2024 m. balandžio 29 d., Pirmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Televizija

*print*

Archyvas :: „Stiliuje“ – įtakinga emigrantė, Milano mados tinklaraštininkė Olga Rink

2014-02-28
 
Olga Rink. LRT nuotrauka

Olga Rink. LRT nuotrauka

 

 

Virginija Bunevičiūtė

LRT atstovė ryšiams su visuomene

 

Prieš gerą dešimtmetį iš Lietuvos išvykusi Olga Rink - viena iš garsiausių Milano mados pasaulio tinklaraštininkių. Šiandien per šešiasdešimt perkopusi moteris iš Lietuvis išvyko jau sulaukusi pusės amžiaus.

„Manai, buvo lengva palikti šalį, kurią laikiau savo namais? - LRT laidos „Stilius" vedėjos Violetos Baublienės su ašaromis klausia  buvęs modelis ir mados kūrėja, vos prieš dešimtmetį buvusi žinoma Lietuvoje. - Taip susiklostė - kai mirė mano vyras, man iš po kojų išslydo žemė. Nebuvo iš ko gyventi..."

Šiandien Olga Rink pagrindinėmis Milano gatvėmis žingsniuoja tarsi didžiausia įžymybė, akylai stebima aplinkinių. Regis, savo išvaizdai ji skiria itin daug dėmesio:  norint išsiskirti iš minios italų mados Mekoje reikia ne tik lėšų, bet ir išmonės. Tačiau Olga juokiasi ir prisipažįsta, jog net stileivas galima apmauti: „Visi mano drabužiai - vintažiniai, dar atsivežti iš Lietuvos, nieko neperku, nes tam neturiu pinigų. Kai ką dėvėti man jau duoda dizaineriai, kad su jų apdarais pasirodyčiau viešumoje, kai fotografuojama", - „Stiliui" dėsto Olga, išsiskirianti įmantriais galvos apdangalais ir ryškiu stiliumi.

Keistumai Olgai tinka, bet vos užsukusi už pagrindinės Milano gatvės kampo, eidama metro stotelės link, ji nusiima prašmatnius aksesuarus, tamsius akinius ir tampa dar viena eiline gyvenimo išvarginta moterimi. Ten, kur įsikūrusi Olga, gali nutikti visko, ir erzinti aplinkinių ji nedrįsta...

„Pradėti nuo nulio buvo labai sunku, bet visą gyvenimą norėjau gyventi Italijoje. Svajonė išsipildė, kai dukra sumanė studijuoti dizainą Milane, taip ir pasiryžome kelti sparnus. O kadangi mūsų šeima - nevisavertė, be maitintojo, Italija mums labai padėjo", - gyvenimo pradžią svetimame krašte prisimena Olga. Tačiau ji  neslepia, jog buvo dienų, kai valgyti tekdavo užsukti į bažnyčią. „Italai turi tokią tradiciją, kad bažnyčiose gali gauti ne tik dvasinį prieglobstį, bet ir sulaukti maisto, žmonės labai padeda, tik kiek tai man kainavo... - tamsų laikotarpį prisimena mados rašytoja. - 80 procentų mados žmonių Milane gyvena neįsivaizduojamai sunkiai, džiaugiuosi, kad tik atvykusi nepasidaviau iliuzijai griebtis kūrybos. Teko verstis visaip, bet išsilaikyti ir nepalūžti buvo svarbiausia."

Kokia fėja Olgai lėmė šiandieninį pripažinimą, kaip ji sugebėjo sukurti stilingą svetainę „Haute pepper", kurią kasdien aplanko tūkstančiai mados gerbėjų visame pasaulyje, o mados savaičių metu pasilabinti su šia moterimi geidžia net garsiausi dizaineriai?

Atviras pokalbis apie sėkmę, kelią į ją ir mados pasaulio užkulisius - jau šį sekmadienį „Stiliuje" 17.35 val. per LRT televiziją.

 

Kontaktams:

S. Konarskio g. 49,

LT-03123 Vilnius

Tel. +3705 236 3240

Mob. +370 686 91963

Faks. +370 5 2363208

lrt@lrt.lt www.lrt.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-28 11:23
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media