2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2021-05-01TV 3: Motinos dienos proga... receptai iš vaikystės

TV3 televizijos kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ virtuvės šefai – tradicinės lietuviškos virtuvės puoselėtoja Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis Dilanas Dampella Gamage – mamos dienos proga gero maisto mėgėjams paruošė malonią staigmeną – savo pačių mamų firminių patiekalų iš vaikystės receptus.

2021-04-11DELFI TV: Simona Nainė atskleidė savo grožio paslaptis ir kasdienius ritualus

Prekės ženklo „Nunu“ įkūrėja Simona Nainė atvirauja, jog išvaizda kiekvienai moteriai yra be galo svarbi. Sutvarkyti plaukai, dailus makiažas ir stilingi drabužiai ne tik patraukia aplinkinių akį, bet ir suteikia daugiau pasitikėjimo savimi. Simona pasakoja, jog pati savo išvaizdai skiria gan didelį dėmesį, o ypatingai – veido odai, dėl kurios priežiūros drąsiai išbando įvairiausias priemones.

2021-04-08Telecentras pradeda teikti techninę pagalbą eterinės televizijos žiūrovams

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) eterinės televizijos žiūrovams pradeda teikti techninės pagalbos paslaugą visoje šalyje. Ji apima sutrikimų registravimą, konsultavimą telefonu ir TV signalo priėmimo įrangos sutvarkymą/įrengimą žiūrovo namuose.

2021-04-08Specialiai LRT KLASIKOS klausytojams – tiesioginis Asmik Grigorian ir Luko Geniušo koncertas

Po pertraukos grįžta pandemijos įkvėptas koncertų ciklas „Koncertas vienam“. Balandžio 14 d. LRT KLASIKOS klausytojų laukia ypatingas pasirodymas – Vilniaus Kongresų rūmuose pasirodys ryškiausia Lietuvos operos solistė, sopranas Asmik Grigorian, kuriai akompanuos daugelio tarptautinių konkursų laureatas, vienas garsiausių Lietuvos pianistų užsienyje Lukas Geniušas. Tiesioginę koncerto transliaciją bus galima stebėti ir portale LRT.lt

2021-03-29Šiuolaikinio meno novatorių įkvėptas dokumentikos ciklas atkeliauja į LRT PLIUS

Balandžio 3 d., šeštadienį, 19.30 val. LRT PLIUS pradeda transliuoti dokumentikos ciklą apie šiuolaikinio meno kūrėjus. Kiekvieną savaitę žiūrovai išvys vienas kitą papildančius „Vizionierių“ ir „Nuostabių minčių“ dokumentikos epizodus, supažindinsiančius su svarbiausiais Lietuvos ir užsienio šiuolaikinio meno kūrėjais. Projektą kartu kuria LRT ir Šiuolaikinio meno centras.

2021-03-26„Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimai – LRT TELEVIZIJOS eteryje

„Auksiniai scenos kryžiai“ – svarbiausi ir garbingiausi scenos meno apdovanojimai Lietuvoje, kasmet skiriami geriausiems praėjusio sezono pastatymams, jų autoriams ir atlikėjams. Kovo 27 d., šeštadienį, nuo 19.00 val. per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt – tiesioginė apdovanojimų transliacija iš Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT).

2021-03-11Pietryčių Lietuvos gyventojai ir toliau galės nemokamai matyti populiarius lenkiškus televizijos kanalus

Vilniaus, Šalčininkų ir Švenčionių miestų bei rajonų gyventojai ir toliau galės nemokamai matyti populiarias Lenkijos televizijos programas, transliuojančias informacinio, pažintinio ir pramoginio turinio laidas. Besibaigiant sutarčiai su retransliavimo paslaugų teikėju, Susisiekimo ministerija skelbia naują šių kanalų retransliavimo paslaugų pirkimą. Sutartį su pirkimą laimėsiančiu teikėju tikimasi pasirašyti gegužės pradžioje.

2021-03-09Kazimieras Pūras: Iš prisiminimų "Paveikslėliai iš televizijos gyvenimo" (1)

"Sveiki, gerb. Vytautai! Siunčiu Jūsų dėmesiui ištrauką iš savo prisiminimų pluošto, pavadinto "Paveikslėliai iš televizijos gyvenimo". Žinia, šių dienų skaitytojų kartai tai jau seniena, bet ir jos autorius jau stovi ant devyniasdešimt penktųjų slenksčio..." - rašo mūsų kolega LŽS Senjorų klubo narys Kazimieras Pūras.

2021-03-09Kovo 11-ąją – nauji lietuviški filmai per LRT

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną LRT kviečia švęsti mėgaujantis naujomis lietuviško kino juostomis. Šventinę dieną bus transliuojama T. Vengrio drama „Gimtinė“ ir A. Rudaičio dokumentinė juosta „Laisvės vaikai“.

2021-03-07Dainininkė Giulija: „Judėjimas yra raktas į sveikatą“

Kovo 7 dienos TV8 televizijos medicinos laidoje „Sveikatos medis“ dainininkė sutiko atvirai papasakoti apie COVID-19 viruso pandemijos pakeistą rutiną ir judėjimo svarbą mūsų gerai savijautai. Anot Giulijos šiais laikais, kuomet kone visi turime transporto priemones, esame linkę vis mažiau judėti ir pamirštam judėjimo suteikiamą džiaugsmą.

