2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žurnalistų namuose

*print*

Archyvas

 

2021-05-27Žurnalistų namuose - LŽS Senjorų klubo Tarybos išplėstinis posėdis (3)

Gegužės 26 dieną Žurnalistų namuose įvyko LŽS Senjorų klubo Tarybos išplėstinis posėdis. Posėdžiui pirmininkavo Ipolitas Skridla, posėdžio sekretorius - Alfonsas Kairys. Dalyvavo visi 9 klubo Tarybos nariai: Gerda Gudjurgienė, Alfonsas Kairys, Gediminas Končius, Algirdas Matulevičius, Loreta Nikolenkienė, Ipolitas Skridla, Albertas Vaidila, Vytautas Petras Vaitkus, Vytautas Žeimantas. Susirinkime dalyvavo ir kalbą pasakė LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius.

2021-04-29Žurnalistų namuose - tapybos paroda „AŠ IR PASAULIS“, skirta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai (2)

Siekiant prasmingai paminėti Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Lietuvos žurnalistų sąjunga rengia žurnalistų meninių darbų parodą „Aš ir pasaulis“. Ji vyks Žurnalistų namuose nuo gegužės 6 dienos iki birželio 6 dienos. Apie oficialų parodos atidarymo laiką bus pranešta papildomai.

2021-02-02Žurnalistų namai – karantino sąlygomis

Kol nesibaigs karantinas Žurnalistų namai (Jogailos g.11, Vilnius) bus atviri tik trečiadieniais, nuo 10.00 val. iki 16.00 val. LŽS ir NŽKA nario mokesčio mokėjimo, LŽS pažymėjimo išdavimo ar keitimo bei kitais darbiniais klausimais interesantai bus priimti tik iš anksto užsiregistravusius telefonais (85)2122805 arba 861263717 ir susitarus dėl laiko. Interesantai bus aptarnaujami, jeigu dėvės apsauginę kaukę, neturės peršalimo simptomų bei laikysis socialiai saugios distancijos biure.

2020-12-18Virtuali Alfonso Čepausko paroda "Neįrėmintas palikimas" (2)

Mieli kolegos, Kviečiame Diskusijų dalyje pažiūrėti pokalbį su autoriumi ir keletą vaizdų iš jo NEĮRĖMINTI PALIKIMO parodos. Spausti šią nuorodą https://fb.me/e/cDEcAb96D Virtualus parodos atidarymas vyksta rubrikoje Diskusija. Ten rasite video su autoriumi ir keletą nuotraukų iš jo leidinio. Parodos rengėjai – Dainius Radzevičius ir Žurnalistų namai.

2020-10-29NŽKA metinė ataskaitinė konferencija įvyks lapkričio 27 dieną

NŽKA valdybos posėdžio, vykusio š. m. spalio 27 d., nutarimu š. m. lapkričio 27 d., 11 val., Žurnalistų namuose, vyks metinė ataskaitinė NŽKA konferencija. Bus tvirtinamos NŽKA veiklos ir finansinės ataskaitos. Jeigu dėl karantino negalėtume susirinkti į konferenciją fiziškai, tada bendrautume nuotoliniu būdu. Kas norite dalyvauti konferencijoje, užsiregistruokite atsiųsdami į šį el. paštą (info@lzs.lt) savo vardą ir pavardę iki lapkričio 4 d., 24. 00 val.

2020-10-22Žurnalistų namuose pagerbtos kolegės Gerda Gudjurgienė ir Teresė Kezienė (1)

Praėjusį trečiadienį Žurnalistų namuose įvyko išplėstinis LŽS Senjorų klubo Tarybos posėdis. Jame be aštuonių Tarybos narių, dalyvavo LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius, jo pavaduotojas Vytautas Kvietkauskas, rašytojas Jeronimas Laucius, kiti kolegos. Posėdį vedė klubo pirmininkas Ipolitas Skridla.

2020-10-05Filomena Linčiūtė –Vaitiekūnienė: Su bloknotu po savus ir svečius kraštus...

2020 m. spalio 8 d. 17 valandą Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius) atidaroma Filomenos Linčiūtės –Vaitiekūnienės unikali trijų dalių dailės darbų paroda. Eksponuojami darbai iš serijų „Kitokia Indija“, „Maroko mozaika“ ir „Persijos atšvaitai“. Kviečiame. "Šį kartą likimas dovanojo man pabuvimą Indijoj, ir ne šiaip sau, o plenerą. Turėjau nuostabias sąlygas stebėti, džiaugtis, tapyti ir draugauti, - sako Filomena Linčiūtė –Vaitiekūnienė. - O kas gi labiausiai įsiminė? Būta aplink daug daug gražių ir džiaugsmingų dalykų - saulė, paukščių čiulbesys, džiunglių grožis, šventyklos, išlikusios senosios Assamo gentys su savo etnosu ir dar daug daug visko... Tai veikia. Kyla noras klot ant drobės savo jausmus ir potyrius, fiksuot aplinkos grožį ir geruosius žmones. Taip ir gimė ciklas „Kitokia Indija“, tikrai kitokia, nei mačiau ją prieš dvidešimt metų - greit bėga laikas..."

