2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Žiniasklaida Lietuvoje

*print*

Archyvas

 

2009-09-03 Žurnalistų senjorų susitikime su G.Babravičiumi – kryžminė apklausa

Vakar LŽS senjorų klubo susirinkime svečiavęsis Vilniaus savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Babravičius pateko į tikrą kryžminę apklausą. Politikas prisipažino tikrai nesitikėjęs tiek daug ir tokių aštrių klausimų. Žurnalistai senjorai Vilniaus miesto vicemerą “ištardė” nuo stadiono statybų peripetijų iki… grafiti ant sostinės pastatų.

2009-09-02 Nedarbo kreivė matoma skirtingai

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija šiandien išplatino pranešimą, kuriame užsimenama apie žemyn krintančią nedarbo kreivę. Taip sutapo, kad šiandien į Žurnalistų sąjungą kreipėsi dar viena šiuo metu darbo ieškanti žurnalistė. Darbdavys, deja, nesikreipė nė vienas.

2009-09-02D.Radzevičius: Galas laisvam žodžiui

Rugsėjo 1-oji – mokslo ir žinių diena. Tai ir paskutinių sovietų armijos karių išvedimo iš Lietuvos diena. Ji tapo ir grįžimo į sovietmetį diena. Seimo nario Rimanto Smetonos užregistruotas siūlymas LRT valdyti tik politikams ir jų deleguotiems žmonėms grąžina mus į sovietmečio laikus.

2009-09-01 Tūkstantmečio ženklų take – ir “Gerosios žinios angelo” skulptūra

Lietuvos žurnalistų sąjunga prisijungė prie pilietinės iniciatyvos, kurią inicijavo Jungtinė kaimų bendruomenė „Užugiriai“. Tarp aktyviausių projekto talkininkų yra Trakų rajono savivaldybė, Trakų istorinio nacionalinio parko direkcija, interneto portalas Bernardinai.lt bei kiti partneriai. Projekto organizatorių sumanymas – Lietuvos vardo tūkstantmetį paminėti iš medinių skulptūrų sukuriant Angelų alėją, kuri papildytų ir įprasmintų “Tūkstantmečio ženklų taką”.

2009-09-01LŽS: Ar LRT atsidurs po politikų padu?

Politikai vis dažniau lyg pro didinamąjį stiklą žvelgia į Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją. Ir domimasi ne laidų turiniu, kokybe ar nacionalinio transliuotojo reitingais. Tikslas yra labiau pragmatiškas: kaip pasinaudojant LRT turimu radijo ir televizijos eteriu siekti savų tikslų. Taip galima teigti pamačius siūlomas įstatymų pataisas, kurios tiesiogiai paliestų LRT.

2009-08-31 Ar žiniasklaida yra labiausiai atsakinga už mūsų jaunosios kartos pilietiškumo ugdymą?

Šį antradienį (rugsėjo 1 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie visuomenės ugdymą ir švietimą bei žiniasklaidos atsakomybę už dabartinės ir ateities kartų vertybių formavimą.

2009-08-27 Pirmąkart vyks kūrybinis konkursas “Policija šiandieninėje visuomenėje“

Lietuvos žurnalistų sąjunga šiemet inicijavo naują kūrybinį konkursą, kuris sudomins daugelį žurnalistų ir galbūt paskatins atidžiau pažvelgti į angelais sargais vadinamų žmonių darbą, autoritetą ar profesines savybes. Kūrybinio projekto partneriai – Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Visuomeninė taryba prie Vilniaus apskrities.

2009-08-27 LŽS kelionių klubas baidarėmis keliaus po Lenkiją

Šį savaitgalį LŽS kelionių ir pramogų klubo entuziastai, vadovaujami klubo pirmininko Gerimanto Statinio, rengiasi į žygį po Lenkiją. Penktadienį keliautojai automobiliais važiuos iki Vygrių vienuolyno, o kitą rytą sės į baidares ir keliaus Juodąja Ančia. Iškyla baigsis Augustave.

2009-08-25 Naujiems LŽS nariams – sveikinimai, senbuviams – priminimas dėl nario mokesčio

Savaitgalį įvykusiame LŽS valdybos posėdyje buvo priimta 10 naujų LŽS narių. Devyni iš jų tapo tikraisiais nariais, o vienas – nariu korespondentu.

