2024 m. gegužes 3 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2015-06-27Dar vienas pokytis „Lietuvos balse“ – nauja reporterė Agnė Juškėnaitė

Trečiojo LNK muzikinio projekto „Lietuvas balsas“ mokytojas Arūnas Valinskas neklydo išpranašavęs sezono atradimu tituluotai Agnei Juškėnaitei vedėjos karjerą. Šiemet talentinga mergina stoja ant scenos su mikrofonu ne kaip atlikėja, o kaip muzikinio projekto reporterė.

2015-06-18Kino premjera per LNK – „Mano didysis O!“.

Labiausiai intriguojanti birželio mėnesio kino premjera per LNK – juosta „Mano didysis O!“. Kino festivaliuose Toronte, Romoje, San Franciske, Amsterdame, Stokholme parodytas filmas susilaukė palankių kritikų ir žiūrovų įvertinimų. Televizinė šios juostos premjera per LNK – jau liepos 24-osios, Joninių vakarą per LNK.

2015-06-18LRT kviečia stebėti tiesiogines transliacijas iš „Kultūros nakties“

Gerūta Griniūtė su Edvardu Šumila LRT Kultūroje veda laidą „Visu garsu“. Du jauni, smalsūs ir netikėtumams atviri LRT laidų vėdėjai naktį iš penktadienio į šeštadienį praleis gražiausiose ir įdomiausiose Vilniaus vietose, kur jau aštuntąjį kartą kunkuliuos Kultūros naktis. Mobiliosios TV komandos birželio 19 d. nuo 21 val. iki pat vidurnakčio dirbs tam, kad LRT žiūrovai pamatytų įspūdingiausius „Kultūros nakties” koncertus ir susibūrimus.

2015-06-11Per LNK – neeilinė premjera, Asteriksas ir Obeliksas prabils lietuvių balsais

Per pasaulį dar ritasi prancūziškojo animacinio filmo ,,Asteriksas. Dievų žemė“ premjeros. Didžiojoje Britanijoje ji numatyta tik liepą, Lietuvos kino teatruose filmas pasirodė žiemą. Jau birželio 13-ąją LNK kviečia naujausiais Asterikso ir Obelikso nuotykiais pasimėgauti televizijos ekrane.

2015-06-11Baltijos šalių visuomeniniai transliuotojai pradeda kuti bendrą aktualiosios dokumentikos projektą „Pavojingi ryšiai“

Trijų Baltijos šalių visuomeniniai transliuotojai – LRT (Lietuvos), LTV (Latvijos) ir ERR (Estijos) – pasirašė sutartį dėl dokumentinio filmo „Pavojingi ryšiai“ bendro finansavimo. Filme atskleidžiama, kaip Rusija siekia didinti įtaką Baltijos šalyse, tam pasitelkdama subtilius informacinio karo metodus.

2015-06-05LRT žiūrovams – unikalus Prano Lubino išsaugotas filmas apie 1938-ųjų pasaulio lietuvių olimpiadą

Dėžes su aukso vertės filmuota medžiaga iš Lietuvos į Vakarus išsivežė lietuvių krepšinio krikštatėviu vadinamas Pranas Lubinas. Jau atgavus Nepriklausomybę, filmuota medžiaga su kadrais apie 1938-aisiais Kaune vykusią pirmąją Pasaulio lietuvių tautinę olimpiadą ir 1939-aisiais – trečiąjį Europos krepšinio čempionatą pateko į rankas pas P. Lubiną viešėjusiam tuomečiam LTOK pirmininkui Artūrui Poviliūnui.

2015-06-02Goda Alijeva: „Grįžti į televiziją tikrai nebuvo lengva“

Po motinystės atostogų į televizijos eterį grįžta gražuolė Goda Alijeva. Nuo birželio 14-osios sekmadieniais Goda bus viena iš trijų laidos „KK2 Vasara“ vedėjų. Gražuolė asistuos Irūnai Puzaraitei ir Žygimantui Stakėnui.

2015-05-28Į kieno glėbį nutūps „Sidabrinės gervės“?

Jau šį šeštadienį LRT kviečia stebėti įspūdingą transliaciją – iškilmingus, jau aštuntuosius, Lietuvos kino apdovanojimus „Sidabrinė gervė“. Transliacijos metu paaiškės, kam atiteks „Sidabrinių gervių“ statulėlės net dvylikoje nominacijų. Nuo 18.30 val. apdovanojimų iškilmes tiesiogiai transliuos LRT televizija ir portalas LRT.lt.

