2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-10-06Kokią šalies ateities viziją ir vertybes siūlo šiandieninė žiniasklaida?

Šį antradienį (spalio 6 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie tai, kokias vertybes propaguoja ir kokią šalies ateities viziją siūlo Lietuvos žiniasklaida.

2009-10-02Žurnalistų pusryčiai – su žiniasklaidos ekspertu iš užsienio

Spalio 6 d. „Transparency International“ Lietuvos skyrius vėl kviečia dalyvauti renginių ciklo „Žurnalistų pusryčiai“ diskusijoje „Pusryčiai Nr. 3: redakcija, kurioje gera dirbti“. Etikos kodeksai, ombudsmenai, santykis su žiniasklaidos priemonės savininkais, ryšys su auditorija bei atvirumas kritikai ir komentarams – visa tai bus aptariama diskusijoje remiantis konkrečiais pavyzdžiais bei egzistuojančia praktika.

2009-10-01Prie apskrito stalo – diskusija apie ekonominės krizės iššūkius

Spalio 2 d. 14 val. Vilniaus universitete vyks apskritojo stalo diskusija “Pasaulinės ekonominės krizės iššūkiai”. Renginio organizatoriai – Lietuvos ekonomistų asociacija bei Lietuvos politologų asociacija – kviečia diskusijoje dalyvauti ir žurnalistus. Vienas iš pranešimų ypač turėtų sudominti žurnalistus ir leidėjus: politologė I.Matonytė ir dr.V.Morkevičius diskutuos tema “Politinio ir žiniasklaidos elitų požiūriai į valdžią Lietuvoje 2009 m. ”

2009-10-01Žemės ūkio ministerija - prieš „Ūkininko patarėją“

Įdomus, aktualus ir kovingas laikraštis „Ūkininko patarėjas“, skaičiuojantis keturiasdešimtuosius leidimo metus, 2009-ųjų rugsėjį trijuose numeriuose išspausdino žurnalistės Rasos Jagaitės publikaciją apie Lietuvos žemės ūkio ministerijos surežisuotą perversmą AB „Jonavos grūdai“. Skandalinga publikacija labai nepatiko ŽŪM, kuri pasiryžo užčiaupti burną žemdirbių spaudai.

2009-09-30LTV transliacijos nebus nutrauktos

Vilniaus apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir Lietuvos radijo ir televizijos centrui (Telecentrui) neleido nutraukti paslaugų teikimo Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (LRT). Taigi Telecentras, kaip žadėjo, ketvirtadienio rytą Lietuvos televizijos (LTV) neišjungs.

2009-09-29Po LŽS vėliava susibūrė režisierių gildija

Šiandien Lietuvos žurnalistų sąjungoje oficialiai susikūrė dar vienas klubas – režisierių gildija. Naujasis klubas ketina suvienyti žiniasklaidos priemonėse dirbančius režisierius. Klubo branduolys – 12 režisierių, tarp kurių yra 10 LŽS narių.

2009-09-29Jono Vileišio premija: išrinkti konkurso laimėtojai

Šiemet sukanka 90 metų nuo pirmo Lietuvos savivaldybių įstatymo, kuris buvo priimtas 1919 m. spalio 10 d. Šią – Vietos savivaldos dieną – Lietuvos Respublikos Seimas įrašė į Atmintinų dienų įstatymo nustatytų atmintinų dienų sąrašą. Jubiliejinės sukakties išvakarėse (spalio 9 d.) Vilniuje vienam iš žurnalistų bus iškilmingai įteikta ir Jono Vileišio premija.

2009-09-28Ar viešumas yra efektyviausia priemonė kovoje už gamtos ir sveikos aplinkos išsaugojimą?

Šį antradienį (rugsėjo 29 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie žiniasklaidos ir visuomenės pastangas kovoti už Lietuvos gamtos ir aplinkos išsaugojimą.

2009-09-26Paskutinis šansas tapti Gerosios žinios angelo rėmėju

Spalio 1 d. baigiasi akcija, kurios metu renkamos lėšos Gerosios žinios angelo skulptūros sukūrimui. Projekto organizatorių sumanymas – Lietuvos vardo tūkstantmetį paminėti iš ąžuolo skulptūrų sukuriant Angelų alėją, kurioje bus ir ši savanoriškomis žurnalistų lėšomis pastatyta skulptūra. Ją sukurs vienas žymiausių drožėjų Algimantas Sakalauskas.

2009-09-25„Kauno dienoje“ atgimė „Santaka“

"Santaka" sugrįžta!“, – džiugiai paskelbė dienraščio „Kauno diena“ kolektyvas. Rugsėjo 23-iąją skaitytojai, atsivertę laikraštį ir stebėjosi, ir džiaugėsi, ir gyrė, ir kritiškai žvelgė į naujai dienos šviesą išvydusį kultūros ir meno priedą. Spalio pradžioje laukia dar vienos sutiktuvės. Į „Kauno dieną“ grįžta šeštadieninis priedas „AUKŠTYN ŽEMYN“.

2009-09-25LRT laimėjo teismą dėl „Teisės žinoti“

Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino LRT prašymą ir panaikino žurnalistų etikos inspektoriaus sprendimą, kad Lietuvos televizijos laidoje „Teisė žinoti“ buvo paskleista neteisinga, netiksli ir nešališka informacija ir nepatikrinti faktai. Tokį sprendimą Romo Gudaičio vadovaujama Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba buvo priėmusi nagrinėdama UAB „Tele-3“ skundą dėl šių metų sausio 21 dieną vykusios tiesioginės LTV laidos apie žiniasklaidos santykius su politikais, žurnalistikos Lietuvoje padėtį ir žurnalistų solidarumą.

2009-09-24Tarp Nacionalinės premijos pretendentų – du LŽS nariai

Kultūros ministerija paskelbė patvirtintą 2009 m. Nacionalinių premijų pretendentų sąrašą. Jame yra ir du LŽS nariai. Abu kolegas – Laimoną Tapiną ir Paulių Normantą – rekomendavo kūrybinės organizacijos (Lietuvos meno kūrėjų asociacija bei Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija).

2009-09-23LRT taryboje – karštos diskusijos ir priekaištai

Rugsėjo 22 d. įvyko Lietuvos radijo ir televizijos tarybos posėdis. Jo dienotvarkėje buvo diskusija apie LRT misijos vykdymą, svarbiausias laidas ir aktualius įvykius, LRT biudžeto vykdymas, finansinė padėtis ir siūlymai jos pagerinimui, pateikiant konkrečią medžiagą, LR Seimo švietimo ir mokslo komiteto kreipimosi į LRT tarybą svarstymas ir nutarimo priėmimas, einamieji reikalai.

2009-09-21Kas turi prisiimti atsakomybę už LRT programų kokybę, jų finansavimą ir transliavimą?

Šį antradienį (rugsėjo 22 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie LRT finansines ir kitas problemas bei atsakomybę už galimą programų transliavimo nutraukimą.

2009-09-21Vaižganto premija įteikta poetui Justinui Marcinkevičiui

Rugsėjo 20 dieną Malaišiuose, Juozo Tumo-Vaižganto gimtinėje, iškilmingai įteikta tradicinė Vaižganto vardo premija. Šiemet premijos laureatu tapo poetas Justinas Marcinkevičius, išleidęs knygą „Pažadėtoji žemė: užrašai, pokalbiai, straipsniai, kalbos, 1988-2008“.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media