2024 m. gegužes 4 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Lietuvos radijo ir televizijos komisija susitiko su vietinių televizijos programų transliuotojais

2014-06-05
 
 

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, tęsdama aktyvų bendradarbiavimą su jos reguliuojamos rinkos dalyviais, vėl surengė susitikimą su televizijos transliuotojų atstovais. Siekdama vienodo visų TV transliuotojų reguliavimo, šįkart komisija pakvietė vietinių programų transliuotojų atstovus aptarti aktualius rinkos reguliavimo klausimus.

Viena iš pagrindinių susitikimo temų buvo reikalavimų, keliamų reklamos ir rėmimo rodymui, aptarimas. Komisija pastebi, kad transliuotojai ne visada tinkamai pateikia reklamą ar rėmimą, rėmimas painiojamas su reklama ir pan., todėl susitikimo tikslas buvo išsiaiškinti, ar visi transliuotojai vienodai supranta šiuos reikalavimus, juos dar kartą pristatyti bei aptarti praktinį jų taikymą, siekiant užkirsti kelią galimiems įstatymų pažeidimams.

Taip pat buvo aptarti ir reikalavimai televitrinai, prekių rodymui, žinių laidoms bei paliesti kiti aktualūs klausimai, buvo rodomi ir kartu svarstomi tinkami ir netinkami įvairių atvejų rodymo pavyzdžiai, atsakyta į transliuotojams rūpimus klausimus.

Vietiniai transliuotojai turėjo progą iškelti problemas, su kuriomis jie susiduria savo darbe, akcentuota regioninės reklamos rinkos specifika, kalbėta ir apie galimus teisės aktų pakeitimus, susijusius su aiškesniu įvairių reklamos formų traktavimu ir kt.

Apsikeitus nuomonėmis, sutarta tokius abiems pusėms naudingus susitikimus rengti ir ateityje, juose aptariant įvairius probleminius klausimus, dar kartą akcentuota, kad transliuotojai, suabejoję, kaip pateikti vienokią ar kitokią informaciją, visada gali kreiptis konsultacijos į komisijos specialistus.

Visi pritarė nuomonei, kad ne tik nuobaudų taikymas, bet ir diskusija, teisės aktų reikalavimų taikymo aiškinimasis, bendras jų rengimas ir kitoks bendradarbiavimas gali užkirsti kelią įstatymų pažeidimams, padeda sudaryti palankesnes sąlygas verslo vystymui bei kokybiškų paslaugų vartotojams pateikimui.

Kontaktinis asmuo

Vilma Keršienė

Lietuvos radijo ir televizijos komisija

Tel. (8 5) 2330 660

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-06-05 23:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media