2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-03-28Vilija Matačiūnaitė „Eurovizijos“ II-ame pusfinalyje pasirodys septinta

Lietuvos atstovė Vilija Matačiūnaitė šių metų „Eurovizijoje“ antrajame pusfinalyje pasirodys septintoji, iš karto po kontroversiškojo Austrijos atstovo. Anksčiau Kopenhagoje, kur gegužę vyks gražiausių Europos dainų konkursas, ištraukti burtai Lietuvai lėmė pasirodymą pirmoje antrojo pusfinalio dalyje. Kad Vilija Matačiūnaitė su daina „Attention“ į sceną lips septinta, nusprendė konkurso režisieriai, peržiūrėję individualius visų šalių laimėtojų pasirodymus ir sudėlioję renginio eigą.

2014-03-22LNK eterį okupuoja Turkijos serialai – turkai išstumia Lotynų Amerikos muilus

Pasaulio televizijos atsigręžė į išskirtinę Turkijos TV produkciją. Čia sukurti aukšto lygio serialai pastaruosius porą metų nuvilnijo per Europą su rekordine žiūrimumo banga. LNK grupės kanalai, turintys išskirtinius susitarimus su Turkijos TV produkcijos gamintojais Lietuvoje siūlo unikalią produkciją - didelio biudžeto turkų serialus, kurie šalies rinkoje išstumia keletą dešimtmečių karaliavusius Meksikos, Argentinos ar Kolumbijos muilus.

2014-03-19LNK kvies dovanoti vaikams šiltus namus

Kitą šeštadienį, kovo 29 dieną, LNK televizija tiesiogiai transliuos paramos renginį, skirtą surinkti lėšų labiausiai jų stokojančioms visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ globojamoms šeimoms.

2014-03-14„Auksinių svogūnų 2014“ ceremonijai vadovaus Arūnas Valinskas ir Nostradamu virtęs Algis Ramanauskas

Tokio dueto Lietuva dar nematė. Didingiausiai humoro ceremonijai „Auksiniai svogūnai 2014“ diriguos du televizijos vilkai – Arūnas Valinskas ir Algis Ramanauskas. Tiesa, vienas pasipuoš išeiginiu kostiumu ir bus savimi, o kitas lemtingąjį balandžio 1-osios vakarą virs garsiausiu viduramžių pranašu Nostradamu.

2014-03-06Kovo 11 – keturios dokumentikos premjeros per LRT

Nepriklausomybės atkūrimo dieną LRT televizija kviečia net į keturias premjeras: bus parodytos trys naujos „Valstybės atkūrimo kronikos“, susijusios su Kovo 11-ąja, ir naujausia dokumentinė juosta iš ciklo „Misija Sibiras“.

2014-03-04Eteryje – tiesioginė „Info dienos” laida dėl padeties Ukrainoje

Dramatiškai besiklostant įvykiams Ukrainoje ir pasaulyje, LNK grupei priklausantis kanalas „Info TV“ keičia programą ir nuo 15 valandos pradės tiesioginę laidą apie įtemptą padėtį pasaulyje dėl karo Ukrainoje. Specialią „Info dienos“ transliaciją ves žurnalistai Rasa Tapinienė ir Viktoras Jakovlevas

2014-03-04Apie įvykius Ukrainoje – kasdien ir vidurdienio žiniose per LRT televiziją

LRT įdėmiai seka įvykius Ukrainoje ir, esant reikalui, pasirengusi TV žiūrovus ir radijo klausytojus informuoti specialiose su karščiausiais įvykiais susijusiose tiesioginėse transliacijose.

2014-03-02Lietuvos atstovė 2014-ųjų „Eurovizijoje“ – Vilija Matačiūnaitė

Lietuvos trispalvę į gražiausių Europos dainų konkursą Danijoje veš Vilija Matačiūnaitė, vėlų šeštadienio vakarą laimėjusi „Eurovizijos“ nacionalinę atranką su savo kūrybos daina „Attention“. „Eurovizijos“ finale ji įveikė bendravardę Viliją Pilibaitytę-Mią ir Vaidą Baumilą.

2014-02-28„Stiliuje“ – įtakinga emigrantė, Milano mados tinklaraštininkė Olga Rink

Prieš gerą dešimtmetį iš Lietuvos išvykusi Olga Rink – viena iš garsiausių Milano mados pasaulio tinklaraštininkių. Šiandien per šešiasdešimt perkopusi moteris iš Lietuvis išvyko jau sulaukusi pusės amžiaus. „Manai, buvo lengva palikti šalį, kurią laikiau savo namais? – LRT laidos „Stilius“ vedėjos Violetos Baublienės su ašaromis klausia buvęs modelis ir mados kūrėja, vos prieš dešimtmetį buvusi žinoma Lietuvoje. – Taip susiklostė – kai mirė mano vyras, man iš po kojų išslydo žemė. Nebuvo iš ko gyventi...“

2014-02-26„Auksiniai svogūnai “ grįžta į LNK!

