2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas

 

2014-01-21Lietuva „Eurovizijoje“ pasirodys antrajame pusfinalyje

Gegužę Danijos sostinėje Kopenhagoje vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse Lietuva pasirodys antrajame pusfinalyje, kuris vyks gegužės 8 dieną. Tai paaiškėjo Kopenhagos rotušėje ištraukus burtus dėl šalių dalyvavimo eiliškumo. Lietuvos varžovės antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje – Norvegija, Izraelis, Gruzija, Austrija, Lenkija, Malta, Makedonija, Suomija, Airija, Rumunija, Slovėnija, Baltarusija, Graikija, Šveicarija.

2014-01-21Naujoje LNK laidoje „Pagalbos skambutis“ – tikros gyvenimo dramos

Netrukus LNK eteryje kartu su kitomis žiemos tinklelio naujienomis – grandioziniu projektu „Šokiai ant ledo“, populiariausiu 2013-ųjų JAV serialu „Juodasis sąrašas“, olimpinių Sočio žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijomis - ir visiškai naujos realybės dramos „Pagalbos skambutis“ premjera.

2014-01-16Startuoja nauja „LRT HD“ programa

Lietuvos radijo ir televizijos komisija š. m. sausio 15 d. išdavė leidimą viešajai įstaigai „Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija“ transliuoti raiškiosios televizijos (HDTV) programą “LRT HD” kabelinės televizijos tinklais ir laidiniais plačiajuosčio ryšio tinklais, kurių pagrindinė paskirtis nėra radijo ir (ar) televizijos programų ir (ar) programų transliavimas ir (ar) retransliavimas, Lietuvos Respublikoje.

2014-01-16UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ užsiregistravo užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėju

Š. m. sausio 15 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija užregistravo UAB „Laisvas ir nepriklausomas kanalas“ užsakomųjų audiovizualinių paslaugų (VOD) teikėju.Iki šiol yra užsiregistravę 3 užsakomųjų audiovizualinių paslaugų teikėjai: UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“, TEO LT, AB ir UAB „KAVAMEDIA“.

2014-01-16UAB „Lietuvos ryto“ televizija pareikštas įspėjimas

Š. m. sausio 15 d. Lietuvos radijo ir televizijos komisija pareiškė įspėjimą UAB „Lietuvos ryto“ televizija už televizijos programoje „Lietuvos rytas.tv“ 2013 m. lapkričio 4 d. ir 2013 m. lapkričio 11 d. transliuotoje programoje „Nusikaltimas ir bausmė“ padarytus Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo pažeidimus.

2014-01-16UAB „TELE-3“ pareikštas įspėjimas už televizijos programoje „Grožio architektai“ padarytus įstatymo pažeidimus

Lietuvos radijo ir televizijos komisija š. m. sausio 15 d. posėdyje pareiškė įspėjimą UAB „TELE-3“ už televizijos programoje „Grožio architektai“ padarytus įstatymo pažeidimus.

2014-01-13Rūta Mikelkevičiūtė taps modeliu

Tai, kad dizaineriai savo drabužiams ar kuriamiems daiktams demonstruoti stengiasi pasikviesti ne tik gražių, bet ir garsių moterų, nieko nebestebina. O ir žinomos moterys kruopščiai renkasi, kam suteikti savo vardą ar veidą. Netrukus dvi žinomos moterys susijungs į tandemą – LNK laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė taps žinomos dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės kuriamų drabužių veidu.

2014-01-11Po skandalo prie įprastos programos grįžtanti PBK televizija: laidos „Žmogus ir įstatymas“ eteryje nebus

Sausio 15 d. nuo 10 val., po trijų mėnesių priverstinės pertraukos, į „Piervyj Baltijskij kanal“ ((Pirmasis Baltijos kanalas, PBK) eterį grįš įprasta programa.

2014-01-10LNK, „Šokių ant ledo“ šou dalyvausiantis S. Buškevičius: „Čiuožimas nedaug skiriasi nuo bokso“

Kartu su ryškiausiomis šalies pramogų pasaulio žvaigždėmis LNK „Šokių ant ledo“ šou dalyvaus ir politikas, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius

2014-01-10Paaiškėjo, kas dalyvaus chorų „Eurovizijoje“

Šiemet vėlyvą pavasarį Europa grožėsis ne tik kasmet vykstančiu „Eurovizijos“ dainų konkursu, bet ir taps pirmąkart rengiamo grandiozinio chorų šou liudininke. Gegužės 9-ąją, Europos dieną, Austrijos sostinėje Vienoje įvyks chorų „Eurovizija“, kurioje pasirodys ir kolektyvas iš chorinio dainavimo tradicijomis garsėjančios Lietuvos. Kuris mūsų šalies choras labiausiai vertas tokios garbės? Tai paaiškės projekte „Lietuvos balsai. Chorų „Eurovizija“, kurį sekmadieniais rodys LRT televizija. Pirmoji laida – jau sausio 19 dieną 18.30 val.

