2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Keturias dienas LRT plušės Vilniaus knygų mugėje

2015-02-19
 
 

Jau šį ketvirtadienį duris lankytojams atvers vienas svarbiausių metų kultūrinių renginių - 16-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė, kurioje, kaip jau daugelį metų įprasta, dirbs LRT. Vyks daugybė tiesioginių radijo ir televizijos transliacijų, bus daromi laidų įrašai, vyks susitikimai su skaitytojais. Daugelį diskusijų knygų mugėje įsikūrusioje LRT studijoje-forume (3 salėje) ves LRT laidų vedėjai.

 „Apsilankius mugėje galima ne tik įsigyti knygų ar pabendrauti su mėgiamais autoriais, bet ir iš arti pamatyti televizijos ir radijo virtuvę. Visi, apsilankę LRT studijoje, galės pamatyti, kaip kuriama, transliuojama ar įrašoma televizijos ar radijo laida. Galų gale, prieiti ir susipažinti su mūsų vedėjais, kūrybine grupe. O mums tai - puiki galimybė tapti vieno gražiausių, populiariausių Lietuvos kultūrinių renginių dalimi", - sako LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. „Ankštoje iki šiol mums mugėje priklausiusioje erdvėje nebeišsitenkame, tad kviečiame susitikti naujoje, gerokai talpesnėje erdvėje - „Litexpo" parodų centre įsikūrusioje LRT studijoje-forume (3 salėje)", - kviečia LRT vadovas.

Net trys LRT laidų vedėjai mugėje pristatys ką tik išleistas savo knygas. Tai Algimantas Čekuolis („Iš ko juokiasi pasaulis"), Andrius Tapinas („Maro diena", praėjusiais metais „Metų knyga" išrinktos „Vilko valandos" tęsinys), Virginijus Savukynas („Įžvalgos").

Įvairias diskusijas ir knygų pristatymus moderuos Edita Mildažytė, Rita Miliūtė, Richardas Jonaitis, Eglė Daugėlaitė, Ignas Krupavičius.

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio 11 val. iš LRT studijos-forumo tiesiogiai transliuos LRT radijas. „LRT aktualijų studiją" ves Virginijus Savukynas, Živilė Kropaitė ir Mindaugas Nastaravičius, Giedrė Čiužaitė, Jolanta Kryževičienė.

Šeštadienį 14 val. knygų mugėje bus filmuojama speciali „Auksinio proto" laida, kurią ves Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas. Sekmadienį 14 val. LRT Kultūra tiesiogiai transliuos „Metų knygos" apdovanojimų iškilmes.

Pajusti Knygų mugės pulsą į Vilnių atvykti negalintiems knygų mėgėjams padės visos informacinės LRT laidos nuo ryto iki vakaro visą savaitgalį. Visas keturias dienas iš mugės tiesiogiai transliuos portalas LRT.lt.

Jei negalite apsilankyti Vilniaus knygų mugėje, įsijunkite LRT!

Detali LRT transliacijų ir įrašų programa: http://www.lrt.lt/knygumuge

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-02-19 12:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media