2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: „Žurnalistinė" instrukcija riaušininkams - daugiau nei kvailystė

2011-08-24
 
Sportas ir žurnalistai

Sportas ir žurnalistai


Vakar su dideliu „malonumu" skaičiau vieną lrytas.lt straipsnį, kuriame buvo aiškiai iškeltas pasiūlymas/problema - „Naujosios Kauno arenos grindinys - radinys sporto chuliganams".

Pasakysiu atvirai, nesuprantu tokio straipsnio ir jo autoriaus Nerijaus Povilaičio. Štai kokia straipsnio įžanga:

„Kauno „Žalgirio" arenoje kilus riaušėms, rimtai nukentėtų tiek policijos pareigūnai, sporto rūmų apsaugininkai, tiek ir eiliniai lankytojai. Arenos prieigos tarsi specialiai išgrįstos kumščio dydžio akmenimis, kuriuos bet kuris panorėjęs gali nesunkiai išimti ir svaidyti. "

Jei būčiau kokio konkuruojančio leidinio žurnalistas, citatą galėčiau perfrazuoti maždaug taip:

„Kauno „Žalgirio" arenoje kilus riaušėms, rimtai nukentėtų tiek policijos pareigūnai, sporto rūmų apsaugininkai, tiek ir eiliniai lankytojai. Žurnalistas N. Povilaitis tarsi specialiai savo straipsnyje pataria chuliganams, kad iš kumščio dydžio akmenimis išgrįsto grindinio bet kuris panorėjęs gali nesunkiai išsiimti ir svaidyti akmenimis. "

Fantazijos ir, matyt, chuliganiškos patirties nestokojantis žurnalistas pats pripažįsta, kad nedaugelis galėtų susiprasti mėtyti grindinio akmenis, bet čia pat jis detaliai instruktuoja visus, kurie norėtų tą padaryti:

„Gal tik vienas kitas pastebėjo, jog kompaktiški grindinio akmenys suleisti gana silpnai, vietomis jie kliba.

Ši, iš pirmo žvilgsnio dėmesio neverta aplinkybė, kelia nerimą teisėsaugininkams. Pasak jų, išlupti šio grindinio akmenį galima išklibinus batu ir panaudojus buto raktą. Išėmus vieną trinkelę, kitas galima lupti plikomis rankomis."

Taigi, jei tik „vienas kitas" žinojo ir galėjo susiprasti, kaip galima prasimanyti akmenų riaušėms, tai dabar N. Povilaičio dėka tai paskleista tūkstančiams žmonių.

„Sveikinu" žurnalistą - jei kils riaušės ir tie akmenys skries į teisėsaugos pareigūnus, jis bus tiesiogiai „nusipelnęs" už tokią akciją. Tuo pačiu galima pasveikinti ir teisėsaugininkus - vidaus tarnybos pulkininkas Jonas Zautra lrytas.lt žurnalistui atvirai papasakojo, kad jis jau seniai pastebėjo, kaip nesunkiai išimami Kauno arenos grindinio akmenys.

Belieka tuos akmenis priklijuoti, prigręžti ar kitaip pritvirtinti, nes tokie „patarėjai" gali ir bėdą prišaukti.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-08-24 11:14
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media