2015-05-27Populiarus lenkų istorinis serialas „Šlovės dienos“ – jau netrukus per LRT

Apie narsius jaunuolius, paaukojusius patogų gyvenimą Vakaruose dėl Lenkijos laisvės, pasakoja lenkų istorinis serialas „Šlovės dienos“ (Czas honoru), kurį nuo birželio 1-osios pradeda rodyti LRT televizija.

2015-05-26„Auksinis protas”: paaiškės, kas vyks į kelionę aplink pasaulį!

Neįtikėtina, bet už galimybę leistis į kvapą gniaužiančią gyvenimo kelionę už dyką vienas žmogus turi būti dėkingas ...savo slengo žinioms. Slengo žodžio „chaliava”(lt. „už dyką“) iššifravimas atneš pergalę LRT žaidimo „Auksinis protas” nugalėtojui. Jis atsakys į painų žiūrimiausio intelektinio žaidimo vedėjų Arūno Valinsko ir Andriaus Tapino klausimą ir šis atsakymas bus lemtingas.

2015-05-25TV8 eteryje – nauja istorinės dokumentikos laida „Priešaušrio Lietuva“

Kam priklauso 1918 m. Nepriklausomybės Akto autorystė? Ar bus surastas dingęs Akto dublikatas, iki sovietų okupacijos saugotas Prezidento kanceliarijos archyve Kaune? Kuo svarbi Lietuvos istorijai 1917 m. rugsėjį įvykusi Vilniaus konferencija? Į šiuos klausimus mėgino atsakyti istorinės dokumentikos laida „Priešaušrio Lietuva“, kurios premjera TV8 eteryje įvyko gegužės 23 dieną. Nuo šiol „Priešaušrio Lietuva“ – šeštadieniais 11.30 val. tik per TV8!

2015-05-17LRT ir toliau rūpinasi rusakalbe auditorija

LRT ir „Deuche Welle“ pasirašė dvejus metus galiojantį memorandumą bei sutartį dėl dviejų naujų laidų, kurios jau vasaros pradžioje pasirodys LRT eteryje.

2015-05-09Ketvirtasis „Lietuvos balso“ sezonas - su Rūta Ščiogolevaite

Pirma didžioji „Lietuvos balso“ naujiena – šį sezoną į mokytojos kėdę sėdasi dainininkė Rūta Ščiogolevaitė. „Džiaugiuosi prisijungusi prie profesionaliausio televizinio muzikinio projekto Lietuvoje ir nuoširdžiai kviečiu pildyti anketas, stoti į šį muzikos universitetą, parodyti savo balsą ir mokytis iš geriausiųjų. Aš jūsų laukiu savo komandoje ir tikiu – meilė muzikai ir nuoširdus darbas mūsų komandai atneš pergalę“, - sako „Lietuvos balso“ mokytoja.

2015-05-08Žurnalistai kviečiami į „Dainų daina“ finalo filmavimą

Gegužės 9 dieną, šeštadienį – žiūrimiausio lietuviškų dainų projekto „Dainų daina“ finalas. Koncertą tiesiogiai iš LRT Didžiosios studijos transliuos LRT televizija ir LRT radijas. Koncerto pradžia – 21 valandą. KVIEČIAME dalyvauti žiniasklaidą.

2015-05-05Žiūrovai įrodė, kad pozityvios programos nugali: triumfavo „Chorų karų“ finalas

„Chorų karai” ypatingų simpatijų sulaukė viso sezono metu – iš viso jį pasižiūrėjo daugiau nei 1,5 mln. žiūrovų! Televizijoje internete TV3 Play šio šou populiarumas taip pat didžiulis – visos laidos ir susiję vaizdo įrašai čia jau peržiūrėti daugiau nei 206 tūkst. kartų!

2015-05-04M. Pliseckajai atminti – speciali programa iš LRT Aukso fondo

Mirus vienai ryškiausių XX a. pasaulio baleto artisčių, Lietuvoje šaknų turinčiai Rusijos balerinai Majai Pliseckajai, nacionalinio transliuotojo televizijos kanalas LRT Kultūra gegužės 5 d., kviečia žiūrėti specialią programą.

2015-04-29TV3 šou „Aš – stilistas!“ dalyvių darbus įvertino britai

Originalaus TV3 projekto „Aš – stilistas!“ dalyviai, siekiantys tapti pripažintais specialistais, buvo pastebėti net Didžiosios Britanijos mados ekspertų. Jaunųjų lietuvių sukurtos ekstravagantiškos vyriško kostiumo interpretacijos pasiekė Centrinio Lankašyro universitetą.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media