2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2015-01-09Nuspręsta stabdyti „Ren TV Baltic“ programos dalių retransliavimą

Išanalizavus nepriklausomų ekspertų bei Žurnalistų etikos inspektoriaus išvadas, buvo nuspręsta, kad televizijos programos „Ren TV Baltic“ Rusijos Federacijoje sukurtoje laidoje „Paklydimo teritorija“ 2014 m. lapkričio 19 d. paskelbta informacija atitinka Lietuvos Respublikos Visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 3 punkte numatytus kriterijus ir yra draudžiama skelbti visuomenės informavimo priemonėse. Laidoje buvo tendencingai ir šališkai skleidžiama informacija apie pastarojo meto įvykius Ukrainoje, kurstomas karas ir neapykanta ukrainiečiams ir teisėtai Ukrainos valdžiai, Ukrainos suverenumą ir vientisumą remiančioms ES ir NATO valstybėms.

2015-01-04Nauja laida „Svajonių ūkis“ atskleis, kaip sukurti verslą kaime

Šiemet TV3 televizijos eteryje bus premjera – laida „Svajonių ūkis“. Unikalus projektas atskleis, kaip sukurti pelningą verslą kaime. Šeštadienio rytais miesto ir kaimo žmonėms, turintiems žemės ir norintiems užsidirbti, skirtas projektas „Svajonių ūkis“ supažindins su šiuolaikiškomis, naujausiomis smulkaus ir vidutinio žemės ūkio plėtros technologijomis, kurias sėkmingai pritaikyti gali padėti patyrę konsultantai-praktikai.

2014-12-30TV6 ir TV8 žiūrovams – svarbi žinia apie pokyčius

UAB „TELE-3“ kitąmet ir toliau tęs bendradarbiavimą su visais didžiaisiais retransliuotojais Lietuvoje, tad žiūrovai galės mėgautis geriausiomis TV3, TV6 ir TV8 programomis. Metų pabaigoje vykstančiose derybose savo klientams retransliuojamų programų paketą nusprendė pakoreguoti tik bendrovė „Init“. Ji TV6 ir TV8 kanalus savo klientams siūlys skaitmeniniame paslaugų pakete.

2014-12-28LNK šou „Supermiestas“ grįžta su Jogaila Morkūnu

Galingas, Lietuvos miestus suvienijantis televizijos projektas „Supermiestas“ jau nuo sausio grįžta per LNK. Į kovą už supermiesto titulą stoja Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Alytus, Marijampolė, Telšiai, Plungė. Atskirą komandą sudarys į Lietuvą sugrįžę išeiviai arba kitataučiai, gyvenantys Lietuvoje. Ši komanda simboliškai vadinis „Intermiestu“. Vienas pirmųjų prie „Supermiesto“ komandos prisijungė renginių organizatorius ir laidų vedėjas Jogaila Morkūnas. Po dviejų metų pertraukos į televiziją grįžtantis Jogaila į pergalę ves sostinės komandą.

2014-12-28BTV „Muzikinėje kaukėje” triumfavo Lina Rastokaitė

Tris mėnesius trukęs muzikinis BTV šou „Muzikinė kaukė” paskelbė laimėtoją. Paskutinį kartą susitikę dalyviai dar kartą suteikė projekto gerbėjams progą pasidžiaugti geros muzikos vakaru. Po ilgos, bet draugiškos kovos 2014 metų „Muzikinės kaukės” nugalėtoja tapo Lina Rastokaitė. Muzikinio šou dalyvė pelnė apdovanojimą ir kelionių ekspertų makalius.lt kelionę į Europos miestą.

2014-12-20Atskleista nacionalinės „Eurovizijos“ vertinimo komisija

Lietuva pradeda nacionalinės „Eurovizijos“ maratoną: LRT Didžiojoje studijoje prasidejo pirmieji atrankos filmavimai. Su „Eurovizija” susijusi informacija iki šiandienos buvo kruopščiai slepiama. Daug kalbų sukėlė nacionalinės atrankos vedėjos rinkimai – pirmą kartą portalo LRT.lt lankytojai patys išrinko porą Arūnui Valinskui. „Eurovizijos” gerbėjai nusprendė, kad, kaip ir praėjusiais metais, nacionalinę atranką vesti turi dainininkė Simona Nainė.

2014-12-20Per LNK – pirmą kartą Lietuvoje visa „Hario Poterio“ saga

Po itin sėkmingo rudens ir žiemos sezono LNK dėkoja savo ištikimiausiems žiūrovams už meilę ir dovanoja ypatingą šventinę programą „Superkalėdos“. Šv. Kučių vakarą ketvirtus metus iš eilės žiūrovai išvys jau tradicine tampančia šventinę laidą „Valanda su Rūta. Kūčios“. Specialiai papuoštoje studijoje vakarą kartu su laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūte pradės trys dominikonų vienuoliai - broliai Pijus, Bernardas ir Lietuvoje gyvenantis prancūzas MarcAntuanas.

2014-12-16Per BTV - dokumentinių novelių filmas ,,Atėjo... Sabas“

Artėjančių švenčių proga BTV kanalas dovanoja legendinio žurnalisto Vido Mačiulio dokumentinių novelių filmą apie legendinį krepšininką Arvydą Sabonį. Filme kalbės net jo kardiologas.

