2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Naisių lobio savininkas paaiškės kovo 15-ąją

2014-02-25
 
Lobis. LRT nuotrauka

Lobis. LRT nuotrauka

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Naująsias TV serialo „Naisių vasara" serijas žiūrovai seka ne tik dėl netikėtų naujų personažų - grafų apsimetėlių - nuotykių, bet ir dėl to, kad patys įsitraukė į pirmą kartą LRT eteryje organizuotas kuo tikriausias lobio paieškas.

Visi „Naisių vasaros" žiūrovai turėjo lygias galimybes dalyvauti Naisių lobio paieškose - jiems tereikėjo akylai stebėti dešimt serijų ir jose pamatytus atskirus mįslės skiemenis sudėti į vieną raktažodį. Beliko jį užregistruoti ir įsitraukti į žaidimą, kurio didysis prizas - 5 tūkstančiai litų.

Pasak lobio paieškas organizuojančios ir serialą kuriančios prodiuserių kompanijos „Videometra", žaidime užsiregistravo beveik 500 dalyvių. Deja, pagal iš anksto paskelbtas taisykles į superfinalą patenka tik dešimt teisingą atsakymą užregistravusių žaidėjų.

„Gavome tikrai daug teisingų atsakymų. Buvo ir visai jaunų, ir solidaus amžiaus dalyvių, pasitaikė ir emigravusių tautiečių, kurie serialą stebi iš Anglijos ar Airijos. Tačiau burtų keliu, kaip ir skelbė taisyklės, atrinkome tik dešimt laimingųjų", - kalbėjo Naisių lobio paieškų organizatoriai.

Lobio paieškų superfinalas įvyks kovo 15-ąją Naisiuose. Pasak organizatorių, paieškų dalyviams parengtos užduotys iš jų pareikalaus budrumo ir sumanumo.

Kuriant užduotis aktyviai dalyvauja serialo mecenatas bei scenarijaus bendraautorius Ramūnas Karbauskis. Lobio paieškų Naisiuose superfinalui jis jau parengė įspūdingą scenarijų.

„Kadangi žaidimo dalyvių amžius bus skirtingas, estafečių tikėtis nesiūlau, tačiau galvą pasukti teks visiems. Išduosiu, jog dalyvių laukia išskirtinė ekskursija po Naisius, pasufleruosianti daugybę atsakymų žaidimo metu. Tikiuosi, jog lobį, kaip ir priklauso, suras labiausiai to nusipelnęs dalyvis", - kalbėjo R. Karbauskis.

Kovo 15 dieną rengiamas Naisių lobio paieškų superfinalas sutampa su dar viena švente: tądien miestelio Kultūros rūmuose bus įteiktos penkios premijos už geriausias 2013 m. vaikiškas knygas. Šį apdovanojimą inicijuoja fondas „Švieskime vaikus", kurio steigėjai - Ramūnas Karbauskis, Andrius Mamontovas, Lietuvos rašytojų sąjunga bei Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos Lietuvos skyrius. Šventės dalyvius sveikins „Naisių vasaros teatro" koncertas „Beprotiškai fantastiškos maestro Vytauto Kernagio dainos" bei Žemaitukų žirgyno žirgų pasirodymas. Šventėje kviečiami dalyvauti visi norintys.

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-25 14:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media