2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Radijas

*print*

Archyvas :: „Rusradio LT“ pakeitė pavadinimą, nuo šiol ji – „R RADIO LT“

2022-03-02
 
„R RADIO LT“ programų vadovas Ernest Alesin

„R RADIO LT“ programų vadovas Ernest Alesin

Pavadinimą pakeitusios „Rusradio LT" programų direktorius: nenorime karo, palaikome Ukrainą, smerkiame Putiną
Reaguodami į agresyvius Rusijos valdžios veiksmus Ukrainoje, „Rusradio LT" kreipėsi į Lietuvos radijo ir televizijos komisiją su prašymu keisti pavadinimą. Vasario 28 dieną prašymas buvo patenkintas. Nuo šiol ši radijo stotis vadinasi „R RADIO LT".
„Tai dar vienas žingsnis, kuriuo reaguojame į įvykius Ukrainoje. Bendradarbiaudami su svarbiausiomis Lietuvos Respublikos institucijomis nuo pirmos karo dienos teikiame svarbiausią informaciją pabėgėliams iš Ukrainos. Transliuojame objektyvią informaciją rusų kalba Lietuvoje gyvenantiems kitakalbiams. Grojame bent 50 procentų Ukrainoje pagamintų, prodiusuotų ar iš Ukrainos kilusių atlikėjų dainų. Tikriname soc. tinklus, užsienio žiniasklaidą, atsisakome visų atlikėjų, nepripažįstančių Rusijos invazijos į Ukrainą fakto,"- kalba „R RADIO LT" programų direktorius Ernest Alesin.
„R RADIO LT" programą ruošia Lietuvos piliečiai, žinias - objektyvi „Radiocentro" žinių tarnyba. „R RADIO LT" - pagrindinis informacijos šaltinis imigrantams iš Ukrainos, Baltarusijos bei Lietuvoje gyvenantiems kitakalbiams.
„Lietuvos rusakalbiai yra Lietuvos piliečiai, matantys situaciją ir ją suprantantys, padedantys skleisti informaciją apie tikrąjį agresorių savo pažįstamiems Rusijoje ir Baltarusijoje. Lygiai taip pat yra ir su „R RADIO LT". Tai - Lietuvoje ir iš Lietuvos transliuojanti komercinė radijo stotis, tokia pati kaip kitos, tik rusų kalba.
2020 metais vienas iš „R RADIO LT" komandos narių prisijungė prie Svetlanos Chihanouskajos štabo ir tęsia darbą iki šiol. Vasario 24-ąją „R RADIO LT" buvo vienas pirmų Lietuvos žiniasklaidos kanalų, socialiniuose tinkluose išreiškęs palikymą Ukrainai ir pasikeitęs savo logotipą į šios valstybės vėliavos spalvas. Nenorime karo. Smerkiame Putiną. Palaikome Ukrainą ir padedame jai darbais,"- sako E. Alesin.
TNS tyrimų duomenimis, „R RADIO LT" per savaitę pasiekia 340 tūkstančių klausytojų, kalbančių lietuvių, lenkų, rusų kalbomis. Ši radijo stotis pastaraisiais metais buvo įvertinta už dalyvavimą projektuose „Už saugią Lietuvą", „Laikykitės medikai", „Petys už Laisvę", „Stiprūs kartu", o jos direktorius E. Alesin už kovą su propaganda apdovanotas valstybiniu apdovanojimu.

Gedas Saročka
RC grupės rinkodaros vadovas
Tel.: +37069945226
El. paštas: gedas.sarocka@rc.lt
RC * RUSRADIO LT * ZIP FM * RELAX FM * ROCK FM
Paskutinį kartą atnaujinta: 2022-03-02 10:47
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media