2024 m. balandžio 28 d., Sekmadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų kūryba

*print*

Archyvas :: Alfonsas Čepauskas: tikrovės ir fantazijos deriniai

2015-06-05
 
 

M.Kuckaitė

Alfonso Čepausko fotokoliažų paroda „Kelionių miražai", pabuvojusi Tauragėje, Skaudvilėje ir Vilniuje -Technikos muziejuje, Keliautojų klube  ir Gariūnų verslo parke iškeliavo į Šiaulius Čia birželio 9 dieną 16 val. bus atidaryta Šiaulių miesto. Savivaldybės viešosios bibliotekos Bibliografijos ir informacijos skyriuje (Aido g. 27). Paroda veiks iki liepos mėnesio pradžios.

Dailininkas, žurnalistas, keliautojas A. Čepauskas žinomas ekslibrisų, lakštinės grafikos, skulptūros ir kitokio meno kūrėjas. Sukosi jo JAWOS ratai po Kaukazą, Vidurinę Aziją, Tolimuosius rytus ir kitus regionus. Archyvinės nuotraukos skaidrės ir pagimdė šią fotokoliažų parodą, kuri yra naujas dailininko kūrybos štrichas. Fotokoliažas dar vadinamas fotomontažu yra technikos būdas, kai iš kelių nuotraukų yra sukuriamas, sukomponuojamas, sudėliojamas naujas ir kitoks paveikslas. Tai jau ne nuotrauka, o paveikslas, kuriame veikėjai, objektai įgauna kitas prasmes, pasirodo kitokiose situacijose, kartais visai neįtikėtinose, kur išnyksta riba tarp sapno ir tikrovės. „Nuotraukos man yra tartum pirminiai objektai, kuriuos aš gali įvairiai veikti, formuoti siekdamas sukurti sumanytą siužetą" - sako dailininkas

Dailininko išmonės ir fantazijos dėka galima nukeliauti, pamatyti vaizdus ar objektus, kurie buvo nuošaly, toli, pasislėpę, nematomi, žinomi iš nuogirdų ar legendų. Ir visą tai susieta su konkrečiais įvykiais, asmenimis. Tai tam tikra siurrealistinio vaizdavimo eiga.

  Paveiksluose padangėje plaukiojančios žuvys, iškilę virš horizonto ropliai, gyvūnai, virpantys minaretų bokštai, erdvėje sklandantys šventi paveikslai ir žmonės, nusidriekusios padangėje piligrimų eilės ir slapta stebintys keliautoją didžiuliai sparnuočiai, žolėdžiai bei plėšrūs gyvūnai.sukelia netikėtas emocijas, apie mus supančią aplinką, joje slypinčius nuotykius, pasaulio įvairovę ir gyvenimo prasmę.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2015-06-05 09:36
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Albertas

2015-06-05 11:30

Puiku. Sveikinu, Alfonsai.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media