2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Nuomonių barometras

*print*

Archyvas :: Etikos sargai mano, kad „Lietuvos žinios“ apsivalė. Sveikinu dienraštį

2011-06-02
 
Dienraštis "Lietuvos žinios"

Dienraštis "Lietuvos žinios"

 
Vakar Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija nusprendė, kad dienraštis „Lietuvos žinios" nusipelnė būti išbrauktas iš neetiškų žiniasklaidos priemonių grupės. Nuoširdžiai sveikinu „Lietuvos žinių" kolektyvą po metų pertraukos sugrįžus į profesionalią žurnalistiką.

Prisipažinsiu, kad dar praėjusią savaitę man kilo įvairių minčių dėl šio leidinio ir jo vietos žurnalistikoje. Po to, kai Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija priskyrė televiziją TV3 tai pačiai neetiškų žiniasklaidos priemonių grupei, dienraštis „Lietuvos žinios" ėmėsi iš esmės advokatauti „kolegoms". Mano galva, nelabai etiškai ir bandant iš dalies „suvesti sąskaitas" dėl praeities dalykų.

Tokia reakcija man suprantama: „Lietuvos žinios" ilgą laiką nesitaikstė su suteiktu neetiškos medijos statusu, bandė kvestionuoti tokį etikos sargų sprendimą. Todėl visai natūrali yra jų reakcija ginant tokį patį likimo brolį ar sesę.

Tačiau vakar posėdžiavusi LŽLEK nusprendė, kad per beveik metus laiko „Lietuvos žinių" turinys nesulaukė jokio didesnio pagrįstų skundų antplūdžio, o keli etikos pažeidimai nebuvo tokie, dėl kurių būtų buvę verta leidinį dar metams palikti neetiškų leidinių grupėje.

Todėl tai reiškia, kad nuo šiol „Lietuvos žinios" ir jų darbuotojai vėl gali lygia greta su kitomis žiniasklaidos priemonėmis dirbti ir vadintis žurnalistais, gauti valstybės paramą iš Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo, kitų valstybės finansuojamų programų. Žodžiu, normaliai dirbti.

O aš (be jokių ir su visais asmeniškumais) nuoširdžiai tikiuosi, kad toks etikos sargų sprendimas bus rimtas impulsas „Lietuvos žinioms" sėkmingai derinti aštrią žurnalistiką ir profesionalią etiką. Kartais tam tikrai reikia labai nedaug. Ir nors pasitikėjimas atkuriamas nelengvai, noriu tikėti „Lietuvos žiniomis" ir jų kolektyvo ambicijomis dirbti profesionaliai.

P.S. Visada maniau, kad žurnalisto veikloje etikos pažeidimai - beveik neišvengiamas „šalutinis" veiklos produktas. Skuboti, kartais neapgalvoti dalykai priverčia suklupti. Tačiau svarbiausia yra paties žurnalisto ar redaktoriaus reakcija į klaidas - visada galima bandyti jas taisyti, atsiprašyti ir mokytis iš skaudžios patirties.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-06-02 16:28
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media