2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-06-26LNK GO paskelbė geriausio klipo konkurso nugalėtoją

Televizijos internete LNK GO organizuotą Geriausio klipo konkursą ir 100 tūkstančių litų vertės prizą laimėjo MC Mesijaus vaizdo klipas „Nelieskit mėlynojo gaublio“.

2014-06-21Per LNK – „,Gerumo žvaigždžių” įteikimo ceremonija

Per Jonines LNK parodys „,Gerumo žvaigždžių” teikimo ceremoniją, kurioje pirmą kartą Lietuvos istorijoje bus apdovanoti socialiniai darbuotojai, savo darbais darantys Lietuvą jaukesnę ir šiltesnę. Specialiai šiems apdovanojimams į eterį grįžta žinoma eterio pora - Inga Valinskienė ir Rolandas Vilkončius. Specialiai suburta komisija išrinko nugalėtojus, kurie bus paskelbti birželio 24 dieną 16.35 val. per LNK televiziją.

2014-06-21„Keliai. Mašinos. Žmonės“: šiurpi Lietuvos realybė – girti dviratininkai

Bokalas kitas ar taurelė – kas čia tokio, juk ne už automobilio vairo sėdau, – teisinosi dviratininkai, kuriuos LRT televizijos laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ žurnalistai nusprendė patikrinti alkotesteriu užmiesčio keliuose. Porą dienų trukęs unikalus reidas atskleidė šiurpią realybę: ekologiškiausią transporto priemonę – dviratį – drąsiai galima vadinti ir viena pavojingiausių. „Reidui pasirinkome mėnesio dieną, kuomet mokami atlyginimai ir įvairios socialinės išmokos. Vieša paslaptis – dalis mūsų tautos tokias dienas mėgsta smagiai „aplaistyti“, vėliau sėda už vairo. Kad būtų drąsiau – renkasi ne automobilį, o dviratį“, – pasakoja vienas laidos kūrėjų Daumantas Butkus.

2014-06-18LRT televizijos eteryje – nauja laida „Skonio improvizacija“

„Ši vasara bus kitokia!“ – tokiu šūkiu vasarą pradeda LRT televizija, pristatydama naują laidą visų kartų gardaus maisto mėgėjams „Skonio improvizacija“. Pirmoji laida – jau šį šeštadienį 10 val. „Sakoma, kad geriausias vasaros savaitgalis ar įdomiausios atostogos būna tuomet, kai jų neplanuoji ir viskas vyksta tarsi improvizacija, – sako laidos vedėjas Arnas Mazėtis, iki šiol žiūrovams labiau pažįstamas kaip naujienų laidų reporteris. – Virtuvėje galioja beveik ta pati taisyklė: galima gaminti viską tiksliai ir pamatuotai, pagal receptą, tačiau visai kitokį, naują, galbūt neįprastą, bet tikrai puikų skonį atrasite improvizuodami.“

2014-06-18LNK rodys dokumentinį filmą Gintarui Ruplėnui atminti

Sekmadienį 20 val. LNK parodys dokumentinį filmą „Gintaras Ruplėnas. Kelias“, skirtą šviesios atminties humoristui, TV prodiuseriui Gintarui Ruplėnui atminti. Filme kalbės Gintaro Ruplėno bendražygiai, „Dviračio šou“ kūrėjai, studijų laidų draugai, teniso klubo „Aptarimas“ nariai.

2014-06-12LRT vedėjai kviečia švęsti Liepos 6-ąją vilkint tautinį kostiumą

Lietuvių tautinis kostiumas – iškilmingas ir universalus, jį vilkėti galima įvairiomis aplinkybėmis, o giedant Lietuvos himną – jis tobulas! Tuo įsitikins LRT televizijos žiūrovai, kuriems šią žinią savo pavyzdžiu skleis laidų vedėjai Ugnė Galadauskaitė ir Marijus Žiedas.

2014-06-11Gediminas Jaunius: Katažinos nuoširdumas ir rūpestis „Lietuvos balse“ neliko nepastebėtas

Kokybiškiausio LNK muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ prodiuseris Gediminas Jaunius kalba apie įsibėgėjantį trečiąjį šou sezoną: žąsies odą, slaptą gerbėją, porolonus ant galvų ir visas emocijas, kurios nuo rudens bus LNK eteryje.

2014-06-05Lietuvos radijo ir televizijos komisija susitiko su vietinių televizijos programų transliuotojais

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, tęsdama aktyvų bendradarbiavimą su jos reguliuojamos rinkos dalyviais, vėl surengė susitikimą su televizijos transliuotojų atstovais. Siekdama vienodo visų TV transliuotojų reguliavimo, šįkart komisija pakvietė vietinių programų transliuotojų atstovus aptarti aktualius rinkos reguliavimo klausimus.

2014-05-29LNK vasara – su bučiniais, flirtu ir meile

„Kur LNK, ten vasara!“ - tokiu šūkiu televizija atnaujina savo tinklelį, kurio pagrindas – net trys kasdieniai šou: pasimatymų laida „Soriukas“, kriminalinės istorijos „K11: komisarai tiria“ ir šeimų dramos „Tikras gyvenimas“. Populiariausia šalyje pokalbių laida „Valanda su Rūta“ taip pat neketina atostogauti. „Valandos su Rūta“ studija pražys vasariniais žiedais ir vasariškomis temomis.