Linksmiausia humoro šventė „Auksiniai svogūnai“ grįžta į LNK eterį. Tad jau balandžio 1-ąją dieną iškilminga ir nuotaikinga politikų ir kitų žinomų visuomenės veikėjų nuodėmes skaičiuojanti apdovanojimų ceremonija padovanos žiūrovams nepakartojamą reginį ir vienoje scenoje suburs garsiausius šalies atlikėjus.

2014-02-25Naisių lobio savininkas paaiškės kovo 15-ąją

Naująsias TV serialo „Naisių vasara“ serijas žiūrovai seka ne tik dėl netikėtų naujų personažų – grafų apsimetėlių – nuotykių, bet ir dėl to, kad patys įsitraukė į pirmą kartą LRT eteryje organizuotas kuo tikriausias lobio paieškas. Visi „Naisių vasaros“ žiūrovai turėjo lygias galimybes dalyvauti Naisių lobio paieškose – jiems tereikėjo akylai stebėti dešimt serijų ir jose pamatytus atskirus mįslės skiemenis sudėti į vieną raktažodį. Beliko jį užregistruoti ir įsitraukti į žaidimą, kurio didysis prizas – 5 tūkstančiai litų.

2014-02-24Specialiai dėl projekto „Šokiai ant ledo“ į Lietuvą grįžta P. Vanagas

Jau šį sekmadienį, kovo 2 d,. 19:30 val LNK eteryje įsibėgės „Šokiai ant ledo“. Įdomu tai, kad Lietuvos dailiojo čiuožimo legenda Povilas Vanagas šiam projektui skiria labai daug dėmesio. Praeitą savaitę dalyviai sulaukė pačių šilčiausių palaikymo žodžių iš profesionalaus čiuožėjo, o jau šiandien paaiškėjo, kad specialiai dėl „Šokių ant ledo“ P.Vanagas nusprendė grįžti į Vilnių.

2014-02-22Per LRT televiziją – nauja E. Žičkaus laida

Jau kovo 12-ąją LRT televizijos eteryje laukia intriguojanti premjera – su nacionalinio transliuotojo žiūrovais sveikinsis ilgametis populiarių gyvenimo būdo projektų kūrėjas Edvardas Žičkus. Drauge su savo komanda nuo šiol kiekvieno trečiadienio vakarą jis žada gaivų pavasario gūsį nuo pilkų atspalvių ir slogios nuotaikos pavargusiems žiūrovams.

2014-02-20Naujoje LNK laidoje „Patrulis”– policijos kameromis užfiksuotos kelių erelių linksmybės

Jau kovo 7 dieną LNK televizijos žiūrovai išvys naują projektą – kriminalinių kronikų laidą „Patrulis”. Jos vedėju taps Vilniaus kriminalinės policijos tyrėjas Jonas Kalėda. Anksčiau daug metų scenoje praleidęs vyras neslepia su nekantrumu laukiantis, kada pagaliau pasirodys eteryje.

2014-02-19LRT nekurs užsakomųjų rinkiminių laidų

LRT taryba pritaria LRT administracijos siūlymui šiemet vyksiančių rinkimų metu nekurti ir netransliuoti užsakomųjų diskusijų politinės reklamos laidų, kurias užsako ir finansuoja rinkiminės kampanijos dalyviai. Toks nutarimas priimtas antradienį vykusiame LRT tarybos posėdyje.

2014-02-18Savaitgalį LRT plušės Vilniaus knygų mugėje

Jau šį ketvirtadienį duris lankytojams atvers vienas svarbiausių metų kultūrinių renginių – 15-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė, kurioje, kaip jau daugelį metų įprasta, dirbs LRT. Vyks daugybė tiesioginių radijo ir televizijos transliacijų, bus daromi laidų įrašai, vyks susitikimai su skaitytojais. Daugelį diskusijų knygų mugėje įsikūrusioje LRT studijoje ves LRT laidų vedėjai.

2014-02-17Rūtą Mikelkevičiūtę sugraudino dvylikametės pažadas nusikirpti plaukus už aukas vėžiu sergantiems vaikams

Įkurti su onkologinėmis ligomis kovojantiems Lietuvos vaikams „Sergančio vaiko šeimos namučius“ (Šeimos Namučiai) – tokį tikslą užsibrėžė paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“. Šio fondo steigėjos – fotomenininkė Eglė Mėlinauskienė ir žurnalistė Rūta Mikelkevičiūtė – jau žengė svarius žingsnius, kad siekis būtų pradėtas įgyvendinti. Ypač didelio palaikymo Šeimos Namučių kūrimui, sulaukta iš lietuvių, gyvenančių užsienyje. Jau kovo 15 dieną Čikagoje vyks bendras labdaros renginys „Vilties aitvarai“. O dvylikametė Milda, gyvenanti Didžiojoje Britanijoje ir netekusi vėžiu sirgusio broliuko, palaikydama Šeimos Namučių idėją, nusikirps... plaukus.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media