2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Lietuvos atstovė 2014-ųjų „Eurovizijoje“ – Vilija Matačiūnaitė

2014-03-02
 
Vilija Matačiūnaitė. Deivaro Kaleininko (LRT) nuotr.

Vilija Matačiūnaitė. Deivaro Kaleininko (LRT) nuotr.

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Lietuvos trispalvę į gražiausių Europos dainų konkursą Danijoje veš Vilija Matačiūnaitė, vėlų šeštadienio vakarą laimėjusi „Eurovizijos" nacionalinę atranką su savo kūrybos daina „Attention". „Eurovizijos" finale ji įveikė bendravardę Viliją Pilibaitytę-Mią ir Vaidą Baumilą.

„Visi buvome stiprūs varžovai, iš tiesų apylygiai, Mia buvo stabili visą konkursą, o aš tik su savo daina „Attention" išsišokdavau. Šiandien man pasisekė", - vos pasibaigus finalui, džiaugėsi V. Matačiūnaitė. Atlikėja neslėpė maniusi, jog atranką laimės Mia: „Mes jau nuomavomės kemperius vykti į Kopenhagą palaikyti Miai."

Viliją Matačiūnaitę geriausiai įvertino ir LRT žiūrovai, ir mišri - tarptautinė ir Lietuvos - komisija. Komisiją šįkart sudarė operos solistė prof. Sigutė Stonytė, muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas, Vokietijoje gyvenantis muzikos prodiuseris Brandonas Stone‘as, švedų kompozitorė ir prodiuserė Liselott Bjork bei Rusijos muzikos kompanijos „Sniegiri" direktorius Valerijus Prosvirovas.

Vakaro metu visi trys atlikėjai pristatė po dainos laimėtojos „Attention" savo versiją. Komisijos balsai pasiskirstė taip: V. Prosvirovas 3 balus skyrė Miai, Vilijai - 2, V. Baumilai - 1; taip pat balus paskirstė ir B. Stone; L. Bjork 3 balus skyrė V. Matačiūnaitei,  2 - Miai,  1 - V. Baumilai; L. Lučiūnas 3 balus skyrė V. Matačiūnaitei, 2 - Miai,  1 - V. Baumilai;  S. Stonytė 3 balus skyrė V. Matačiūnaitei,  2 - Miai, 1 - V. Baumilai. Tad iš komisijos V. Matačiūnaitė gavo daugiausiais balų - 13. Iš žiūrovų V. Matačiūnaitė surinko taip pat daugiausia - per 9000 balsų.

Primename, kad tarptautinis „Eurovizijos" dainų konkursas vyks Danijos sostinėje Kopenhagoje gegužės 6,8 ir 10 dienomis. Jį tiesiogiai transliuos LRT.

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt http://www.lrt.lt/

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-03-02 09:44
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media