietuvos Davosas 2020" ir dėl pasaulį ištikusios pandemijos įvyks rugsėjo 22 dieną.
Sprendžiant iš jau daug metų atliekamų visuomenės nuomonės tyrimų, tai yra pats solidžiausias renginys, skirtas vadovams Lietuvoje. Juo siekiame telkti Lietuvos verslo ir politikos lyderius ne tik geriau suvokti globalius procesus, bet ir sutarti dėl sprendimų, kurie stiprintų Lietuvos valstybę bei sukurtų skaidrią ekosistemą, palankiausią technologinės pažangos transformavimuisi į inovatyvius verslus, mat jų plėtra, mūsų įsitikinimu, yra būtina sąlyga gerovės valstybei sukurti.
Norime Jus plačiau informuoti apie rugsėjo 22 d. vyksiančios konferencijos „Lietuvos Davosas 2020" temas, diskusijas ir pranešimus, kurie galėtų būti Jums įdomūs, nes, mūsų nuomone, jie yra svarbūs mūsų valstybei, demokratijai ir visuomenei. 
Kaip valstybei, kurios Vyriausybėje yra tik viena moteris, o prieš tai nebuvo nė vienos, labai svarbi speciali sesija, skirta moterų lyderystei. Sveikinimo žodį joje tars pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė. Manytume, kad reikėtų kuo plačiau informuoti Lietuvos visuomenę apie moterų lygių teisių klausimo svarbą ir neleisti šios temos užgožti informaciniam triukšmui. Sesija vyks nuo 16.15 iki 17.30 val.
Vertinant didžiausius iššūkius, su kuriais susiduria valstybė ir verslas, būtų vertinga perteikti svarbiausias įžvalgas, kurios skambės rytinėje Globalių tendencijų sesijoje. Joje apie svarbiausius versle vykstančius pokyčius kalbės Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, apie Lietuvos galimybes tapti vienaragių slėniu - pirmojo Lietuvos vienaragio įkūrėjas Mantas Mikuckas, apie realiausius pasaulio ir Europos ekonomikos raidos scenarijus - Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius Aurelijus Dabušinskas. Sesijos pabaigoje vyks ekonomistų diskusija apie rizikas, kad COVID-19 krizė gali peraugti į rimtesnę ekonominę krizę. Sesija vyks nuo 8.40 iki 10.15 val.
Finansų ministras Vilius Šapoka perskaitys pranešimą apie tai, kokių tikslų siekiama realizuojant 6,3 mlrd. vertės Lietuvos ateities ekonomikos DNR planą. Po šio pranešimo vyks itin svarbi ministro ir verslo atstovų diskusija, kurioje bus stengiamasi išsiaiškinti, kiek šis planas gali padėti Lietuvai ne tik pasididinti skolas, bet ir užauginti verslo bei ekonomikos potencialą. Sesija vyks nuo 11.30 iki 13.00 val.
Klimato kaitai ir su ja susijusioms problemoms spręsti iš 6,3 mlrd. eurų skiriamos 927 mln. eurų siekiančios investicijos bus aptariamos Klimato kaitos forumo diskusijoje, kuri vyks nuo 14.40 iki 15.45 val. Vėliau iš karto prasidės sesija, skirta Lietuvos energetikos potencialui. Jos pradžioje pranešimą perskaitys energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. Jis kalbės ne tik apie svarbiausius uždavinius energetikos sektoriuje 2020 metais, bet ir apie konkrečius šiuo metu realizuojamus ar ruošiamus realizuoti darbus. Šios sesijos pabaigoje vyks Lietuvai svarbi diskusija, kurioje bus bandoma atsakyti į klausimą, kokių sprendimų dar trūksta, kad Lietuva galėtų įtvirtinti energetinę nepriklausomybę ir netaptų donore naujų Astravo reaktorių statybai.
Sesijoje, skirtoje Vilniaus miesto ekonominei, infrastruktūrinei ir socialinei plėtrai bei šios plėtros įtakai NT verslui, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pristatys artimiausius planuojamus darbus, o Vilniaus miesto vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis pranešime kalbės apie tai, kaip plėtojant sostinę keisis ir augs Vilniaus rajonų patrauklumas. Sesija vyks nuo 15.45 iki 17.30 val.

 

NT rinkos ateitis. Apie svarbiausius veiksnius, kurie nulems Lietuvos NT rinkos ateitį, rytinėje dalyje (10.15-10.35) kalbės „Citus" įkūrėjas, LNTPA valdybos narys Mindaugas Vanagas. 
Popietinėje NT forumo sesijoje apie tai, kaip COVID-19 pandemija pakeitė Lietuvos, Latvijos ir Estijos NT rinkas, kalbės Mindaugas Kulbokas, „Newsec" Tyrimų ir analitikos grupės vadovas Baltijos regione. 
Pranešimą „Vilniaus talpa, burbulai ir nauja norma. Būsto rinkos perspektyva" perskaitys Šarūnas Tarutis, „Citus" investicijų ir analizės vadovas. 
Apibendrinantį pranešimą prieš diskusiją, kurioje bus stengiamasi identifikuoti svarbiausius Vilniaus NT rinkos plėtrą bei kainų augimo perspektyvas didinančius ir mažinančius veiksnius, perskaitys Žygimantas Mauricas. „Luminor Lietuva" vyriausiojo ekonomisto pranešime bus bandoma atskleisti, kokie svarbiausi veiksniai artimiausiu metu nulems NT kainas Lietuvoje ir Vilniuje. Sesija vyks nuo 14.00 iki 15.30 val. 
Startuolių lyderystės forume bus liečiamos dvi startuoliams, investuotojams ir valstybei svarbiausios temos. 
Pirmoje sesijoje, kuri vyks nuo 14.00 iki 15.30 val., bus kalbama apie tai, kokie technologiniai pokyčiai sukuria prielaidas tikėtis, kad vienaragių amžius tęsis.
Antroje sesijoje, kuri vyks nuo 15.35 iki 17.30 val., bus kalbama apie sprendimus, kurie Lietuvoje būtini, norint, kad čia koncentruotųsi technologiškai pažangūs startuolių kūrėjai, startuoliai, investuotojai, taigi - kad augtų tiek Lietuvos ekonomika, tiek visuomenės gerovė. 
Visą konferencijos programą ir dalyvių sąrašą galite rasti internete www.ekonomikoskonferencija.lt. Jei kyla klausimų, su džiaugsmu į juos atsakysime. 
Visą konferencijos programą ir dalyvių sąrašą galite rasti internete www.ekonomikoskonferencija.lt. 
Jei kyla klausimų, su džiaugsmu į juos atsakysime. Kviečiame registruotis el. p. almantas@valstybe.eu, mob. +370 616 43 444.
Pagarbiai,
Almantas Gliožeris
almantas@valstybe.eu
Tel. Nr +37061643444

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-18 13:29
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media