2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: 15-ąjį gimtadienį švenčiančioje LRT KLASIKOJE – nauji garsūs vardai

2018-09-22
 
Jolanta Kryževičienė

Jolanta Kryževičienė

Rugsėjo 29 d. radijo stočiai LRT KLASIKA sukanka 15 metų. „Kultūros gyvenimas, aktualiausi įvykiai, nauji reiškiniai, ryškiausios asmenybės ir net mažiausiuose miesteliuose įdomiai gyvenantys žmonės - toks LRT KLASIKOS programoje dirbančių žurnalistų dėmesio laukas. Visus penkiolika metų stengėmės kurti laidas žmonėms, kurie domisi ne tik menu, bet ir bando giliau, įdėmiau pažvelgti į mus supantį pasaulį. Šį sezoną tęsime geriausių laidų laidų tradicijas, o kartu kviesime atkreipti dėmesį į naujas laidas, kurias ves gerai žinomos Lietuvos asmenybes. Gimtadienio šventės praeina greitai, o mes norėtume pritraukti ir ilgam išsaugoti dar mūsų neatradusius klausytojus ", - sako LRT radijo kultūros laidų redaktorė Jolanta Kryževičienė. 
Pasak LRT KLASIKOS vadovės, eteryje atgims kadaise kultinis radijo projektas „Homo cultus", laidas pasikeidami ves kultūros, istorijos, kino žinovai. Darbo dienomis 14.05 val. transliuojama laidų juosta „Homo cultus" turės penkis skirtingus vedėjus - pirmadieniais prie mikrofono Kauno studijoje sės kino ekspertas Rytis Zemkauskas su laida „Kultūros sostinė", antradieniais - orientalistas Vytis Silius pakvies pakeliauti po „Kultūros bekelę", trečiadieniais „Istoriko teritorija" atiteks kultūros istorikui Aurimui Švedui, ketvirtadieniais kino kritikė Santa Lingevičiūtė demonstruos „Judančius paveikslėlius", o penktadienis bus skirtas muzikai Luko Devitos valandoje „Garso gėlės".
„Istoriko teritorija" bus skirta susitikimams ir pokalbiams su asmenybėmis, kurios rašo mokslines knygas arba romanus, piešia, rašo dainas, kuria filmus, rengia parodas ir tuo pat metu nestandartiškai mąsto apie XXI amžiaus žmogaus santykį su praeitimi, istorija ir atmintimi. Taigi, „Istoriko teritorija" nebus vien tik mokslininkų „rezervatas", o erdvė, kurioje skirtingi žmonės dalysis savo mintimis apie tai, kodėl mes jaučiame vidinę būtinybę prisiminti, kurti, rekonstuoti ir pasakoti tam tikras istorijas", - pasakoja Aurimas Švedas. 
Pasak kultūros istoriko, pirmojoje „Istoriko teritorijos" laidoje klausytojų laukia susitikimas su menotyrininku Ernestu Parulskiu ir pokalbis apie visuomenės (ne)jautrumą kasdienybės sferai, joje gyvenančius daiktus ir šių daiktų tyliai pasakojamas istorijas.
Penkioliktąjį gimtadienį rugsėjo 29-ąją LRT KLASIKA minės su specialia programa - studijoje prisiminimais dalysis prie pirmųjų radijo stoties laidų ištakų buvę autoriai - Violeta Melnikienė, Jūratė Katinaitė, Virginijus Kinčinaitis, Rasa Kalinauskaitė, žurnalo „Ryto allegro" kūrybinė grupė, kompozitoriai Šarūnas Nakas, Mindaugas Urbaitis ir kiti, taip pat dalyvaus ir jaunosios kartos autoriai.
„Įsilieti į LRT KLASIKOS veiklą man buvo šventė, nes klasikinės muzikos pasaulis nuo vaikystės, nuo pirmųjų bandymų skambinti fortepijonu buvo savas ir labai artimas. Džiaugiuosi su visais klasikos gerbėjais ir tikiuosi, kad kokybiškos informacijos ir geros muzikos auditorija LRT KLASIKOS dėka kasmet tik augs!" - šypsosi laidos „Muzikinis pastišas" vedėja Gerūta Griniūtė.
Virginija Bunevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49,
LT-03123 Vilnius
Tel. +3705 236 3240
Mob. +370 686 91963
Faks. +370 5 2363208
lrt@lrt.lt www.lrt.lt
...
Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-09-22 14:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media