2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: Savaitgalį LRT plušės Vilniaus knygų mugėje

2014-02-18
 
 

Virginija Bunevičiūtė

Atstovė ryšiams su visuomene

 

Jau šį ketvirtadienį duris lankytojams atvers vienas svarbiausių metų kultūrinių renginių - 15-oji tarptautinė Vilniaus knygų mugė, kurioje, kaip jau daugelį metų įprasta, dirbs LRT. Vyks daugybė tiesioginių radijo ir televizijos transliacijų, bus daromi laidų įrašai, vyks susitikimai su skaitytojais. Daugelį diskusijų knygų mugėje įsikūrusioje LRT studijoje ves LRT laidų vedėjai.

„Apsilankius mugėje galima ne tik įsigyti knygų ar pabendrauti su mėgiamais autoriais, bet ir iš arti pamatyti televizijos ir radijo virtuvę. Visi, apsilankę LRT studijoje, galės pamatyti, kaip kuriama, transliuojama ar įrašoma televizijos ar radijo laida. Galų gale, prieiti ir susipažinti su mūsų vedėjais, kūrybine grupe. O mums tai - puiki galimybė tapti vieno gražiausių, populiariausių Lietuvos kultūrinių renginių dalimi", - sako LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

Laidos „Labas rytas, Lietuva" vedėjas Ignas Krupavičius pasirengęs atrakinti skaitytojams „Vaikų kambarį" - taip vadinasi naujausia poetės Violetos Palčinskaitės ir dailininkės Sigutės Ach knyga, kurią mugės lankytojams padės pristatyti Ignas. „Džiaugiuosi, kad išaušo ta diena, kai galiu akis į akį pasisemti įkvėpimo iš savo mėgiamos poetės, su kurios eilėraščiais užaugau, o dabar naujus galėsiu perskaityti ir vasario 14-ąją dvejų sulaukusiam sūnui Bartui, - pasakoja I. Krupavičius. -

Pasak LRT televizijos laidų vedėjo, pernai knygų mugėje pristatęs kolegos Andriaus Tapino nuotykių romaną „Vilko valanda", šiemet jis nusprendė apsilankyti vaikiškų pasakų pasaulyje: „Šiuo metu kaip tik semiuosi idėjų, kaip įrengti savo vaiko kambarį, kuris dar visiškai baltas. O kas gali suteikti jam daugiau spalvų, negu jaukus V. Palčinskaitės ir S. Ach „Vaikų kambarys"?

Tuo tarpu Andrius Tapinas šiemet LRT studijoje pristatys net tris knygas: LRT grando Algimanto Čekuolio naujausią kūrinį „Generolo Sena Karvė istorija" bei Aušros Maldeikienės „Melo ekonomiką", Andriaus Užkalnio „Evangeliją pagal Užkalnį".

LRT studijoje Loreta Sungailienė ves susitikimą su suomių vaikų rašytoju Timo Parvela, Palmira Galkontaitė kartu su rašytoju Kaziu Saja pristatys naujausią jo knygą paaugliams. Audrius Matonis kalbins romano „Silva rerum" trečiąją dalį išleidusią rašytoją Kristiną Sabaliauskaitę, moderuos susitikimą su kitu žinomu Matonių dinastijos atstovu - karybos ekspertu Aleksandru Matoniu, pristatančiu knygą apie Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgas.

Kultūros laidų vedėja Jolanta Kryževičienė vadovaus diskusijai apie garsųjį iš Vilniaus kilusį prancūzų rašytoją Romainą Gary, kurio 100-osios gimimo metines minime šiemet. Raminta Jonykaitė ves diskusiją apie lietuvišką popkultūrą, kurios metu bus pristatyta sociologo Artūro Tereškino knyga.

Tiesiogiai iš „Litexpo" parodų centre įsikūrusios LRT studijos bus transliuojama LRT radijo laida „Aktualijų studija". Ketvirtadienį po 11 val. žinių ją ves Virginijus Savukynas, penktadienį - Jūratė Katinaitė. Taip pat iš knygų mugės tiesiogiai transliuos „Lietuvos diena" (ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį 14 val., ved. Madona Lučkaitė), „Mes, moterys" (penktadienį 15 val., ved. Giedrė Čiužaitė).

Pajusti Knygų mugės pulsą į Vilnių atvykti negalintiems knygų mėgėjams padės visos informacinės LRT laidos nuo ryto iki vakaro visą savaitgalį.

Jei negalite apsilankyti Vilniaus knygų mugėje, įsijunkite LRT!

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-18 09:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media