2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Naujos knygos, leidiniai

*print*

Archyvas

 

2014-11-17Jurgitos Jasponytės pirmos eilėraščių knygos „Šaltupė“ pristatymas

Lapkričio 20 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks renginys iš ciklo „Salvete, juvenes“. Jurgitos Jasponytės pirmos eilėraščių knygos „Šaltupė“ pristatymas. Programoje dalyvauja Jurgita Jasponytė, knygos redaktorius, poetas Aidas Marčėnas, poetas Donatas Petrošius. Koncertuos grupė „Raguvos“.

2014-11-03Karo aviacijos švenčių apybraižų knygos „Kilkime“ sutiktuvės Vilniaus įgulos karininkų ramovėje

Lapkričio 5 d. 17.30 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje (Pamėnkalnio g. 13) knygos „Kilkime“ autorius Gintautas Deksnys ir žurnalo „Aviacijos pasaulis“ redakcija besidominčius aviacijos istorija kviečia į knygos sutiktuves.

2014-11-02„Lietuvos architektūros paveldotvarka: netektys ir atradimai“.

Ketvirtadienį Kaune bus pristatyta menotyrininkės, Vytauto Didžiojo universiteto dėstytojos dr. Jolitos Butkevičienės monografija „Lietuvos architektūros paveldotvarka: netektys ir atradimai“. Monografijos pristatymas vyks lapkričio 6 d., ketvirtadienį, 19 val., Kauno įgulos karininkų ramovėje (A. Mickevičiaus g. 19).

2014-10-28A. Tapinas ir A. Valinskas savo TV žaidimą "Auksinis protas" perkėlė į knygą

Populiaraus TV žaidimo “Auksinis protas" vedėjai Andrius Tapinas ir Arūnas Valinskas nusprendė pritaikyti savo žaidimą naujam formatui - knygai. Knyga “Auksinis protas" skirta akiračio praplėtimui, smagiam vakarėliui su draugais bei norintiems patekti į to paties pavadinimo TV žaidimo filmavimą. Šią savaitę visi norintys galės ne tik susipažinti su leidyklos “Alma litera" išleista knyga, bet ir susitikti su knygos kūrėjais jos pristatyme bei sudalyvauti vienu metu trijuose miestuose organizuojamame žaidime “Auksinis protas".

2014-10-19Briuselyje – susitikimas su prof. Egidijumi Aleksandravičiumi

Briuselyje, Lietuvos Nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, istorikas prof. Egidijus Aleksandravičius pristatė savo naujausią knygą „Karklo diegas. Lietuvių Pasaulio istorija“ bei bendravo su gausiai susirinkusiais renginio svečiais.

2014-10-13Jubiliejinės almanacho "Baltija" sutiktuvės

Spalio 20 d. (pirmadienį) 17 val. Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos kavinėje „Pauzė“ vyks almanacho „Baltija“ sutiktuvės. Dalyvaus: sudarytojai, autoriai, leidėjai.

2014-10-07Išleistas lankstinukas "Europa 2020"

Išleistas lankstinukas “Europa 2020", informuoja Lietuvos statistikos departamentas. Lankstinuke pateikiama informacija apie Strategijoje “Europa 2020" numatytų tikslų įgyvendinimo statistinius rodiklius ir apie esamą situaciją Europos Sąjungos šalyse.

2014-10-07Karo aviacijos švenčių apybraižų knygos „Kilkime“ sutiktuvės Istorinėje Prezidentūroje

Spalio 9 d. 17 val. Istorinėje Prezidentūroje (Kaune) knygos „Kilkime“ autorius Gintautas Deksnys ir žurnalo „Aviacijos pasaulis“ redakcija besidominčius aviacijos istorija kviečia į knygos sutiktuves.

2014-10-05Sigitos Maslauskaitės knygos „Šv. Kazimiero atvaizdo istorija XVI-XVII a.“ vertimo į lenkų kalbą pristatymas

Spalio 7 d., 17 val., Lenkijos institutas (Didžioji g. 23, Vilnius) įvyks dr. Sigitos Maslauskaitės knygos „Šv. Kazimiero atvaizdo istorija XVI-XVII a.“ vertimo į lenkų kalbą pristatymas.

2014-10-03Aivaro Veiknio autorinis kūrybos vakaras su nauja eilėraščių knyga „Paukštuko liudijimai“

Spalio 13 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Aivaro Veiknio autorinis kūrybos vakaras su nauja eilėraščių knyga „Paukštuko liudijimai“. Renginys, iš ciklo „Salvete, juvenes“. Dalyvauja autorius Aivaras Veiknys, poetai Aidas Marčėnas, Mindaugas Nastaravičius, dainų autorė ir atlikėja Violeta Bučiūtė. Nuo spalio 6 d. Rašytojų klube veiks dailininkės, poetės Ievos Gudmonaitės tapybos paroda.

2014-10-03Vido Morkūno autorinis kūrybos vakaras su nauja apsakymų knyga „Reportažas iš kiaušinio“

Spalio 7 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Vido Morkūno autorinis kūrybos vakaras su nauja apsakymų knyga „Reportažas iš kiaušinio“. Renginyje dalyvauja rašytojai Vidas Morkūnas ir Danielius Mušinskas, literatūros kritikė, knygos redaktorė Janina Riškutė, aktorius Povilas Budrys. Renginio vedėjas – literatūros kritikas Virginijus Gasiliūnas.

