2024 m. gegužes 1 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Naujasis LRT įvaizdis – kino ir reklamos profesionalų rankose

2014-12-16
 
 

Jau netrukus, nuo sausio 1-osios, iš populiariųjų šalies TV kanalų LRT televizija bus vienintelė, kurioje žiūrovų neerzins komercinė reklama. Patinkančius filmus ir programas bus galima žiūrėti nepertraukiamai. Šis faktas turėtų pakeisti nacionalinio kanalo įvaizdį. Koks jis bus?

 „Pereiname į kokybiškai naują lygmenį. LRT bus brangų žiūrovų laiką tausojantis transliuotojas. Juk jeigu anksčiau filmą žiūrėjome su reklama 3 valandas, dabar jį peržiūrėsime per 2. Ar ne daug gražaus laiko sutaupysime? Tikimės, kad žiūrovai greitai pajaus skirtumą", - sako LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

 Naująjį LRT įvaizdį kurti patikėta žinomiems savo srities profesionalams - pasaulyje žinomam kino režisieriui Ignui Jonynui, Londone ir Vilniuje dirbančiam reklamos kūrėjui Ryčiui Juodeikai, operatoriui Feliksui Abrukauskui.

 „Įdomu būti pakviestam kurti reklamą apie tai, kaip gera be reklamos, - pasakoja R. Juodeika. - Tai leidžia atsisakyti daugelio žanro taisyklių ir pagalvoti, ne kaip „parduoti", o kaip perteikti jausmą. Kaip parodyti ir leisti pajausti, kad dingsta visas informacijos perteklius ir lieka tik tai, kas lengva, lėta ir estetiška."

 „Norėjosi, kad pati reklama būtų priešinga sau, ne įkyriai tiksliai pasikartojanti žinutė, o trumpas atsipalaidavimo seansas. „Pagaliau niekas netrukdo mėgautis mėgstamais dalykais, niekas neatakuoja mano sąmonės, niekas neskubina manęs kažko daryti" - taip turėtų jaustis žiūrovai, toks buvo tikslas", - atskleidžia reklamos specialistas.

 Pasak R. Juodeikos, šįkart jis, priešingai nei įprasta, iš karto ėmėsi ne rašyti istoriją, o ieškoti muzikos, galinčios panardinti į „radikaliai kitokią tėkmę, negu klasikinis TV reklamos blokas".

 Improvizuoti savo muzikinio kūrinio tema klipams sutiko Saulius Prūsaitis.

 Ką tik baigtuose kurti LRT įvaizdiniuose klipuose nusifilmavo ir dvi žinomos moterys - prancūziško dekoro salono savininkė Jūratė Skrudupaitė (http://youtu.be/xEXJ3k5QoYc) ir vėžį įveikusi manekenė Rasa Ciūnė (http://youtu.be/H-3KOIQHEQo).

 http://youtu.be/pL1plZNhFCY

http://youtu.be/6SAI6AY987k

 Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-12-20 11:59
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media