2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2020-07-25Vaida Skaisgirė: „Nuvažiuota tūkstančiai kilometrų, aplankyta dešimtys objektų“

Televizijos laidų prodiuserė bei vedėja Vaida Skaigirė, vedama savo dviejų didžiausių aistrų – kulinarijos ir kelionių, jau sėkmingai įpusėjo trečiąjį ekspedicijų po Lietuvą laidos „Maisto kelias“ sezoną. Moteris džiaugiasi, jog šiemet projektas žiūrovus pasiekė dvigubai ilgesnis, tad ir nuvažiuoti kūrybinės komandos kilometrai dvigubai įspūdingesni – komanda jau pagerino praėjusių sezonų rezultatus.

2020-07-03Valstybės dieną į kelią leisis šeštoji „Nacionalinė ekspedicija“ (1)

Liepos 6 d., sudalyvavę Valstybės dienos renginyje LR Prezidentūros kiemelyje, į kelią leisis jau šeštosios LRT „Nacionalinės ekspedicijos“ komanda.

2020-06-27Į LRT TELEVIZIJOS eterį grįžta populiarusis pokalbių šou „Vakarėja“ su Martynu Starkumi

Nuo birželio 27 d. į LRT TELEVIZIJOS eterį grįžta muzikinių pokalbių šou „Vakarėja“ su Martynu Starkumi. Jau šio šeštadienio vakarą žiūrovų laukia aktoriaus Giedriaus Savicko, dainininkės Jurgos Šeduikytės, grupės „The Roop“ lyderio Vaidoto Valiukevičiaus ir vieno žinomiausių pasaulio sopranų, operos solistės Asmik Grigorian istorijos. Taip pat skambės daug geros muzikos, o linksmą nuotaiką studijoje palaikys improvizacijos teatras „Kitas kampas“.

2020-06-24V. Skaisgirė apie ilgametę draugystę su J. Šatu: „Jis man kaip antras sūnus“

Žinoma televizijos laidų vedėja bei prodiuserė Vaida Skaisgirė ir stilistas Joringis Šatas – itin geri ir artimi bičiuliai. Moteris neslepia, jog prieš beveik penkerius metus viename TV projekte užsimezgusi draugystė, šiandien yra peraugusį į visai kitą lygį. Joringis jai tarsi antrasis sūnus, kuriam plačiai yra atvertos ne tik Vaidos namų, bet ir šaldytuvo durys.

2020-06-24I. Juciūtę užklupusi liga vos nesustabdė „Maisto kelio“ filmavimų

Jau šį šeštadienį, birželio 27 dieną į TV3 televizijos ekranus sugrįžta pramoginė kulinarinių kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias“. Laidos vedėjų trijulė Gidonas Šapiro-Bilas, Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage jau pradėjo savo atradimus, tačiau filmavimams ir kelionių planams iškilo grėsmė, mat Iloną netikėtai užklupo aštraus skausmo priepuoliai

2020-06-01LRT TELEVIZIJOS vasara: žinios, dokumentika, „Kostiumuotieji“

Vasaros sezono metu šiek tiek keisis ir LRT TELEVIZIJOS programų tinklelis, tačiau visos informacinės laidos bus transliuojamos kaip įprastai: „Labas rytas, Lietuva“, „Laba diena, Lietuva“, „Savaitė“, „Panorama“, „Dienos tema“ (išskyrus penktadieniais).

2020-05-22LRT TELEVIZIJA pradeda rodyti paskutinius serialo „Kostiumuotieji“ sezonus, išvysime ir Meghan Markle

Nuo gegužės 25 d. LRT TELEVIZIJA vėl pradeda rodyti milijonus širdžių užkariavusį TV serialą „Kostiumuotieji“ („Suits“). Šį kartą Lietuvos žiūrovai išvys keturis naujausius serialo sezonus: šeštąjį, septintąjį, aštuntąjį ir paskutinįjį, devintąjį, – iš viso 58 epizodus.

2020-05-22LRT žodžio laisvės eksperimentas sulaukė įvertinimo Europoje

Europos transliuotojų sąjunga (EBU) kasmetinius apdovanojimus „EBU Connect“ šią savaitę išdalijo virtualiai – LRT žodžio laisvės eksperimento videosiužetas „Geriausio klipo, ilgesnio nei 60 s“ kategorijoje laimėjo sidabro medalį.

