2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2015-02-25LRT skelbs televizijos laidų konkursą

LRT netrukus skelbs konkursą naujoms televizijos laidoms įsigyti. Su konkurso sąlygomis ir pageidaujamų laidų tematika LRT tarybą antradienį vykusiame posėdyje supažindino LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis. Laidų naujam sezonui konkursas vyksta kasmet. Planuojama, kad šiemet LRT tinklelyje atsiras ir specializuota laida Lietuvai priešiškų šalių propagandos kuriamiems mitams dekonstruoti.

2015-02-22Į „Euroviziją“ važiuoja Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos duetas (1)

Po daugelio metų pertraukos Lietuvai „Eurovizijos“ dainų konkurse atstovaus duetas – Monika Linkytė ir Vaidas Baumila, vėlyvą šeštadienio vakarą laimėje nacionalinę atranką. Gegužę Vienoje vyksiančiame didžiausiame ir žiūrimiausiame dainų konkurse jie atliks Vytauto Bikaus ir Monikos Liubinaitės dainą „This Time“.

2015-02-19 Robin Wright: nuo „Santos Barbaros“ iki aukščiausios klasės aktorės „Kortų namelyje“

„Jaučiuosi laiminga, - sako Robin Wright. - Man jau 48 metai. Aš nesileidžiu į veidą botokso. Per pastaruosius penkerius metus padariau daugiau darbo nei per visą savo karjerą. Už jokius pinigus nenorėčiau grįžti į laikus, kai man buvo 20. Aš daug verkdavau, tai buvo košmaras. Daug geriau būti vyresne“. Ji niekada nemėgo būti studijos marionete. „Holivudo aktorių atveju, tai yra labai paprasta. Mes tarsi esame gerai apmokami gyvūnai zoologijos sode. Jei sutinki vaidinti šunų ir ponių pasirodyme, šypsotis vaikštant raudonu kilimu ir atsiskleisti kaskart, kai to paprašoma, tuomet gali tapti įžymybe ir preke. Jei to daryti nenori, tampi nevertingas“.

2015-02-19TV3 eteryje – „Nusivylusių namų šeimininkių“ kūrėjų ir E. Longorios serialas „Apsukrios kambarinės“

Populiariojo serialo „Nusivylusios namų šeimininkės“ kūrėjas Marcas Cherry pristato naują, ne mažiau moterišką ir ne mažiau intriguojantį, serialą „Apsukrios kambarinės“ (Devious Maids). Jo premjerą TV3 žiūrovai išvys jau pirmadienį, vasario 23 dieną. Nuo šiol pirmadienio vakarais 22.10 val. serialo herojės atvers prabangių Beverli Hilso namų, kuriuose dirba, duris.

2015-02-19Keturias dienas LRT plušės Vilniaus knygų mugėje

Jau šį ketvirtadienį duris lankytojams atvers vienas svarbiausių metų kultūrinių renginių – 16-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė, kurioje, kaip jau daugelį metų įprasta, dirbs LRT. Vyks daugybė tiesioginių radijo ir televizijos transliacijų, bus daromi laidų įrašai, vyks susitikimai su skaitytojais. Daugelį diskusijų knygų mugėje įsikūrusioje LRT studijoje-forume (3 salėje) ves LRT laidų vedėjai.

2015-02-14Speciali LRT programa Valstybės atkūrimo dienai

Vasario 16-ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai, nacionalinis transliuotojas parengė specialią šventinę programą. Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse kviečiame žiūrėti Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų įteikimo iškilmes. Tiesioginės transliacijos iš Lietuvos Respublikos Prezidento rūmų pradžia – sekmadienį, vasario 15 d. 15 val.

2015-02-09TV eteryje debiutavusi Gabrielė Martirosianaitė: sunkiausia yra savikontrolė

„Kasdien noriu būti geresnė, nei buvau vakar“, – su užtikrinta šypsena sako tituluota gražuolė ir radijo laidų vedėja Gabrielė Martirosianaitė, praėjusią savaitę LRT eteryje debiutavusi ir kaip televizijos laidų vedėja. Kartu su Marijumi Žiedu mergina veda pirmą kartą pasaulyje kuriamą renginių ciklą „Delfinai ir žvaigždės“, kuriuo LRT žiūrovai gali grožėtis kiekvieną penktadienį 18.45 val.

2015-02-01„Mis Lietuva 2014“ A. Kavaliauskaitė grūmėsi dėl laidos „VIRAL'o“ vedėjos pareigų

TV3 aktualijų infošou laidoje ,,VIRAL’as“ eterio vedėjos poziciją siekia užimti stiprios, rimtos, gražios ir filmavimo kamerų nebijančios, ir Lietuvos pramogų pasaulyje puikiai žinomos merginos. Prieš filmavimo kameras praėjusį penktadienį stojo ir Juozą Liesį kvotė seksualioji dainininkė Indrė Burlinskaitė. Dabar atėjo laikas savo jėgas išmėginti tituluotai gražuolei, „Mis Lietuva 2014“ nugalėtojai – Agnei Kavaliauskaitei.

