2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Dainius Radzevičius: įvykiai vienoje Garliavos gatvėje: kam naudinga masinė psichozė?

2012-05-17
 
Portalas alfa.lt užtvindytas Klonio gatvės įvykiais

Portalas alfa.lt užtvindytas Klonio gatvės įvykiais


Šiandien Garliavoje buvo įvykdytas vienas teismo sprendimas - vienas mažametis vaikas buvo grąžintas savo motinai iš laikinosios globėjos. Teisine prasme viskas paprasta ir aišku. Net normalu, kad sprendimas būtų įvykdytas.

Tačiau nuo pat ryto šis sprendimo vykdymas yra „nenormalus". Bent jau viešojoje erdvėje. Komercinė televizija TV3 tiesiogiai transliavo sprendimo vykdymą. Lietuvos radijas kalbina savo korespondentę Garliavoje gyvai. Nesvarbu, kad ji beveik nieko nematė ir nežino. „Žinių radijo" eteryje premjeras Andrius Kubilius priverstas pusę pokalbio laiko apie Lietuvos aktualijas skirti minėtam sprendimo vykdymui ir jo susiejimui su vadinamaja pedofilijos istorija.

Prezidentūra platina blūdo pranešimą spaudai, kuris yra skirtas daliai žmonių suteikti tuščią ir neteisingą viltį, kad budri D. Grybauskaitės akis gali reikalauti net revizuoti teismų sprendimus ar jų vykdymą.

Na, o kai pamačiau naujienų portalų titulinius puslapius - delfi.lt, alfa.lt ir 15min.lt, supratau - „Show must go on!!!" Šiuo atveju noriu išskirti tik alfa.lt. Kažkoks viešas mitingas.

Tačiau matydamas tokį masinį susidomėjimą istorija ir jau tęstinius įvykius (pvz., mitingas prie Prezidentūros) su naujais herojais (pvz., verkiančiais vyrais, skausmo ir pykčio persmelktais kunigo laiškais ir pan.), suprantu, kad energetikos ateitis Lietuvai tikrai nesvarbi. Apie tai taikliai FB tinkle parašė Seimo narys Laimontas Lainius Dinius:

„Svarbių kiekvienam Lietuvos žmogui energetinių klausimų (atominė elektrinė, dujų terminalas - dešimtys milijardų paskolų, finansinės ir kitokios atsakomybės, įsipareigojimai, gal net ir ne vienai kartai...... pateikimai Seime.
Kažin kaip,- tai ŠIAIP sutapimas su šturmais Garliavoje, ar kažkaip KITAIP?"

Nesvarbūs, matyt, ir kiti valstybiniai dalykai. Svarbu masinė psichozė dėl... Kiekvienam dėl savo dalykų, bet oficialiai - dėl mergaitės.

Todėl turiu biznio planą: gal kuri valstybės įmonė (pvz., įkalinimo įstaigose esantys kaliniai) galėtų imti gaminti lipdukus, pakabukus, plakatus, marškinėlius su užrašais „Aš už Garliavą", „Aš prieš pedofiliją" ir pan. Galima ir kitokius gaminti, svarbu, kad prekyba vyktų aktyviai ten, kur dabar šimtai žmonių renkasi.

Beje, dalis lėšų galės būti skirta sumokėti Laimutei Stankūnaitei ir jos vaikui, kai valstybė garantuotai praloš Strasbūre dėl jų teisių pažeidimo.

O į klausimą, kam naudinga masinė psichozė, atsakau paprastai - ten kur masės, ten sėkmė lydi masinio produkto pardavėjus. O šiuo metu tai yra politikai ir komercinė žiniasklaida.

Žinoma, nenoriu kelti didesnių sąmokslo teorijų, nes neturiu įrodymų. Tačiau sunku praleisti pro ausis mintis, kurias vertindamas Klonio gatvės įvykius pateikė Seimo narys Mantas Varaška:
 

"Organizuotas nusikalstamumas (pirmiausiai kontrabanda) šiandieninėje Lietuvoje pasiekė neribotą mastą. Vertinant apytikriais skaičiavimais, vien neteisėtai atgabentų alkoholio, vaistų, rūkalų apyvarta Lietuvoje siekia milijardus litų. Prie to pridėjus prekybą žmonėmis, narkotikų platinimą, mokesčių slėpimą, galima kalbėti apie tokius skaičius, kuriems pavydėtų valstybės biudžeto rengėjai. Todėl neabejoju, jog tikrieji Klonio gatvės ir kitais panašiais skandalais suinteresuoti veikėjai priklauso kriminaliniam pasauliui. Jiems labiausiai reikia gatvės teismų, kadangi juose nusikaltėliai tampa ne viešinamais teisiamaisiais, o užkulisiniais teisėjais."

 

Beje, net ir kvailiui aišku, kad kol valstybėje tvyro chaosas, laimi ne patys švariausi žaidėjai. Visose srityse.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-05-17 22:20
 
 

Komentarai (3)

Jūsų el. paštas

Dainius Radzevičius

2012-05-28 10:55

Eureka ir Vytautai, kam dirba D. Kuolys, man sunku paaakyti. Kad ir sau - manau, akivaizdu. O dėl to, ką veikia šalies vadovė ar seimas, manau klausimai skirti jiems. Rinkėjmas faktas yra vienas - rudenį dalyvauti rinkimuose ir rinkti žmone,s kurie tinkamai attsovautų. Beje, pastarusoius trejus metus nuoskeliai kalbėjau labai panašiai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Eureka

2012-05-21 11:32

Atrodo p. Radzevičiau jūs tik šiandien pamatėt, kas darosi Lietuvoje? Man kyla kitas klausimas, o tai kodėl toks chaosas vyksta valstybėje? Ką veikia Prezidentė, Seimas, Vyriausybė ir t.t. Tuoj vėl rinkimai, tai ką dabar mums rinkėjams daryt, kai jūs tokie protingi tylit, eisim balsuot už mafiją, ar ne, nes mes nieko nesuprantam, tikim tik komercine žiniasklaida...Kur jūs šviesuomenė buvote tuos 3 metus...? O tai ką jau p. Kuolys dirba nusikaltėliams?

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media