2014-12-16TV3 „Naujametinėje keitykloje“ Ugnius Kiguolis prisipažins kiek turi milijonų

Gruodžio 31-ąją, paskutinę metų naktį, TV3 televizijos eteryje veiks „Naujametinė keitykla“. Šventinė transliacija subūrė daugybę žvaigždžių. Vieni iš „Naujametinės keityklos“ svečių – verslininkas Ugnius Kiguolis ir „Šok su manimi“ dalyvė Monika Šalčiūtė.

2014-12-16Naujasis LRT įvaizdis – kino ir reklamos profesionalų rankose

Jau netrukus, nuo sausio 1-osios, iš populiariųjų šalies TV kanalų LRT televizija bus vienintelė, kurioje žiūrovų neerzins komercinė reklama. Patinkančius filmus ir programas bus galima žiūrėti nepertraukiamai. Šis faktas turėtų pakeisti nacionalinio kanalo įvaizdį. Koks jis bus?

2014-12-13„Lietuvos talentų“ antrajame finale prireiks gerokai daugiau erdvės

TV3 sekmadienio didžiojo projekto „Lietuvos talentai“ antrasis finalas – jau gruodžio 14 dieną, 19.30 val. Tiesioginiame eteryje ant scenos žengs šokėjai, dainininkai, muzikantai bei gyvūnų dresuotojai. Kai kurie iš jų – broliai ir sesės. Keli iš šių pasirodymų išsiskirs tuo, kad įprastoje scenoje tiesiog neišsiteks!

2014-12-09„Muzikinėje kaukėje” turku tapęs romas bučiavo Astą Baukutę

Įpusėjęs ir daugybę žiūrovų pavergęs atsinaujinusios BTV muzikinis šou „Muzikinė kaukė” šio šeštadienio vakarą visus džiugins naujais įstabiais pasirodymais. „Muzikinės kaukės” dalyvis Ištvanas Kvik šįkart įkūnijo Turkijos pop dainininką Tarkaną.

2014-12-09TV3 eteryje – naujausias serialas su „Oskaro“ laimėtoja Halle Berry

Garsiausius, naujausius ir visame pasaulyje kritikų bei žiūrovų pripažintus serialus nuolat žiūrovams pristatanti TV3 televizija jau rytoj pateiks dar vieną naujieną. Nuo gruodžio 9 dienos pirmadieniais-ketvirtadieniais 23.15 val. žiūrovų laukia naujausias Holivudo aktorės Halle Berry darbas televizijoje – vos šiemet pradėtas kurti serialas „Išgyvenimas“ (Extant).

2014-12-05TEO interneto televizija „Interneto.tv“ – visiems

Naujos kartos interneto televiziją „Interneto.tv“ TEO pradeda teikti kaip atskirą paslaugą. Ji suteikia galimybę televiziją žiūrėti kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ir planšete visur Lietuvoje, kur yra interneto ryšys. Iki šiol paslauga „Interneto.tv“ galėjo naudotis tik išmaniosios TEO televizijos vartotojai ir bendrovės „Omnitel“ klientai. Dabar paslaugą gali užsisakyti visi norintieji, nesvarbu, kurio teikėjo internetu naudojasi. Bendrovė „Omnitel“ savo klientams taip pat pratęsė galimybę pasinaudoti specialiu „Interneto.tv“ pasiūlymu.

2014-12-042015-ųjų nacionalinės „Eurovizijos“ vedėja – Simona Nainė

Daugiausia žiūrovų pritraukiančią „Eurovizijos“ nacionalinę atranką ves jau pernai išbandyta vedėjų pora – Arūnas Valinskas ir Simona Nainė. Kad A. Valinsko partnerė bus Simona, paaiškėjo pasibaigus balsavimui dėl nacionalinės „Eurovizijos“ vedėjos portale LRT.lt

2014-11-29Žurnalistai kviečiami į „Auksinio balso“ filmavimą

Pirmadienį ir antradienį – „Auksinio balso“ filmavimai LRT Didžiojoje studijoje.Pirmadienį, gruodžio 1 d. projekto dalyviai į pagalbą telkiasi „sunkiąją artileriją“ – scenos grandus Sigutę Stonytę, Algirdą Kaušpėdą, Saulių Urbonavičių-Samą, Nelly Paltinienę, „Aktorių trio“ ir kitus. Kaip skambės „auksabalsių“ duetai su scenos legendomis? Gruodžio 1 d. tema – „Su legenda“. Gruodžio 2 d. tema – repas. Filmavimų pradžia 18 val. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą.

2014-11-27UAB „Transteleservis“ skirtas įspėjimas

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, kontroliuodama, kaip retransliuotojai laikosi licencijos sąlygų, patikrinimo metu nustatė, kad Visagine veikianti uždaroji akcinė bendrovė „Transteleservis“ š. m. spalio 15 d. kabelinės televizijos tinklais retransliavo tris televizijos programas, kurios nėra įtrauktos į licencijoje nustatytą retransliuojamų televizijos programų sąrašą. Tuo UAB „Transteleservis“ pažeidė licencijos Nr. LP388 reikalavimus, todėl Komisija už šį pažeidimą lapkričio 26 d. paskyrė UAB „Transteleservis“ įspėjimą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media