2020-05-12Televizija Wilnoteka: Wojteko Byrskio daina “Viskas bus gerai” lietuviškai

Lenkijos instituto iniciatyva, televizija Wilnoteka lietuvių kalba įrašė Lenkijoje populiarią Wojteko Byrskio dainą “Viskas bus gerai” (Wszystko będzie dobrze), atliekamą Vilniaus dainininkų. Tai bendras Niepodległa biuro, Lenkijos instituto ir televizijos “Wilnoteka” projektas solidarizuojantis kovoje su pandemija.

2020-05-06Į LRT eterį grįžta laikinai karantino metu nerodytos TV laidos

Į LRT TELEVIZIJOS eterį grįžta aktualijų laidos „Laba diena, Lietuva“ ir „Savaitė“, kurios nuo karantino paskelbimo pradžios laikinai nebuvo rodomos. LRT TELEVIZIJOS tinklelis buvo laikinai pakoreguotas atsižvelgus į tai, kad karantino pradžioje eteryje padaugėjo tiesioginių transliacijų ir pasijungimų iš įvairių žiniasklaidos konferencijų.

2020-05-05 LRT eteryje – speciali eurovizinė programa

Gegužės 12 ir 14 d., kai turėjo vykti atšauktos „Eurovizijos“ konkurso pusfinaliai, LRT TELEVIZIJA parodys populiariausiam dainų konkursui skirtą specialiąją programą. Joje – įsimintiniausi pastarojo dešimtmečio Eurovizijos dalyvių ir nugalėtojų pasirodymai, netikėtos istorijos ir kuriozai, nutikę scenoje ir už kulisų. Taip pat – įdomūs pokalbiai apie „Eurovizijos“ fenomeną.

2020-04-21LRT eteryje – padėkos koncertas „Išvien“

Balandžio 25 d. 21 val. LRT TELEVIZIJOS tiesioginiame eteryje vyks padėkos koncertas „Išvien“. Pasirodys žinomi šalies atlikėjai, atliksiantys populiariausius savo kūrinius, į Lietuvos žmones kreipsis aukščiausi valstybės pareigūnai, teletiltu bus kalbama su gydytojais, pasisakys policininkai, ugniagesiai, šauliai, pilietinių iniciatyvų atstovai.

2020-04-19TV8: Gerda Žemaitė atskleidė, kaip rūpinasi savo ir šeimos narių imunitetu

Pasaulį kaustant viruso pandemijai, žmonės vis didesnį dėmesį skiria savo imuninei sistemai bei sveikatai. Ne išimtis ir „TV pagalbos“ žvaigždė Gerda Žemaitė. Laidos „Sveikatos medis“ kūrybinei komandai žinoma moteris atskleidė, jog tiek savo, tiek vaikų bei vyro sveikatai stiprinti renkasi tikrą gamtos dovaną – vaistažoles.

2020-04-13TV8: Stanislavas Stavickis-Stano apie pasikeitusį požiūrį į gyvenimą

„Sveikatos medis“ – tai TV laida, nestokojanti svarbiausių medicinos aktualijų bei patarimų, jautrių ir abejingų nepaliekančių gyvenimiškų istorijų tiek iš gydytojų, tiek iš pacientų lūpų.

2020-04-06Prie laidos „Vartotojų kontrolė“ komandos jungiasi Gintaras Mikalauskas (1)

Prie žiūrovų pamėgtos LRT TELEVIZIJOS laidos „Vartotojų kontrolė“ kūrėjų komandos nuo šios savaitės prisijungia naujas jos vedėjas Gintaras Mikalauskas.

2020-04-01TV8: Liveta ir Petras Kazlauskai nuo virusų saugosi natūraliomis priemonėmis

TV8 televizijos laidoje „Sveikatos medis“ žinoma estrados pora dalijosi patarimais, padedančiais ne tik sustiprinti imunitetą, bet ir užkirsti kelią vėžiniams susirgimams.

2020-04-01LRT apsisprendė dėl kitų metų „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos, „The Roop“ – finale

LRT „Eurovizijos“ darbo grupė priėmė sprendimą dėl atstovavimo Lietuvai kitų metų „Eurovizijoje“ – nacionalinė atranka kitąmet bus rengiama, „The Roop“ rezervuota vieta finale. Grupei „The Roop“ LRT taip pat perduos visas lėšas, surinktas šių metų nacionalinės atrankos metu už skambučiais ir trumposiomis žinutėmis žiūrovų atiduotus balsus, – iš viso beveik 20,3 tūkst. eurų.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media