2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Nauja laida „Svajonių ūkis“ atskleis, kaip sukurti verslą kaime

2015-01-04
 
 

Šiemet TV3 televizijos eteryje bus premjera - laida „Svajonių ūkis". Unikalus projektas atskleis, kaip sukurti pelningą verslą kaime. Šeštadienio rytais miesto ir kaimo žmonėms, turintiems žemės ir norintiems užsidirbti, skirtas projektas „Svajonių ūkis" supažindins su šiuolaikiškomis, naujausiomis smulkaus ir vidutinio žemės ūkio plėtros technologijomis, kurias sėkmingai pritaikyti gali padėti patyrę konsultantai-praktikai.

Laida unikali tuo, kad joje daug dėmesio bus skiriama praktiniam idėjų įgyvendinimui. Ekspertai kartu su dalyviais skaičiuos ir aiškinsis, kokių rezultatų galima pasiekti per konkretų laiką, kokios investicijos geriausios ir kokia grąža didžiausia.

Laidos idėjos autorė žurnalistė Aušra Tubienė, kurią TV3 žiūrovai puikiai pažįsta iš laidos „Svajonių sodai", teigia, kad dirbdama su gerai žinomais Lietuvoje sodininkystės ir kitų sričių konsultantais  suprato, kokios didelės finansinės perspektyvos slypi žemės ūkyje. Todėl naujosios laidos tikslas yra paskatinti visus iniciatyvius žmones imtis verslų ir parodyti tų verslų galimybes.

Šeštadienio rytais 9.00 val. artimiausiose laidose bus pasakojama, kaip įsirengti braškių ūkius, kaip auginti remontantines avietes, kaip įsirengti šilauogių ar gervuogių plantaciją, kaip pasigaminti biohumuso bei auginti pluoštines kanapes. Žiūrovai sužinos ir kaip įkurti  pelningus gyvulininkystės ūkius.

„Laidoje parodysime, kaip iš žemės ūkio galima papildomai užsidirbti ir susikurti darbo vietą. Taip pat atskleisime, kaip iš ūkių maistas atkeliauja iki prekybos centrų, turgaviečių ar kitų naujų objektų, kuriuos inicijuos laidos kūrėjai su ūkininkais. Tai reiškia, kad žiūrovai ne tik galės stebėti, kaip ūkininkai su ekspertų pagalba svajonių ūkiuose augina daržoves, uogas ar vaisius, o vėliau tų pačių natūralių produktų ir įsigyti", - „Svajonių ūkio" idėja dalijasi A. Tubienė.

Žemės ūkio verslo paslapčių bus mokomos dešimt Lietuvos šeimų. Būsimiems ūkininkams talkins puikiai žinomi „Svajonių sodų" laidos konsultantai - A. Stulginskio universiteto Agronomijos fakulteto docentai Viktoras Pranckietis ir Algirdas Amšiejus, žinomas sodininkystės specialistas Darius Kviklys, patyrę ūkininkai Ritas Kvietkus ir  Gediminas Cijūnaitis bei kiti.

„Patikėjau, kad laida „Svajonių ūkis" bus įdomi žiūrovams, tada, kai „Svajonių sodų" herojė iš Klaipėdos vos tik užauginusi braškes akimirksniu pardavė net po 18 litų už kilogramą, kai ekologijos mokslus baigęs varėniškis visą vasarą dirbo, kad surinktų pinigų savo verslui, ir lauko virtuvėje įkūrė biohumuso gamybos cechą, o laidą filmavę mūsų komandos nariai, du jauni mieste užaugę vaikinai, susižavėję naujomis idėjomis, įsigijo žemės ir tapo ūkininkais", ­- pirmaisiais rezultatais džiaugiasi naujos laidos autorė A. Tubienė.

„Svajonių ūkis" - šeštadieniais 9.00 val. per TV3!

 

Kontaktinis asmuo

Erika Vyšniauskaitė

Komunikacijos projektų vadovė

UAB "TELE 3"

+370 5 2030182

erika.vysniauskaite@tv3.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-01-14 10:38
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media