2015-02-01LNK rodys naujausią „Moterys meluoja geriau“ ir „Pasmerkti“ autoriaus serialą „Juodos katės“

Džiugi naujiena lietuviškų serialų gerbėjams. Jau šį pavasarį LNK eteryje startuoja naujausias serialų „Pasmerkti“ ir „Moterys meluoja geriau“ autoriaus Edvino Kalėdos darbas „Juodos katės“. Scenarijaus autorius, vienas skaitomiausių ir populiariausių lietuvių rašytojų bei scenaristų E. Kalėda sako, kad tokio žanro serialo Lietuvoje dar nebuvo ir atskleidžia scenaristo darbo užkulisius. Jau greitai LNK eteryje pasirodysiantį įtempto siužeto melodraminį trilerį „Juodos katės“ prodiusuoja kompanija „VRS WPI Vilnius“, kurianti ir šiuo metu per LNK rodomą populiarų serialą „Gyvenimo receptai“.

2015-01-29Lietuvos radijo ir televizijos komisija kreipsis į prokuratūrą dėl „TV6“ transliuotos pornografijos

Šiandien (sausio 29 d.) Lietuvos radijo ir televizijos komisija nusprendė kreiptis į Lietuvos Respublikos generalinę prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl uždarosios akcinės bendrovės „TELE-3“ š. m. sausio 23 d. programoje „TV6“ transliuotame vaidybiniame filme „Svajonių atostogos Karibuose“ paskelbtos draudžiamos informacijos

2015-01-23„Pasaulio lietuvių žiniose“ – reportažai nuo Montevidėjaus iki Krasnojarsko

„Pasaulio lietuvių žinios“ – šeštadienį per LRT Lituanicą 23.30 val. Lietuvos laiku, 21.30 val. Londono laiku, 16.30 val. Niujorko laiku, 15.30 val. Čikagos laiku. Vedėjas Modestas Mastavičius. Laidą tiesiogiai galima matyti ir portale LRT.lt.

2015-01-21Į eterį grįžtančiai laidai „Mano vyras gali

Jau greitai į LNK eterį sugrįš azartiškoji šeiminių iššūkių laida „Mano vyras gali“ – kaip ir anksčiau, laidoje poros išbandys save atlikdamos pačias netikėčiausias ir tarpusavio pasitikėjimą atskleisiančias užduotis. Viena iš pagrindinių šou naujienų – visiškai naujas ir anksčiau niekada kartu nedirbęs vedėjų tandemas. Naujame laidos sezone prie krupjė stalo sės ir žmonų statymus priiminės Algis Ramanauskas – Greitai, o jam talkins ir vyrams skirtas užduotis testuos nenuspėjamasis Radistų duetas – Rolandas Mackevičius ir Jonas Nainys.

2015-01-15Laikinai stabdomas programos "Ren TV Baltic" dalių retransliavimas

Vilniaus apygardos administracinis teismas šiandien sankcionavo Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimą dėl televizijos programos トRen TV Baltic" atskirų dalių laikino retransliavimo sustabdymo.

2015-01-15Į eterį sugrįžta populiarusis, analogų neturintis, projektas „Šuolis“

Televizija TV3 šiuos metus pradeda su daugybe staigmenų žiūrovams. Eteryje – nauji užsienio filmai ir serialai, lietuviškas komiškas medicinos serialas „Rezidentai“, nauja turkų melodrama „Meilės bangos“, atsinaujinęs „Žvaigždžių dešimtukas“, o jau netrukus prie TV3 ekranų trauks į populiarumo viršūnes iš karto šovusio, analogų neturinčio projekto „Šuolis“ antrasis sezonas.

2015-01-14LRT Kultūros eteryje – nauja muzikinė laida „Visu garsu“

Į LRT Kultūros kanalą žengia nauja muzikinė informacinė laida „Visu garsu“. Laidos kūrybinė grupė kiekvienam, besidominčiam muzikos pasaulio naujienomis ir gyvu muzikos atlikimu ar pasiilgusiam pokalbių su įdomiais kultūros pasaulio žmonėmis, pažers aktualijų iš įvairių žanrų muzikos scenų.

2015-01-09„Auksiniame prote“ varžosi A. Tapino kolegos

„Va bank – arba viskas, arba nieko,” – LRT intelektinio žaidimo „Auksinis protas” vedėjas Arūnas Valinskas kuria intrigas, provokuoja žaisti azartiškai ir rizikuoti. Pirmojoje 2015-ųjį laidoje dalyvaus du „Auksinio proto” vedėjo Andriaus Tapino kolegos – aistringi pokerio lošėjai, tad siūlymas sužaisti va bank jiems puikiai pažįstamas.

2015-01-09Žvaigždės atliks vienos kitų dainas naujame BTV šou „Dainuok mano dainą”

Netrukus žiūrimiausiai LNK kanalų grupei priklausantis atsinaujinęs kanalas BTV rodys naują muzikinį šou „Dainuok mano dainą“. Šou kuriamas pagal populiarų tarptautinį formatą „The Best Singers“. Naujo pobūdžio muzikinis šou jau spėjo užkariauti Europos televizijų žiūrovų širdis, o dabar atkeliauja į Lietuvą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media