2009-08-25 Kokius mes matome į Lietuvą atvykusius pabėgėlius: draugiškus ar priešiškus mūsų visuomenei?

Šį antradienį (rugpjūčio 25 d.) 10.10 val. Žinių radijo laidoje „Žiniasklaidos anatomija“ vyks diskusija apie į Lietuvą atvykstančius pabėgėlius ir jų gyvenimo bei veiklos mūsų šalyje atspindį žiniasklaidos priemonėse.

2009-08-24 LŽS siūlys naują kandidatę į Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybą

Rugpjūčio 22 d. įvyko Lietuvos žurnalistų sąjungos tarybos posėdis. Jame buvo svarstomi aktualiausi žurnalistų bendruomenės klausimai, tarp jų – ir naujai steigiamo žurnalistų garantinio fondo nuostatai. Taip pat tartasi dėl LŽS siūlomo naujo kandidato į Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo tarybą bei LŽS pirmininko naujo pavaduotojo.

2009-08-21Jono Vileišio premija: konkurso terminas baigsis po savaitės

Šiemet sukanka 90 metų nuo pirmo Lietuvos savivaldybių įstatymo, kuris buvo priimtas 1919 m. spalio 10 d. Šią – Vietos savivaldos dieną – Lietuvos Respublikos Seimas įrašė į Atmintinų dienų įstatymo nustatytų atmintinų dienų sąrašą. Jubiliejinės sukakties išvakarėse (spalio 9 d.) Vilniuje vienam iš žurnalistų bus iškilmingai įteikta ir Jono Vileišio premija.

2009-08-21 LŽS darbo ieškantiems kolegoms siūlo… meškerę

Lietuvos žurnalistų sąjunga, vienijanti beveik tūkstantį narių, palaiko glaudžius ryšius su redakcijomis didžiuosiuose miestuose bei regionuose, nuolat bendrauja su daugeliu žurnalistų. Dalykiniai ryšiai sąjungą sieja ir su žurnalistų darbdaviais. Šiuo metu LŽS yra gavusi vieno prodiuserio prašymą rekomenduoti patyrusių žurnalistų, operatorių jų naujam projektui ekonomine tematika.

2009-08-20 Apie iššūkius žurnalistams Baltijos šalyse – iš pirmų lūpų

Rytoj į Lietuvą atvyksta Latvijos žurnalistų sąjungos valdybos narė Antra Gabre ir laikraščio "Neatkariga Rita Avize" žurnalistas Arnis Kluinis. Jie dalyvaus šeštadienį Trakuose vyksiančiame tarptautiniame seminare “Iššūkiai žurnalistams Baltijos šalyse”, kurį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga. Seminare be Latvijos žurnalistų taip pat dalyvaus Baltijos žurnalistų federacijai priklausančių organizacijų atstovai iš Estijos ir Lietuvos. Rytoj į Lietuvą atvyksta Latvijos žurnalistų sąjungos valdybos narė Antra Gabre ir laikraščio "Neatkariga Rita Avize" žurnalistas Arnis Kluinis. Jie dalyvaus šeštadienį Trakuose vyksiančiame tarptautiniame seminare “Iššūkiai žurnalistams Baltijos šalyse”, kurį rengia Lietuvos žurnalistų sąjunga. Seminare be Latvijos žurnalistų taip pat dalyvaus Baltijos žurnalistų federacijai priklausančių organizacijų atstovai iš Estijos ir Lietuvos.

2009-08-20 “Atsakingų diskusijų” startas - prie stalo ir tinklaraštyje apie filantropiją

Pilietinės atsakomybės fondas pradeda „Atsakingų diskusijų“ ciklą, kuriame bus nagrinėjamos su labdara arba parama susijusios aktualijos. Diskusijos dalyviai šiandien viename iš sostinės restoranų renkasi į pirmąjį susitikimą tema “Problematiška parama”. Šįkart bus kalbama apie alkoholio, tabako, farmacijos, azartinių lošimų kompanijų skiriamą paramą ir su ja susijusias subtilybes. Diskusijos rengėjai, tarp kurių yra ir LŽS narė Danutė Jokubėnienė, atviram pokalbiui tikisi išprovokuoti ne tik visuomenės, žiniasklaidos, įvairių žinybų, bet ir minėtųjų kompanijų atstovus.
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media