2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2022-04-23LRTK: Stabdomas bendrovės „Gazprom-Media“ kontroliuojamų 32 televizijos programų retransliavimas Lietuvos Respublikos teritorijoje

. Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) priėmė sprendimą sustabdyti rusų kalba retransliuojamų bendrovės „Gazprom-Media“ kontroliuojamų 32 televizijos programų laisvą priėmimą Lietuvos Respublikos teritorijoje.

2022-04-01TV8: Medicinos aktualijų ir sveikatos laida „Sveikas rytojus“

Medicinos aktualijų ir sveikatos laida „Sveikas rytojus“ – sekmadieniais, 12 valandą per TV8.

2022-03-01Išrinkta nauja AB Lietuvos radijo ir televizijos centro valdyba

Susisiekimo ministro įsakymu paskirta naujos kadencijos AB Lietuvos radijo ir televizijos centro valdyba. Į 4 metus dirbsiančią valdybą išrinkti 3 nariai, iš kurių – 2 nepriklausomi.

2021-10-01Per Lietuvą nusiris „Laisvės banga“: LRT dovanos atviras istorijos pamokas visiems moksleiviams

Pirmoji atviros istorijos pamokos transliacija vyks iš Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos. Jos tema – žiniasklaidos laisvė ir jos svarba demokratinei visuomenei. Vaikai turės galimybę išgirsti pamoką iš Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininko Dainiaus Radzevičiaus, kuris atskleis, kuo svarbus Pasaulinis spaudos laisvės indeksas ir kuo skiriasi gyvenimas šalyse, kur žiniasklaidos laisvė – vertybė, ir tose – kur ji ribojama. Antroji vaikų laukianti mokytoja – žurnalistė Rasa Tapinienė. Jos pamokos tema apims mūsų šalies istoriją – įvykius, kuriuose laisva žiniasklaida atliko esminį vaidmenį valstybei svarbiuose įvykiuose.

2021-09-24Pirmasis Lietuvos TV tiltas Vilnius – Ženeva

1987 m. rugsėjo 28 d. Lietuvos televizija transliavo pirmą TV tiltą su užsienio valstybe – Vilnius – Ženeva. Tai buvo Šveicarijos TV pasiūlymas. Iki tol sąjunginė TV jau buvo rengusi keletą TV tiltų su užsieniu iš Maskvos bei Leningrado. Tačiau šį kartą maskviečiai pasiūlė šveicarams surengti TV tiltą su sąjunginės respublikos sostine. Buvo pasiūlytas Vilnius. Jau buvo prasidėjęs M. Gorbačiovo perestroikos, viešumo laikotarpis, ir maskviečiai norėjo pademonstruoti pasauliui, kad tas procesas vyksta ne tik Maskvoje, bet ir kitose sostinėse.

2021-09-23TV8: Per karantiną lietuviai priaugo per 2 milijonus kilogramų

Ko gero, pasaulyje nėra žmogaus, kuris nebūtų bent kartą gyvenime išbandęs vienokios ar kitokios dietos. Vieni skaičiuoja kalorijas, kiti renkasi vegetariškus patiekalus, išbando dietas pagal kraujo grupes ar net pagal zodiako ženklus. Visgi dažniausiai tokios dietos norimo rezultato neduoda, todėl dietologė Edita Gavelienė dalijasi patarimais, kaip suvaldyti kūno masę.

2021-09-22TV3: grožio specialistė E. Norkeliūnė atvėrė savo namų duris - interjerą kūrė pati be dizainerių pagalbos

Žinoma mikropigmentacijos meistrė, grožio studijos „E.M.M.A. Beauty lab“ įkūrėja ir dviejų vaikų mama Emerita Norkeliūnė prieš kelerius metus nusprendė savo svajonių namus susikurti pati. Moteris neslepia, jog buvo drąsus žingsnis viskuo rūpintis pačiai, tačiau, praverdama duris TV3 televizijos laidos „5 žvaigždučių būstas“ žiūrovams, džiaugiasi rezultatu ir jau galvoja apie antrąjį būstą.

2021-09-04TV laidų vedėja ir žurnalistė Renata Šakalytė-Jakovleva: geros savijautos paslaptis

Šį sekmadienį TV8 televizijos eteryje startuoja nauja medicinos laida „Sveikas rytojus“, prie kurios vairo stoja net keturi vedėjai: sveikatos ambasadore tituluojama gydytoja Irena Pivoriūnienė, plastikos chirurgas, vienas „Fi Clinica“ įkūrėjų Vygintas Kaikaris, šeimos gydytoja Raimonda Plioplytė bei VšĮ „Įveik vėžį“ vadovas iliuzionistas Arvydas Stonys.