2020-07-03Žurnalistų namuose – dailininkės Ievos Bunokaitės paroda “Gyvenimo spalvos” (2)

2020 metų liepos 14 dieną Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, 3 aukštas) įvyko dailininkės Ievos Bunokaitės parodos “Gyvenimo spalvos” atidarymas. Buvo demonstruojami ir naujausi I. Bunokaitės animaciniai filmai. Paroda veiks iki spalio 1 dienos. Kviečiame!

2020-04-27Žurnalistų namai atnaujina veiklą: ribotas lankytojų kiekis ir nuotoliniai mokymai

Nuo balandžio 27 dienos, laikantis valstybinių institucijų rekomendacijų, Žurnalistų namai dalinai atnaujina savo veiklą. Tačiau, turint omeny, kad visuotinas karantinas neatšauktas, dus dirbama atsižvelgiant į Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos atnaujintas rekomendacijas, kaip organizuoti darbą įstaigose, įmonėse, organizacijose.

2020-02-22Žurnalistų namuose - ekspedicijos “Vienybės kelias‘19” paroda (2)

2020 m. vasario 20 dieną į Žurnalistų namus Vilniuje, (Jogailos g. 11, 3 aukštas) atkeliavo "Vienybės kelias'19" ekspedicijos akimirkų fotografijų paroda, jos autorius Leonardas Skirpstas.

2020-01-20Žurnalistų namuose - kolegės Vidos Girininkienės istorinių veikėjų ir objektų aktualizavimas

Žurnalistų namuose LŽS Vilniaus skyriaus aktyvas susitiko su skyriaus nare istorike ir žurnaliste Vida Girininkiene pasvarstyti, kaip aktualizuotini istorijos tyrinėjimai žiniasklaidoje, ką sėkmingai daro kolegė Vida. Vida, ne vienerius metus turėjusi savo skiltis „Literatūroje ir mene“ ir „Lietuvos ryte“ bei mėgstanti lankytis įvairių šalių archyvuose, pasakojo, kaip į juos patenka, kaip spontaniškai vysto savo veiklos planus.

2020-01-13Žurnalistų namuose - įdomi Reginos Jakučiūnaitės Kubertavičienės fotoparoda „Kalnų spalvos“ (1)

Vilniuje, Žurnalistų namuose pradėjo veikti įdomi kolegės Reginos Jakučiūnaitės Kubertavičienės fotoparoda „Kalnų spalvos“. Ta proga ją šnekina www.lzs.lt redaktorius Vytautas Žeimantas.

2020-01-13Žurnalistų namuose - Žurnalistų teisių gynimo ir stebėsenos komiteto posėdis

Posėdžiui temų yra tikrai daug – nuo akreditavimo tvarkų ir taisyklių, VRK bei Registrų centro duomenų iki naujų įstatymų projektų aptarimo bei konkrečių situacijų redakcijose. Žurnalistų teisių pažeidimų atvejai jau fiksuojami ir todėl komiteto nariai kviečiami į posėdį Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, III aukštas) š. m. sausio 14 dieną 10 valandą.

2019-12-17LŽS Senjorų klube - D. Radzevičiaus žiniasklaidos apžvalga ir A. Vaidilos parodos atidarymas

LŽS Senjorų klubo narių tradicinis kiekvieno mėnesio pirmojo trečiadienio susirinkimas šį kartą vyko Žurnalistų namuose, kurių salė vos talpino susirinkusius kolegas.

2019-11-27Žurnalistų namuose - kolegos Alberto Vaidilos paroda ,,Rudens vainikas“. Kviečiame apsilankyti

Vilniaus žurnalistų namuose (Jogailos 11, III a.) jau veikia Alberto Vaidilos tapybos ir grafikos darbų paroda ,,Rudens vainikas“. Oficialus jos atidarymas įvyks gruodžio 4 d. 12 val.

2019-10-26Žurnalistų namuose pristatyta kolegos Algimanto Valentino Indriūno knyga “Iki globalinės katastrofos liko tik 12 metų”

Žurnalistų namuose spalio 25 dieną visuomenei buvo pristatyta LŽS Senjorų klubo nario, daktaro Algimanto Valentino Indriūno knyga "Iki globalinės katastrofos liko tik 12 metų". Vakarą surengė LŽS Senjorų klubas.

2019-10-19Žurnalistų namuose – daktaro Algimanto Valentino Indriūno knygos “Iki globalinės katastrofos liko tik 12 metų” pristatymas

Žurnalistų namuose (Jogailos g. 11, Vilnius, 3 aukštas) spalio 25 d., penktadienį, 15 val. bus pristatyta daktaro Algimanto Valentino Indriūno knyga “Iki globalinės katastrofos liko tik 12 metų”. Kviečiame kolegas ir besidominčius mūsų Žemės ateitimi.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media