2024 m. balandžio 26 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-10-23Konstituciją atsiverčia vis daugiau pataisos įstaigose esančių piliečių

Jau antrą kartą Konstitucijos egzaminas bus rengiamas pataisos įstaigose. Šiemet kartu su visais gyventojais pasitikrinti Konstitucijos žinias ketina apie 300 nuteistųjų ir pusšimtis čia dirbančių pareigūnų. 2008 metais Konstitucijos egzaminą pataisos įstaigose laikė 223 nuteistieji ir 51 pareigūnas.

2009-10-23Konstitucijos egzamino startas- mokyklose

Konstitucijos egzamino startas duotas. Šiandien žinias apie svarbiausią valstybės dokumentą - Lietuvos Respublikos Konstituciją - pasitikrins beveik penkiasdešimt tūkstančių šalies moksleivių. Konstitucijos dienos šventė mokyklose - tradicija, kurią noriai ir aktyviai tęsia daugiau nei 400 šalies švietimo įstaigų.

2009-10-22Seimo Pirmininkė I.Degutienė paragino Seimo narius dalyvauti Konstitucijos egzamine

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Irena Degutienė paragino Seimo narius dalyvauti šį šeštadienį rengiamame Konstitucijos egzamine. Parlamento vadovė priminė, kad šį sekmadienį minėsime Konstitucijos dieną.

2009-10-22Konstitucijos dienos išvakarėse – Konstitucijos egzaminas moksleiviams ir suaugusiems

Jau šį savaitgalį Lietuvoje prasideda pilietinio ir teisinio švietimo projektas “Konstitucijos egzaminas 2009”. Trečiąkart rengiamas Konstitucijos egzaminas (pirmasis įvyko 2007 m.) startuos penktadienį, spalio 23 d., mokyklose.

2009-10-20Ar viešoje erdvėje pakankamai gerbiami Konstitucijoje įtvirtinti valstybės pagrindai?

Šiandien 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyko diskusija apie viešoje erdvėje besireiškiančių žurnalistų, politikų, kitų visuomenės atstovų pagarbą Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintiems valstybės pagrindams. Laida bus kartojama.

2009-10-19Profesionalų duoklė – dienraščio skaitytojams

„Kauno dienos“ redakcijos kolektyvas, turintis mieste didžiausią LŽS pirminę organizaciją, yra nuolatiniame ieškojimų ir atradimų kelyje. Vėl pakeistas dienraščio dizainas, kitoks antraščių šriftas, kuris skaitytojams turėtų būti malonesnis ir patogesnis.

2009-10-16Dailininkas S.Makaraitis žurnalistus perkėlė į meno erdvę

Vilniuje, Šv. Jonų gatvės meno galerijoje šiuo metu vykstančioje parodoje „Medaliai – Lietuvos tūkstantmečiui“ yra ir vienas medalis skirtas Lietuvos žurnalistų sąjungos nariui. Tai dailininko Stasio Makaraičio šiemet galvanoplastikos būdu sukurtas varinis medalis „Dr. Jonas Vėlyvis“ .

2009-10-15Už pažeidimus laidoje „Karštas vakarėlis“ LNK skirtas įspėjimas

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, atlikdama televizijos programų stebėseną, pastebėjo, kad rugėjo 30 d. transliuotoje LNK laidoje „Karštas vakarėlis“ buvo rodomi erotinio pobūdžio vaizdai.

2009-10-14Žurnalistų sąjunga trečiąkart vykdys Konstitucijos egzaminą

Spalio 8 d. LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius pasirašė sutartį su Teisingumo ministerija dėl 2009 metų Konstitucijos egzamino vykdymo. Dėl teisės vykdyti šį projektą varžėsi ir daugiau kandidatų. LŽS pristato žurnalistų bendruomenei ir visuomenei dvejų metų istoriją ir tradicijas turintį pilietiškumo ir teisinio švietimo projektą, kurį 2007 m. inicijavo ir kasmet rengia Teisingumo ministerija.

2009-10-13Pas Prezidentę ir NATO vadovą – pro dvigubą “filtrą”

Pirmasis naujo NATO vadovo ir šalies Prezidentės susitikimas spalio 9 d. tapo gera proga įkelti koją į Lietuvos karinių oro pajėgų bazę Zokniuose, kur buvo pakviesti šalies ir regiono žiniasklaidos atstovai.

2009-10-13Jono Vileišio premija – trims žurnalistams

Spalio 9 d. ketvirtą kartą geriausios Lietuvos savivaldybės Vietos savivaldos 90-ojo jubiliejaus proga apdovanotos jubiliejinėmis Auksinėmis krivūlėmis, o vietos savivaldai ir jos plėtrai nusipelnę fiziniai asmenys – Auksinės krivūlės Riterio apdovanojimu. Kartu apdovanoti ir kūrybinio konkurso Jono Vileišio premijai gauti laimėtojai.

2009-10-12Žurnalistų bendruomenės sveikinimai – 100 metų leidžiamam “Draugui”

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius visos žurnalistų bendruomenės vardu pasveikino užsienyje leidžiamo laikraščio “Draugas” redakcijos kolektyvą ir skaitytojus. Šiomis dienomis redakcija iškilmingai minės 100-ąjį laikraščio “Draugas” jubiliejų.

2009-10-09Vidui Mačiuliui įteiktas Garbės ženklas

Už aktyvų visuomeninį darbą ir ypatingus pasiekimus profesinėje veikloje LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas, televizijos žurnalistas Vidas Mačiulis neseniai apdovanotas Kauno apskrities viršininko administracijos Garbės ženklu. Apdovanojimas jam įteiktas spalio 3 d. istorinėje Kauno prezidentūroje, kur buvo gražiai pagerbti visų pagarbą ir pripažinimą pelnę žmonės. Vienuolikos apdovanotojų būryje buvo ir vienintelis žurnalistas, kurį garbingam ir pelnytam įvertinimui pristatė LŽS senjorų klubas „Mes“.

2009-10-09Kauniečių žurnalistų knygos – Svėdasų muziejui

Svėdasų krašto (Vaižganto) muziejus ir asociacija Vaižgantiečių klubas „Pragiedrulys“ kartu su Lietuvos žurnalistų sąjunga pakvietė rašytojus ir žurnalistus dovanoti savo knygas. Pirmieji svėdasiečiams savo knygas su autografais įteikė Važganto premijos laureatai Viktorija Daujotytė, Filomena Taunytė, Rimantas Vanagas, Justinas Marcinkevičius. Akciją „Vaižganto 140-ojo gimtadienio proga – 140 knygų šio iškilaus šviesuolio muziejui“ entuziastingai palaikė LŽS Kauno apskrities skyrius.

2009-10-08Lietuvos radijo ir televizijos komisija įspėjo UAB „Tele-3“

Atlikdama televizijos ir radijo laidų stebėseną, Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) nustatė, kad TV3 laidoje „Dzin“, transliuotoje 20.15 val., buvo parodytas smurtinio pobūdžio epizodas, kur detaliai vaizduojamas žmogaus žalojimas.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media