2021-08-18Delfi TV: Atlikėjas V. Baumila atskleidė, kas įkvėpė sukurti šios vasaros hitą „Kunigunda“

Atlikėjas V. Baumila atskleidė, kas įkvėpė sukurti šios vasaros hitą „Kunigunda“: „Mintis gimė išgirdus legendą, apie dvare besivaidenančią dvasią“

2021-08-17Naujasis LRT televizijų sezonas: atrinkome tai, kas verta jūsų laiko

Nuo rugpjūčio 28 d. startuoja naujas visuomeninio transliuotojo LRT televizijų sezonas, kuriame žiūrovų laukia naujos aktualijų laidos, projektas, griaunantis stereotipus, specialus turinys vaikams, kokybiškas kinas ir daugelis kitų naujienų, su kuriomis supažindins speciali naujojo sezono pristatymo laida „Dėmesio. Kamera. Eteris.“ rugpjūčio 28 d., šeštadienį, 19 val. per LRT TELEVIZIJĄ.

2021-08-09Laima Janušonytė: Jau nebetylėsiu! Žiauriai nervina TV3 ir TV6 kanalų olimpinių žaidynių transliacijos (28)

Mūsų gera kolegė, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos garbės prezidentė, dabar Vokietijoje gyvenanti Laima Janušonytė Facebook'e rugpjūčio 6 dieną paskelbė šį komentarą.

2021-08-07Delfi TV: aktorius G. Ivanauskas atvirai apie išgyventą sunkų karjeros laikotarpį

Žinomas Lietuvos kino bei teatro aktorius, šokėjas ir choreografas Gytis Ivanauskas rodos visuomet spinduliuoja trykštančia energija ir pozityvumu, o jį lydi tik juokas ir geros emocijos. Nors po karantininio sąstingio Gyčio darbotvarkė lūžta nuo premjerų ir naujų projektų, žinomas vyras atvirauja, kad būta ir sunkių dienų jo karjeroje, kuomet norėjosi viską mesti ir net kuriam laikui užverti teatro duris. Šį sekmadienį vakarą praleisti kartu kvies Delfi TV.

2021-07-17Delfi TV: Renginių organizatorė R. Barauskaitė ėmėsi naujos šokiruojančios veiklos

Liepos 18 d. Delfi TV eteryje startuoja nauja gyvenimo būdo laida „Pokalbiai prie jūros. Atostogų ritmu“.

2021-07-17TV3: Keturis kartus Lietuvą apkeliavusi V. Skaigirė nežada sustoti

Žinoma prodiuserė Vaida Skaisgirė jau ketvirtą vasarą televizijos žiūrovus džiugina sėkmingu kelionių po Lietuvą projektu „Maisto kelias“. Skersai ir išilgai išnaršiusi gimtąją šalį moteris džiaugiasi, kad projektas TV žiūrovams tapo neatsiejama vasaros dalimi, o paklausta, ar per keturis sezonus dar randa ką parodyti laidoje, nedvejodama atsako, jog Lietuvoje nuostabių vietų – dar keliems sezonams į priekį. Taip pat moteris prasitaria, kad jos planuose – ir dar vienas grandiozinis tarptautinį formatą ir pripažinimą pelnęs kelionių projektas, kuris kelią tiesia per įdomiausius viso pasaulio kampelius.

2021-07-10TV3: Po egzotinius kraštus kartu su Leonardu Pobedonoscevu keliavęs aktorius Audrius Bružas gali pasidžiaugti...

Po egzotinius kraštus kartu su bičiuliu Leonardu Pobedonoscevu keliavęs aktorius Audrius Bružas gali pasidžiaugti ragavęs ne vieną gurmanišką patiekalą. Draugai drąsiai neria į kulinarinių skonių paieškas ir nedvejodami ragauja troškintus šikšnosparnius, pūdytą ryklį, buliaus sėklides, keptus skorpionus ir kitus egzotinius delikatesus.

2021-05-02Delfi TV: Aktorė A. Žirgulytė siunčią žinutę visoms moterims

Aktorės Daivos Rudokaitės gražuolė dukra Akvilė Žirgulytė dar dirbdama užsienyje modeliu puikiai suprato, kokia svarbi moterims yra išvaizda. Visgi šiandien mamos keliu pasukusi ir pati aktore tapusi mergina pripažįsta, kad tikrasis moters grožis slypi kur kas giliau ir Motinos dienos proga visoms dailiosios lyties atstovėms siunčia svarbią žinutę.

2021-05-01TV 3: Motinos dienos proga... receptai iš vaikystės

TV3 televizijos kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ virtuvės šefai – tradicinės lietuviškos virtuvės puoselėtoja Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampella Gamage – mamos dienos proga gero maisto mėgėjams paruošė malonią staigmeną – savo pačių mamų firminių patiekalų iš vaikystės receptus.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media