2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Jeigu LRT etika riboja asmens jo privačiame gyvenime teises tai visa tai jau nebe demokratija

2023-04-25
 
Sigitas Vaitkevičius

Sigitas Vaitkevičius

Sunku pasakyti kiek Savukynas kritikoje objektyvus ar kiek jo kritika remiasi faktais grįsta tiesa, bet Dainius Radzevičius teisus, kad situacija blogesnė nei bloga, nes jeigu LRT etika riboja asmens jo privačiame gyvenime teises tai visa tai jau nebe demokratija, o totalitarizmas. Asmuo turi teisę asmeniškai kritikuoti viešą asmenį viešai ir privačiai, o privatų privačiai. Būtent kritika ir yra tiesos pamatas, nes be kritikos lieka tik pasekmės tiesos verčiai pamatuoti. Tiesiog, pati kritika turi būti objektyvi ir teisinga. Nepalaikau keiksenos kritikoje, komunikacijos necenzūrine leksika bei pramanų, bet žmogus turi teisę išsakyti savo požiūrį ir jokia organizacija negali žmogui drausti kalbant nuo savęs turėti kitokią nuomonę. Žinoma, jeigu tos žmogaus ir organizacijos nuomonės kardinaliai nuolat nesuderinamos, tuomet žmogus su organizacija turėtų eiti skirtingais keliais, o ne piktintis vienas kitu, kad vienas kitam trukdo. Be to, kritikuojamas taip pat turi teisę nesutikti, nepritarti ir net nepaaiškinti kodėl negirdi kritikos, jeigu kritika grįsta subjektyvia nuomone, o ne objektyviu, patvirtintu faktu.Tad Savukyno atveju akivaizdžiai matosi LRT etikos išsigimimas ir virsmas į režimą. Todėl tam reikėtų nepritarti ir tokią suvoktį kritikuoti.
Pagarbiai
LAMPSS pirmininkas / LAMPSS Chairman
Lietuvos švietimo tarybos narys / Member of Lithuanian Education Council
MB Veldra Direktorius / SP Veldra Managing Director
Prof. Dr. Sigitas Vaitkevičius
Vyriausiasis mokslo darbuotojas
Vytauto Didžiojo universitetas
Bioekonomikos tyrimų institutas
Universiteto g. 10 - 402, Kauno rajonas, Akademija
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-04-25 10:22
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Gediminas

2023-04-25 09:47

Tokiais veiksmais įtvirtinama Lietuvoje aksominį putinizmą. Kur buvo toji LRT etika, kuomet su šūd....s viešoje erdvėje maišė ministrą J. Nakevičių, ministrą B. Markauską? Pastarasis yra labai padorus žmogus, dabar perrinktas pirmame ture Klaipėdos rajono meru antrai kadencijai. Tą maišymą darė ir LRT. To V. Savukyno nepažįstu, bet akivaizdu, kad tiesa jo pusėje, jis nieko neapšmeižė, nevartojo necenzūrinės, žmogaus orumą žeminančios leksikos. Laimės jis tuos savo teismus. Kokiu pagrindu galima diskriminuoti žurnalistą? Jis ką, žemesnės kastos?
Ponybė, statuso žmonės Lietuvoje vis labiau užsišeria neadekvačiomis algomis, apsvaigsta nuo turimų įgaliojimų, praranda demokratinius ir dorovinius instinktus. Jie konstruoja vergovę mums, savo vaikams ir anūkams. Smuktelėjo Valatkos autoritetas mano akyse. Dievas jam teisėjas, ne aš, bet pasidalinti nusivylimu turiu teisę.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media