2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Jubiliejinės „Dainų dainelės“ kulminacija – sekmadienį tiesiogiai per LRT

2014-05-27
 
 

Jau šį sekmadienį - jubiliejinės, 40-metį šiemet švenčiančios „Dainų dainelės" kulminacija. Koncertą, kuriame kartu su šių metų nugalėtojais pasirodys legendinio konkurso įvairių kartų laureatai, tiesiogiai transliuos LRT televizija. Transliacijos iš Nacionalinio operos ir baleto teatro pradžia - birželio 1 d. 12 val.

Į garbingiausią Lietuvos sceną su studentais lips Nacionalinės premijos laureatai operos solistai Virgilijus Noreika, Irena  Milkevičiūtė, Asta Krikščiūnaitė, Vytautas Juozapaitis. „Dainų dainelės" himną atliks šių metų konkurso laureatai kartu su Judita Leitaite, Vaida Genyte ir  Evelina Sašenko. Specialius pasirodymus parengė Ona Kolobovaitė, Liudas Mikalauskas, Kristina Zmailaitė, Edmundas Seilius, A. Noviko vadovaujamas vokalinis ansamblis „Jazz Island". Jubiliejinį koncertą ves Ignas Krupavičius, sveikinimo žodį tars konkurso globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Gros jungtinis orkestras, vadovaujamas Martyno Staškaus.

„Šiandien galime pasakyti, kad 1974-aisiais LRT muzikos redakcijoje gimęs užmojis tapo vienu sėkmingiausių visų laikų TV projektų, padovanojusių profesionaliajai Lietuvos scenai dešimtis, o gal jau ir šimtus, talentų. Visada garsėjome kaip unikalias tradicijas turinti dainų švenčių šalis. Televizine prasme unikalia tradicija jau tapo ir „Dainų dainelė", - džiaugiasi LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

„Vaikai - mūsų visų ateitis. Tai, ką į jų talentą investuojame šiandien, sugrįš rytoj. Juk būtent šie vaikai, kurie šiandien scenoje žengia pirmuosius nedrąsius  žingsnius, po keliolikos ar kelių dešimčių  metų taps mūsų šalį garsinančiais talentingais atlikėjais. Todėl  MAXIMA didžiuojasi jau daugiau nei dešimtmetį būdama konkurso „Dainų dainelė" partnere, padėdama šiam konkursui  gyvuoti ir toliau tęsti savo svarbią misiją - ieškoti muziką mylinčių, jai gabių vaikų ir padėti vaikams muzikinį talentą puoselėti", - sako konkurso generalinės rėmėjos „Maxima LT" vadovas Arūnas Zimnickas.

Kas dvejus metus net devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3 - 19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60-ties Lietuvos savivaldybių. Geriausius dalyvius, jau įveikusius atrankas regionuose, vasario-gegužės mėnesiais išvysta LRT televizijos žiūrovai.

Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes. Dalyviai ir būsimi laureatai vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis,  ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą.

Zoninių turų ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkstančių jaunųjų dainininkų ir akompanuojančių ansamblių dalyvių. Finalinėje laureatų šventėje koncertuoja keli šimtai jaunųjų dainininkų. Per visą „Dainų dainelės" gyvavimo istoriją joje dalyvavo daugiau kaip 200 tūkstančių mokinių.

 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-05-27 13:10
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media