2024 m. balandžio 27 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: LRT nominuota penkiose LOGIN 2017 apdovanojimų kategorijose

2017-02-28
 
Živilė Kropaitė

Živilė Kropaitė

 

Praėjusieji 2016-ieji Lietuvos nacionaliniam transliuotojui buvo technologinio proveržio metai. Daugelį LRT inovacijų jau spėjo įvertinti ne tik žiūrovai, klausytojai ir interneto vartotojai, bet ir profesionalai. Už pastarojo laikotarpio interneto projektus LRT nominuota net penkiose didžiausio Baltijos šalyse technologijų ir inovacijų festivalio LOGIN 2017 apdovanojimų kategorijose.

Praėjusį gruodį startavusi vaikams saugaus turinio svetainė lrt.lt/vaikams nominuota dviejose kategorijose - kaip metų startas http://login.lt/lt/apdovanojimai/nominacijos/work/53 ir kaip švietimo arba edukacinis tinklalapis ar projektas: http://login.lt/lt/apdovanojimai/nominacijos/work/54 .

LRT.lt/vaikams - tai saugaus interneto erdvė, kurioje vaikai gali pažinti pasaulį ir pramogauti. Puslapis pritaikytas trims amžiaus grupėms: ikimokyklinukams, pradinių ir vyresnių klasių mokiniams. Kiekviena amžiaus grupė svetainėje gali rasti konkrečiai jai pritaikytą turinį. Puslapyje galima rasti lavinančių žaidimų, pasakų, įvairių grojaraščių, rankdarbių bei kalbų pamokų, mokslo atradimų ir eksperimentų.

Metų inovacijos kategorijoje nominuotas aukštos raiškos televizijos kanalas LRT HD: http://login.lt/lt/apdovanojimai/nominacijos/work/55 .

LRT TELEVIZIJA HD - pirmasis Lietuvoje veikiantis nemokamas nacionalinės aprėpties aukštos raiškos (HD) nacionalinės aprėpties kanalas. Žiūrėdami šį kanalą žmonės gali mėgautis keliskart geresne vaizdo kokybe, turi galimybę pasirinkti titrus ir kalbą, bei naudotis erdviniu garsu „Dolby Digital 5.1" formatu.

Laidos „Labas rytas, Lietuva" vaizdo įrašas, kuriame žurnalistė Živilė Kropaitė pristatė ėjimo atbulomis rekordą, pretenduoja tapti Metų vaizdo įrašu: http://login.lt/lt/apdovanojimai/nominacijos/work/52

Šioje kategorijoje varžosi ir LRT 90-mečiui skirtas vaizdo  įrašas, kuriame Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras LRT iniciatyva surengė netikėtą pasirodymą Gedimino prospekte, prie Vilniaus mažojo teatro pastato, kur prieškariu veikė Lietuvos radijas. Pasirodymo metu buvo atidengta atminimo lenta. http://login.lt/lt/apdovanojimai/nominacijos/work/51

Iki gegužės 12d. savo balsus už nominuotus darbus kviečiami atiduoti interneto vartotojai. Pasibaigus šiam etapui, nuo gegužės 13 d. darbus vertins LOGIN Apdovanojimų komisija, kurią sudaro 22 praėjusių metų LOGIN apdovanojimų laimėtojai. Festivalis vyks Vilniuje gegužės 24-26 dienomis.

Visi nominuoti LRT projektai: http://login.lt/lt/apdovanojimai/nominacijos#!author=lrt

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-02-28 10:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media