2014-01-1059-ojoje „Eurovizijoje“ dalyvaus mažiausiai 36 šalys

Gegužę Danijos sostinėje vyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvaus mažiausiai 36 šalys, pranešė konkursą organizuojanti Europos transliuotojų sąjunga (European Broadcasting Union, EBU). Savo dalyvavimą patvirtino Albanija, Armėnija, Austrija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Belgija, Danija, Estija, Suomija, Prancūzija, Gruzija, Vokietija, Graikija, Vengrija, Islandija, Airija, Izraelis, Italija, Latvija, Makedonija, Malta, Moldova, Juodkalnija, Nyderlandai, Norvegija, Lenkija, Portugalija, Rumunija, Rusija, San Marinas, Ispanija, Švedija, Šveicarija, Jungtinė Karalystė, Ukraina ir Lietuva.

2014-01-06Nijolė Narmontaitė rašo knygą apie darbo užkulisius

BTV laida „Sekmadienio rytas“ Naujuosius metus pradeda ypatingais patiekalais, kurių pagrindiniai ingredientai meilė ir muzika. Būtent taip savo mylimajam Pauliui Kovui charizmatiškoji aktorė Nijolė Narmontaitė gamina nepaprasto skonio pyragą, kurį jį pati pavadino „pyragu, kurio neįmanoma nenorėti“.

2014-01-06LRT žiūrovai neįgaliems vaikams paaukojo per 110 tūkstančių litų

Per LRT televiziją tiesiogiai transliuoto jau penktąjį kartą vykusio koncerto-telemaratono „Ištiesk gerumui ranką“ metu surinkta per 110 tūkst. litų, kuriuos paaukojo trumpaisiais telefonais skambinę televizijos žiūrovai. Surinktos lėšos bus skiriamos silpniausiems visuomenės nariams – negalios paliestiems vaikams ir jų šeimoms.

2014-01-05„Lietuvos balso“ nugalėtojas Paulius Bagdanavičius savo ateitį mato užsienyje

Jis jaunas, žavus, o jo balsas sukėlė tikrą audrą. Beveik 79 % žiūrovų balsų pelnęs dvidešimt penkerių iš Marijampolės kilęs muzikinio LNK projekto „Lietuvos balsas" nugalėtojas Paulius Bagdanavičius įrodė, kad klasikinės muzikos atlikėjai yra ne mažiau mylimi nei populiariosios, o pergalės skonis jam vis dar kelia jaudulį ir net išspaudžia džiaugsmo ašarą.

2014-01-02Arūnas Valinskas su „Taip.Ne“ grįžta į LRT televiziją ir skelbia asistenčių paiešką (1)

Pramogų verslo senbuvis Arūnas Valinskas patvirtino tai, apie ką pusę lūpų jau kalba Lietuvos žiniasklaida – po Naujųjų vieną populiariausių laidų vedėjų Lietuvoje išvysime LRT televizijoje – ten, kur ir pradėjo savo sėkmingą televizinę karjerą – ne tik kaip „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos vedėją. Drauge su A. Valinsku į ekranus sugrįžta ir populiariausias visų laikų TV žaidimas „Taip.Ne“.

2014-01-01„Lietuvos balso“ nugalėtoju tapo Paulius Bagdanavičius

Tiesioginiame LNK eteryje paaiškėjo kokybiškiausio gyvos muzikos projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtojas. Juo tapo dvidešimt penkerių Muzikos akademijos klasikinio vokalo studentas, tenoras Paulius Bagdanavičius.

2013-12-31Po triumfo „Skonyje“ – nuosavas brazilo Renato restoranas

Jau finišavęs didžiausias LNK kulinarinis šou „Skonis“ Lietuvai atnešė naują virtuvės talentą – brazilą Renato Costa Pereirą. Nuoširdus, draugiškas, talentingas – taip jis buvo apibūdinamas kolegų, teisėjų ir priešininkų. Daugeliui Renato pergalė televizijos kulinariniame šou nebuvo staigmena. Už tai brazilas su kaupu atsidėkos lietuviams – jau gegužę Renato planuoja pakviesti į savo restoraną Vilniaus centre.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media