2021-03-01Prasideda LRT PLIUS pavasaris su lenkų kinu

Nuo kovo 5 d. penktadieniais per LRT PLIUS žiūrovų lauks lenkų kino filmai: kino grando Andrzejaus Wajdos filmų retrospektyva ir XXI amžiaus režisierių darbai. Vienuolika ciklo filmų Europos kino rubrikoje per LRT PLIUS bus rodomi nuo 21.30 val.

2021-02-11Televizijos laida „Spalvos“ įstatymo nepažeidė

Interneto svetainėje https://www.lrt.lt/mediateka/irasas/2000139356/spalvos-abortas-kurio-nesigailiu-i-d-moterys-kurios-dziaugiasi-galejusios-pasirinkti VšĮ „LIETUVOS NACIONALINIS RADIJAS IR TELEVIZIJA“ užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų kataloge 2021 m. vasario 1 d. buvo paskelbta laida „Spalvos. Abortas, dėl kurio nesigailiu I d. Moterys, kurios džiaugiasi galėjusios pasirinkti“. Laidos tema – abortai. Dėl šios laidos LRTK gavo nemažai teigiamų nuomonių bei atsiliepimų, bet taip pat ir keletą skundų, todėl jos Ūkio subjektų veiklos priežiūros skyrius atliko šios laidos stebėseną.

2021-02-11Procedūra dėl „RTR Planeta“ retransliavimo laikino sustabdymo tęsiama

2021 m. vasario 10 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija apsvarstė rusų kalba Lietuvoje retransliuojamos televizijos programos „Planeta RTR“ laidoje „Žinios“ („Vesti“), transliuotoje 2021 m. sausio 13 d., paskelbtą viešąją informaciją. Vertindama šios laidos transliuotame reportaže paskelbtą informaciją kaip visumą ir atsižvelgdama į išsakytus pasisakymus ir teiginius apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius Vilniuje, LRTK padarė išvadą, kad šiame reportaže buvo skleidžiama informacija rimtai ir sunkiai pažeidžia Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo 19 straipsnio 1 dalies 3 punktą ir 2 dalyje numatytus kriterijus, t.y. buvo kurstoma neapykanta bei platinama dezinformacija.

2021-02-05TV8: Vitamino D trūkumas gali turėti įtakos COVID-19 sergamumui

Atėjus šaltajam ir tamsiajam metų periodui, vis dažniau imama kalbėti apie vitamino D naudą žmogaus organizmui ir jo trūkumo svarbą. Mokslinės studijos nustatė ir tai, jog iš saulės gaunamo vitamino stoka turi sąsają su virusinių kvėpavimo takų ligomis, tame tarpe ir COVID-19 virusu. Pasirodo, vitamino D trūkumas šių ligų riziką padidina net apie 40 proc.

2021-01-21Laidoje „Sveikatos medis“ – netikėti pokyčiai: prie Irenos Pivoriūnienės prisijungė nauja vedėja Laura Balčiūtė

Jau devynis sezonus gyvuojanti, TV8 televizijos žiūrovų pamilta medicinos laida „Sveikatos medis“ naujuosius metus pradėjo atsinaujinusi. Prie ilgametės laidos vedėjos gydytojos Irenos Pivoriūnienės prisijungė iniciatyvos „60+“ sumanytoja Laura Balčiūtė. Moteris atvirauja – nors pasiūlymas tapti laidos vedėja jai buvo netikėtas, tačiau naujam iššūkiui ji ryžosi nedvejodama.

2021-01-142020-ųjų šuolis: LRT TELEVIZIJA – jau antra

TV auditorijos tyrimą atliekančios bendrovės „Kantar“ duomenimis praėjusiais metais pagal auditorijos dalį LRT TELEVIZIJA įsitvirtino antroje vietoje tarp pagrindinių ir didžiųjų Lietuvos televizijos kanalų – pirmą kartą per visą reitingų matavimo istoriją.

2021-01-13Jūratė La: „Pirmą kartą pamačiau mūsų televiziją rodant Sausio 13-sios mitingą tuometiniame Leningrade“ (4)

"Štai ir atėjo valanda, kai turiu pasakyti ačiū LRT. Tiesa - tik Kultūros kanalui, kuris ir šiaip yra padoresnis už pirmąjį LRT kanalą. Kodėl? Pirmą kartą pamačiau mūsų televiziją rodant Sausio 13-sios mitingą tuometiniame Leningrade (dabar - Sankt Peterburgas). Jau daug metų kiek leidžia galimybės, kalu ir kalu, kad pirmasis PROTESTO mitingas prieš Kremliaus smurtą Vilniuje įvyko Leningrade Sausio 13-sios rytą. Bet nė vienas žurnalistas niekada nepaklausė manęs, nepasitikslino, kodėl taip atsitiko. Vis linksniuoja didžiulius Maskvos mitingus," - rašo Facebook'e Jūratė La.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media