2014-05-28Populiariausias turkų serialas „Karadajus“ – per TV1

„Karadajus“ – tai stipri ir jaudinanti istorija apie garbę, kerštą ir meilę. Serialas nukels į 1973-ųjų Stambulą, čia 35-erių Mahiras laimingai gyvena su savo tėvo batsiuvio šeima. Jo tėvas Naziras – aukštos moralės, gerbiamas žmogus. Tačiau sūnaus vestuvių išvakarėse Naziras nuteisimas myriop už žmogžudystę, kurios neįvykdė. Mahiras tampa šeimos galva ir visomis jėgomis, netgi aukodamas savo asmeninę laimę, ieško tikrojo kaltininko. Tačiau įvykiai pasisuka netikėta linkme: jis įsimyli teisėją, kurios rankose – jo tėvo likimas. Serialas „Karadajus“ –20 val. šiokiadieniais per TV1 nuo birželio 3 dienos.

2014-05-28UAB „TELE-3“ vėl pareikštas įspėjimas

Už realybės šou „Tik nesakyk mamai“ laidose, transliuotose „TV3“ programoje š. m. balandžio 7 ir 14 d. padarytus Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimus, uždarajai akcinei bendrovei TELE-3 buvo pareikštas įspėjimas.

2014-05-27Jubiliejinės „Dainų dainelės“ kulminacija – sekmadienį tiesiogiai per LRT

Jau šį sekmadienį – jubiliejinės, 40-metį šiemet švenčiančios „Dainų dainelės“ kulminacija. Koncertą, kuriame kartu su šių metų nugalėtojais pasirodys legendinio konkurso įvairių kartų laureatai, tiesiogiai transliuos LRT televizija. Transliacijos iš Nacionalinio operos ir baleto teatro pradžia – birželio 1 d. 12 val.

2014-05-23„Lietuvos balso“ komisiją bandys sužavėti pirmieji 200 dalyvių: cirkui čia – ne vieta

Galingiausiais balsais pasaulį žavintis, daugiau nei 50 šalių rengiamas televizinis formatas „The Voice of…“, Lietuvoje pradeda jau trečiąjį sezoną. Įsibėgėjančios „Lietuvos balso“ atrankos žada – tai bus emocionaliausias reginys televizijų rudens tinkleliuose. Jau šį savaitgalį – gegužės 24 ir 25 dienomis „Lietuvos balso“ nacionalinė atrankos komisija – Rosita Čivilytė, Marius Leskauskas, Gediminas Jaunius, Agneta Gabalytė ir kiti kompetentingi komisijos nariai pradeda darbą su pirmaisiais potencialiais trečiojo sezono dalyviais. Šios perklausos vyks „Show makers“ akademijoje Vilniuje, Šiaurės miestelyje.

2014-05-23Birutės Petrikytės jubiliejinis koncertas „Fortūnos šypsena“ – per LRT televiziją

Lietuvos estrados primadona Birutė Petrikytė švenčia šešiasdešimtmetį. Nepakartojamo tembro balsas, kuriam lenkėsi ne tik tūkstantinės auditorijos, bet ir geriausi Lietuvos ir Sovietų Sąjungos kompozitoriai, muzikos žinovai, šį savaitgalį pamalonins klausytojus didžiosiose Lietuvos arenose. Jubiliejinį Lietuvos estrados legendos koncertą „Fortūnos šypsena“, šeštadienį vyksiantį Klaipėdoje, turės galimybę išvysti LRT televizijos žiūrovai. Koncerto transliacijos pradžia – šeštadienį, gegužės 24 d. 21 valandą.

2014-05-16Gemologė Giedrė Rusytė: „Savo deimantus užsidirbau savo darbu“

Modelio, televizijos laidų vedėjos Giedrės Rusytės gyvenimo istorija primena pasaką apie ančiuką ir gražuolę gulbę. Iš paprastos šeimos kilusi mergina pasiekė puikios karjeros, ne kartą žibėjo ant rimtų mados podiumų. Tačiau juokiasi, jog dėl to pasakų princas pas ją neatjojo.

2014-05-15LRT taryboje toliau dirbs K. Platelis ir D. Chmieliauskas

Kadenciją baigę du LRT tarybos nariai dar dvejus metus dirbs nacionalinio transliuotojo aukščiausioje valdymo institucijoje. Kornelijaus Platelio kadenciją pratęsė jį delegavusi Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Dariaus Chmieliausko – Lietuvos vyskupų konferencija. Iš viso LRT tarybą sudaro 12 narių.

2014-05-15UAB „TELE-3“ pareikštas įspėjimas

Gegužės 14 d. posėdyje Lietuvos radijo ir televizijos komisija pareiškė įspėjimą UAB „TELE-3“ dėl netinkamo programos transliavimo laiko bei netinkamo jos žymėjimo.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media