2014-09-26Kviečiame į diskusiją apie U. Sinclairio romaną „DŽIUNGLĖS“

Šį šeštadienį, rugsėjo 27 d. 15 val. Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyks amerikiečių rašytojo Uptono Sinclairio romano „Džiunglės“ (Vilnius: Aukso žuvys, 2012) pristatymas ir diskusija. Su romano skaitytojais diskutuos šiuo metu Lietuvoje viešintis Ilinojaus universiteto Čikagoje profesorius dr. Giedrius Subačius. Apsilankiusieji diskusijoje taip pat galės apžiūrėti vienos dienos knygų parodą, kurią sudaro visi iki šiol išleisti romano „Džiunglės“ lietuviški leidimai.

2014-09-22Jeronimas Laucius: “Jei Tau pasaulis šaltas – sušildyk jį” (7)

Jei Tau pasaulis šaltas – sušildyk jį. Šie iš kažkur pasiekę žodžiai mane, kaip žmogų, rašytoją, kaip pozityvistą, prieš porą metų ir paskatino atrasti kelią į Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą, visuomenėje žinomu Vasaros 5 vardu, kur aš buvau suprastas ir priimtas žinomo gydytojo psichoterapeuto, kelių knygų autoriaus Aleksandro Alekseičiko. Man buvo sudaryta galimybė dalyvauti jo gydymo darbuose, vedamuose grupiniuose užsiėmimuose, seminaruose. Aš galėjau (ir galiu) ne tik aktyviai dalyvauti, bet ir bendrauti, kalbėtis su besigydančiaisiais, kaupti medžiagą knygoms, kurios galėtų visiems skaitytojams padėti geriau pažinti tuos kelius, ilgainiui nuvedančius link depresijos, geriau suprasti savo paties dvasinę būseną, atidžiau elgtis su pačiomis didžiausiomis gamtos, Kūrėjo mums duotomis dovanomis – savo dvasia, siela, jausmais, mintimis.

2014-09-18„Žaliasis slėpinys“ – širdimi parašyta knyga apie miškus

Artėjančios Miškininkų dienos proga Ukmergės miškų urėdijoje buvo pristatyta ką tik išleista knyga „Žaliasis slėpinys“, nuotraukomis ir meniniais tekstais pasakojanti apie šios urėdijos prižiūrimą neįkainojamą turtą – slėpiningus miškus, nusidriekusius nuo Vilniaus paribio Kernavės link, palei Nerį, Šventosios slėniais ligi pat Lėno. Jos autoriai – žinomas gamtos fotografas Jonas Danauskas ir jau kelis dešimtmečius su miškininkais draugaujanti žurnalistė Aldona Kvedarienė.

2014-09-18Vytauto Stankaus autorinis kūrybos vakaras su nauja eilėraščių knyga „Iš veidrodžio, už“

Rugsėjo 26 d. 17.30 val. Rašytojų klube /K. Sirvydo g. 6, Vilnius/ įvyks Vytauto Stankaus autorinis kūrybos vakaras su nauja eilėraščių knyga „Iš veidrodžio, už“. Renginys iš ciklo „Salvete, juvenes“. Vakare dalyvauja knygos autorius Vytautas Stankus, Domantas Razauskas, Paulius Rūkas, Simas Butavičius.

2014-09-15LMA Vrublevskių bibliotekoje pristatoma knyga apie Paulavos respubliką

Per 1794 metų sukilimą uniformuota, šautuvais ir patrankomis ginkluota Paulavos valstiečių milicija didvyriškai pasipriešino Rusijos agresoriams. Apie visa tai pasakojama pirmąkart lietuvių kalba išleistoje knygoje POVILAS KSAVEĘRAS BŽOSTOVSKIS. PAULAVOS RESPUBLIKA. Knygos sudarytoja Aurelija Arlauskienė, straipsnių autorės A.Arlauskienė, Lucija Jurgelevič, Ramunė Šmigelskytė-Stukienė. LMA Vrublevskių biblioteka ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Pokalbių klubas kviečia rugsėjo 25 d. 17.30 val. į susitikimą su žurnaliste Aurelija Arlauskiene ir istorike, humanitarinių mokslų daktare Ramune Šmigelskyte-Stukiene. Renginyje dalyvaus Šalčininkų Jono Sniadeckio gimnazijos moksleiviai, Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos auklėtiniai. Renginio metu muzikos kūrinius atliks Vilniaus Algirdo muzikos mokyklos auklėtiniai.

2014-09-15Lietuvos pašto istorija – naujuose Lietuvos nacionalinio muziejaus leidiniuose

Rugsėjo 18 d. 16 val. Lietuvos nacionaliniame muziejuje (Arsenalo g. 1) bus pristatyti nauji muziejaus leidiniai „Paštas Lietuvoje iki 1918 metų: siuntos, antspaudai, žymos“ ir „Paštas Lietuvoje 1918–1940 metais: valstybės pašto kūrimas ir veikla, ženklų leidyba“. Knygų autoriai – kolekcininkas Vygintas Bubnys ir Lietuvos nacionalinio muziejaus muziejininkė Julija Normantienė.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media