2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: Argentina: 17-asis laidos „Lietuvos aidai ", vienintelės lietuviškos radijo laidos Pietų Amerikoje, sezonas

2023-08-16
 
Laidos rengėjai

Laidos rengėjai

Rugpjūčio 11 dieną sėkmingai startavo 17-asis laidos „Lietuvos aidai", vienintelės lietuviškos radijo laidos Pietų Amerikoje, sezonas. Radijo laidos laikas - nuo 21 iki 22 val. (Argentinos laiku), o taip pat laidos galima klausyti internetu www.fmdifusionberisso.com.ar.
Pirmos laidos metu prisistatė šios radijo laidos darbuotojai. Laidos vedėjas Juan Ignacio Fourment Kalvelis tiesiogiai eteryje kalbino Klevelando (JAV) lietuviškos radijo laidos „Šiaurinis krantas" (Lithuanian Radio ir Cleveland) vedėją Marių Jodišių ir informacinio leidinio „El Guardian de los Lituanos en Argentina" („Argentinos lietuvių globėjas") redaktorių Gustavo Miškinį.
Pagrindinis radijo programos rengėjas - jos iniciatorius Juan Ignacio Fourment Kalvelis (administratorius, prodiuseris, vedėjas) ir Juan José Fourment (prodiuserė, vedėjo pavaduotoja, muzikos redaktorė).
Lietuviška radijo laida „Ecos de Lituania" buvo pripažinta kaip geriausia metų radijo programa kitataučių bendruomenių kategorijoje Argentinoje. Taip pat Buenos Airių provincijos deputatų rūmai šią radijo laidą oficialiai pripažino „Svarbios kultūrinės reikšmės" programa.

Ši radijo programa skleidžia žinias apie Lietuvą ne tik Argentinoje, bet ir visoje Pietų Amerikoje. Bendruomenės vardu palaikomas ryšys su Argentinos vyriausybės atstovais.

Brazilijos Lietuvių Bendruomenė programą įvertinto kaip „Visuomenės paveldą". Taip pat buvęs Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas šią programą apdovanojo specialia nominacija.

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-08-28 10:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media