2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Kvietimas žiniasklaidai: „Eurovizijos“ intrigos prasideda: kas taps konkurso vedėjais?

2014-11-17
 
Simona Nainė ir Arūnas Valinskas

Simona Nainė ir Arūnas Valinskas

 

 

„Eurovizijos" gerbėjai nekantraudami laukia prasidėsiančios nacionalinės atrankos, o vėliau - ir įspūdingo tarptautinio konkurso šurmulio. Nuo 1956-ųjų vykstantis dainų konkursas kiekvienais metais prikausto visos Europos dėmesį.

 

Lapkričio 21-ąją švenčiama Tarptautinė televizijos diena - sunku įsivaizduoti tamsius žiemos vakarus be jos. Be televizijos neįsivaizduojama kultūros ir pramogų sklaida. Taip pat - ir tarptautinis konkursas „Eurovizija", kasmet prie televizijos ekranų sutraukiantis vis daugiau žiūrovų. Šiemet, pavyzdžiui, „Euroviziją" žiūrėjo beveik 200 milijonų žiūrovų visame pasaulyje.

 

Lietuvoje „Eurovizija" prikausto šimtatūkstantinę žiūrovų auditoriją, o šalies dainininkai noriai dalyvauja nacionalinėje atrankoje. Praėjusiais metais LRT ir prodiuserių kompanijų „Videometra" ir „Tym Drym" organizuota „Eurovizijos" atranka pasiekė reitingų aukštumas. Atėjo metas ir 2015-ųjų „Eurovizijos" karštinei!

 

Kokia bus šių metų atranka, paaiškės Tarptautinės televizijos dieną jau šį penktadienį sostinės klube „Mojo Lounge", žiniasklaidai ir su „Eurovizija" siejamoms muzikos asmenybėms skirtame renginyje. Nacionalinės atrankos prodiuseriai ir konkurso organizatoriai supažindins su patobulintomis konkurso taisyklėmis, jo eiga, komisijos nariais ir kitomis naujovėmis.

 

Tą patį vakarą bus atskleista didžioji „Eurovizija 2015" vedėjų intriga. Be charizmatiškojo Arūno Valinsko „Euroviziją" įsivaizduoti sunku. Projekto organizatoriai ramina: Arūnas ir toliau bus konkurso vedėju, tačiau kas bus jo žavioji porininkė? Ar tai bus praėjusių metų vedėja dainininkė Simona Nainė? O galbūt jai surasta pamaina? Tai paslaptis, kurią prodiuseriai žada atskleisti jau šį penktadienį.

 

Vienas iš „Eurovizijos" prodiuserių D. Kubilius teigia - žiūrovų laukia daug staigmenų. Viena iš jų susijusi būtent su vedėjais: „Vedėjų parinkimo klausimas dažnai tampa svarbiu kalbų objektų. Vedėjas gali labai patikti prodiuseriams, bet sukelti visai priešingus jausmus žiūrovams. Šįmet mes labai paisysime žiūrovų nuomonės. Kaip tai padarysime - sužinosite jau šį penktadienį."

 

Vakaras žada būti įspūdingas. Į jį sukviestos ryškiausios Lietuvos muzikos žvaigždės. Vakaro organizatoriai parengė smagią staigmeną - muzikantų laukia intriguojantys išbandymai. Ar jie nepabijos rizikuoti?

 

Renginio pradžia - lapkričio 21 dieną 21.00 val. sostinės klube „Mojo Lounge", Vokiečių g. 2. Maloniai kviečiame žurnalistus dalyvauti!

 

 

 

Virginija Bunevičiūtė

 

Atstovė ryšiams su visuomene

 

S. Konarskio g. 49,

 

LT-03123 Vilnius

 

Tel. +3705 236 3240

 

Mob. +370 686 91963

 

Faks. +370 5 2363208

 

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-11-17 14:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media