2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Pavėluotos diagnozės kaina mažajai Mildutei – 11 operacijų ir kunigo maldos reanimacijoje

2014-11-04
 
Mažoji Mildutė

Mažoji Mildutė

 

Socialiai atsakingiausios įmonės TV3 bei SEB banko rengiama „Išsipildymo akcija" šiemet ir vėl pristato istorijas tų mažųjų, kuriems mūsų visų pagalba yra itin reikalinga. Kartu su pirmuoju  akcijos herojumi  Mantuku mūsų visų gerumo labai laukia ir kita mažoji ligoniukė Mildutė.

Vos vienerių mergaitė, lydima tėvelių, yra dažna ligoninės lankytoja. Į Vilniaus ligoninę iš rajono atvežtai Mildutei dėl pavėluotai diagnozuotos žarnyno ligos jau buvo išsivystę daugybė komplikacijų, ji galėjo bet kurią akimirką mirti. „Čia mūsų išgyventas itin sunkus atvejis", - taip sako gydytojai apie  reanimacijoje net 35 dienas su mirtimi kovojusią mažylę, kuriai teko iškęsti net 11 operacijų. Tėvai, griebdamiesi vilties šiaudo, pasikvietė ir kunigą, kad vaiką pakrikštytų.

„Išsipildymo akcijos" herojukei pasisekė - mergaitę pavyko išgelbėti, tačiau po daugelio operacijų likusios pilvo sąaugos vis dar kelia mažajai didelę grėsmę. Nors liga šiuo metu sustabdyta ir mergaitė gydosi namie, gydytojai ją atidžiai stebi. Net nedidelis pilvo skausmas, sveikam vaikeliui nesukeliantis bėdų, Mildutei labai pavojingas. Vos tik suskaudus, mama tuoj pat turi šauktis pagalbos, kiekviena minutė brangi.

Gydytojai pripažįsta, kad šios baisios situacijos būtų pavykę išvengti, jei tik susirgus vaikui jis būtų apžiūrimas ultragarsinio tyrimo aparatu. „Toks aparatas labai padėtų iš karto tiksliai ir greitai diagnozuoti vidaus organų ligas ir trauminius pažeidimus. Be geros diagnostinės aparatūros neretai nepavyksta laiku diagnozuoti ligos, gali įvykti įvairių komplikacijų. Vaikų ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje toks aparatas itin reikalingas. Jis padėtų žymiai greičiau nustatyti ligą ir efektyviau ją gydyti", - sako Olga Zimanaitė, Vaikų ligoninės, VU Santariškių klinikų filialo direktoriaus patarėja.

Ultragarsinis aparatas, reikalingas tokioms diagnozėms, kainuoja 113 tūkst. litų. Tai nemaža pinigų suma, tačiau ar iš tiesų ji tokia didelė, kai žinome, jog vaikų intensyviosios terapijos skyriuje jis kasdien gelbėtų mūsų vaikų gyvybes? „Išsipildymo akcija" kviečia visiems kartu padėti nupirkti ligoninei taip reikalingą medicinos prietaisą. Jis taptų išsigelbėjimu daugybei mažųjų ligoniukų.

TV3 ir SEB banko organizuojamai „Išsipildymo akcijai" galima aukoti telefonu: 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai), 1892 (auka 10 litų) ir www.aukok.lt.

„Išsipildymo akcija 2014" iš viso pristatys 7 istorijas, kurių herojukams reikia mūsų pagalbos. Daugiau informacijos apie šių metų akciją.

Šių metų „Išsipildymo akcijos" finalas lapkričio 29 dieną bus tiesiogiai transliuojamas per TV3. Akcijai garsinti TV3 dovanos eterio laiką visuose žiniasklaidos koncerno „Modern Times Group" kanaluose Lietuvoje: TV3, TV6, TV8, TV3 Play, „Power Hit Radio", taip pat videožinių portale „Žinios.lt".

Didžiausias televizijos paramos projektas „Išsipildymo akcija" sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Per akcijos gyvavimo metus geros valios žmonės paaukojo beveik 25 milijonus litų. Už suaukotas lėšas mažieji ligoniukai ir likimo nuskriausti vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą. Vaikams buvo perkami vaistai, atliekamos operacijos, perkama medicininė įranga, gerinama buitis ir teikiama papildoma reabilitacija.

 

Linkėjimai,

Vaida Vincevičiūtė

Komunikacijos vadovė

TV3 televizija

Kalvarijų g. 135, LT-08221 Vilnius

Tel. +370 5 2030185

Mob. +370 646 00319

Fax +370 5 2030103

El.p. vaida.vinceviciute@tv3.lt

www.tv3.lt,  facebook

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-11-04 12:19
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media