2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Užsienio naujienos

*print*

Archyvas :: Filmo „Išgyventi vasarą“ peržiūra pažymėta naujos kino partnerystės Romoje pradžia

2020-08-06
 
Italijos sostinėje Romoje kino teatro „Casa del Cinema" sode gausiai susirinkusiems italų žiūrovams buvo parodytas lietuvių režisierės Marijos Kavtaradzės debiutinis ilgametražis vaidybinis filmas „Išgyventi vasarą". 
Lietuviško kino vakaras yra įvadinis renginys prieš kitais metais rengiamas pirmąsias Lietuvos kino dienas Italijoje, kuriose planuojama pristatyti žymiausių lietuvių kino klasikos kūrinius ir šiuolaikinius Lietuvos kino kūrėjus. Projektas turėjo įvykti šį rudenį, tačiau dėl pandemijos buvo nuspręsta jį perkelti į kitus metus.
Itališkoji filmo „Išgyventi vasarą" premjera surengta atviroje lauko kino erdvėje „Arena all'aperto Ettore Scola". Tai buvo vienas pirmųjų šio po pandemijos ką tik duris atvėrusio kino teatro renginių. Žiūrovus sveikino „Casa del Cinema" vadovas Giorgio Gosetti ir Lietuvos ambasadorius Italijoje Ričardas Šlepavičius, filmą pristatė italų žurnalistas, kino kritikas Boris Sollazzo. Lietuvos kultūros atašė Italijoje Laura Gabrielaitytė-Kazulėnienė vakaro svečius supažindino su būsimomis Lietuvos kino dienų Italijoje gairėmis.
„Lietuvos kinas, ar bent jau jo naujosios kartos, pasižymi ryškiu bruožu, kuris išskiria iš kitų Baltijos šalių ir apskritai Šiaurės Europos kino: ironiškas, intymus, išskirtinai poetiškas, natūraliai apgalvotas. Marijos Kavtaradzės „Išgyventi vasarą" yra tarsi šio lengvumo manifestas. Pažinti šį filmą, kaip ir daugelį kitų nepaprastai populiarėjančios kinematografijos darbų, yra lyg mėgautis gaiviu pasivaikščiojimu gamtos ir asmenybių grožio apsuptyje. Žiūrint šį filmą atrodo, kad šis vaizdinys yra tikrovė: geras kinas daro gera", - sakė Giorgio Gosetti.
2019 metais kino teatrus pasiekęs Marijos Kavtaradzės debiutas „Išgyventi vasarą" buvo pripažintas geriausiu Baltijos šalių filmu ir sulaukė didžiulio susidomėjimo tarptautiniuose kino festivaliuose.
Lietuviško kino pristatymą Romoje organizuoja Lietuvos kino centras bendradarbiaudamas su Lietuvos Respublikos ambasada Italijoje ir Lietuvos kultūros institutu.
Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-08-06 12:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media